prostituutioko vain naiskauppaa?

ihan vaan tuli mieleen näin prostituutiokeskustelun tiimoilta, että miten se koskisi vain naisia ja lapsia. käydään sitä kauppaa myös miesten kesken. kuka siinä on alistettu ja kuka hyötyy, seksuaalisesti taikka taloudellisesti? kumpi on se suurempi "ressukka", ostaja vai myyjä? kommentteja.
onks sillä väliä? musta tuo menee jo väittelyksi, jossa kysytään, kumpiko on säälittävämpi, käytetyn (tai uuden) auton ostaja vai myyja. miksi aina pitää näistä jutuista tehdä arvotuskysymyksiä.
"miten se koskisi vain naisia ja lapsia. käydään sitä kauppaa myös miesten kesken"
- onko näin? mä olen ymmärtänyt että se koskee myös miesprostituoiduilta ostettuja palveluksia.

Kumpi suurempi ressukka - mä sanoisin että on tapauskohtainen. Joissain tapauksissa myyjä, joissan ostaja. Itse henkilökohtaisesti suosin edelleen laillistettuja ilotaloja, joissa myös miehet voivat myydä palveluksiaan.
Kysehän on siitä yleistyksestä että naishuorat kaduilla on pakotettu harrastamaan seksiä maksusta tai että he tarvitsevat rahaa huumeisiin/alkoholiin eivätkä osaa/voi/pysty tekemään tavallisia töitä = sopeudu yhteiskuntaan. Minun mielestäni olisi tärkeää saada laki (laillistetaan prostituutio tai ei), jolla näitä ihmisiä voitaisiin tukea.
Mutta onhan myös "marginaaliryhmä" naispuolisista maksullisista naisista, hyvin toimeen tulevista, päiväkahviseuraa tarjoavista "kauniista" yksilöistä, jotka tekevät työtään sen tuoman helpon rahan ja seikkailumielen kanssa.
Samoinhan myös mieshuorat, joista käytetään lähinnä Escort-nimeä, ovat erittäin arvostettuja tiettyjen rikkaiden naisten piireissä. Heidän palvelujaan ei koskaan halveksuta, hehän tuottavat iloa "rikkaille rouville" joiden aviovuode on jo vähän kylmentynyt miehen ollessa 24/7 töissä.

Nämä kaikki kolme tapausta ovat hirvittävän yleistäviä, joten älkää tarttuko yksityiskohtiin vaan ajatuksiin jonka yritin tässä heittää ilmaan. Sillä minun pieneen päähäni ei mahdu mikä näistä palveluista tekee niin erilaisia?! Niin kauan kuin joku OMASTA VAPAASTA TAHDOSTAAN haluaa tarjota maksua vastaan omaa ruumistaan se tulisi hänelle sallia.
Lakimuutos ei prostituutiota kitke. Minun mielestäni myös jos haluaa ainokaistaan kaupitella tehköön niin. Jos joku haluaa maksaa siitä, ok.

Prostituution ja naiskaupan (eikö muka miehiä/poikia missään alistavasti kaupitella?) kitkemiseen purevat aivan muut keinot. Ilmiö johtuu hyvin laajasti vaikuttavista vaikeista asioista. Valtaosa todellisista seksikaupan uhreista tulee alhaisen elin- ja/tai koulutustason maista. Moni näistä maista tarjoaa järjestäytyneelle rikokselle ja korruptiolle varsin suotuisat menestymismahdollisuudet. Eipä taida seksikaupassa alistettuja länsimaisia naisia kovin paljon olla?

Joo, kyllä seksiteollisuus alistaa meitä kaikkia, niinhän sitä ovat nyt paljon toitottaneet nämä ulkomaiset ja kotimaiset apostolit. Tällä tasolla keskustelu on vankkaa hurmosta jossa kaikki nähdään mustavalkoisena ja seksi on suuri mörkö. Keskusteluun osallistujien uskottavuus on pahasti koetuksella.

Krimanalisoitu seksin ostaminen vain heikentää näitä alistettuja ja vastentahtoaan kaupiteltujen objektien asemaa. Kauppa ja ostotapahtumat siirtyvät sinne minne lainsilmä ei yllä. Turvattomiin, epämääräisiin, helposti liikuteltaviin jne paikkoihin. Laki jonka piti tuoda turvaa tuokin turvattomuutta.

Kaupalliselle seksille on selvä tilaus. Miksi näin on, se on kokonaan toinen juttu. Lainsäätäjät ja siis myös talouden päättäjät katsokoot peiliin.
Evils:lle:
Olit aivan oikeassa tuossa kommentissasi. Prostituution kieltäminen johtaa vain sen painumiseen "maan alle". Prostituoidut joutuvat entistä enemmän riippuvaisiksi parittajistaan, jotka puolestaan ovat lähes kauttaaltaan järjestänäyteen (itä) rikollisuuden edustajia...
Oliskin jännä analysoida vähän kirkkon kantaa prostituutioon. Jos elämäntapaohjeina ajatellaan kymmentä käskyä, niin niiden kait on tarkoitus viitoittaa tie tavasta ”miten olisi hyvä elää”. Prostituutio sinänsä, maailman vanhimpana ammattina, on varsin hyvin tiedostettu myös siellä. Yleensä huoran siirtyminen kunnialliseksi tapahtuu katumalla ja anteeksipyynnöllä – mutta itse ammatinharjoittaminen ei ole suositeltavaa.

Mikä ylipäätään on kirkoin merkitys nykyaikana elämäntapaoheistuksessa? Ei tarvitse mennä kovinkaan kauas, kun kirkko saneli hyvinkin tarkasti säännöt hyveelliseen elämäntapaan. Kirkko ja lainsäätäjät ovat ikään kuin jakaantuneet kahdeksi eri instituutioksi nykyaikana eivätkä näe toisiaan olkoonkin että niiden välillä on ainakin mallinnettu interface.
Minusta seksin ostamisen kieltäminen olisi ehdottomasti hyvä juttu, koska sillä osoitettaisiin yhteiskunnan enemmistön paheksuvan kys. asiaa. Sitä kautta voitaisiin ihmisten asenteita muokata suhtautumaan kielteisesti kaupalliseen seksiin.

Saattaa tietysti olla että olemassa on joitakin sellaisia, jotka myyvät seksiä vapaasta tahdostaan. Harva huora kuitenkaan on yhtä onnekas kuin päähenkilö Pretty Womanissa.

Uskon vapaaehtoisen itsensä myymisen olevan häviävän vähäistä ja suuren osan itseään myyvistä ihmisistä päätyneen onnettomien sattumien johdosta kurjaan ansaitsemiskeinoonsa. Onhan ihmiskauppa jopa 'sivistyneessä' Euroopassa jo uskomattoman laajaa ja ammattimaista. Eli toisin sanoen lain hyödyt olisivat yhteiskunnallisesti haittoja merkittävästi pienemmät.

On se vain niin, että suuri osa ihmisistä on täysin kyvyttömiä päättämään omista asioistaan täysin itsenäisesti. Tämän vuoksi on tärkeää pyrkiä muokkaamaan asenteita sellaisiksi, että tasa-arvo ihmisten välillä toteutuisi paremmin. Seksin myymisen kieltävä laki on yksi tällainen apukeino.
Suurin osa ihmisistä ei ole kyvytöntä päättämään asioistaan itsenäisesti! Herranen aika mitä ajattelua! Vai oliko tarkoitus sanoa, että ihmiset eivät toimi minun ja edustamani ryhmän etujen mukaisesti ilman ohjausta? Yhtä kaikki moinen lausahdus kertoo epämiellyttävästä ja rajoittuneesta ihmiskuvasta. Etpä taida Ile tietää ihmisistä pajoakaan...?

Monen teot saattavat vaikuttaa irrationaalisilta, mutta niillä on kuitenkin aina looginen yhteys kunkin omassa maailmassa. Ja se maailma on jokaisella hieman eri.

Lainsäädännöllä ohjataan kansalaisten käyttäytymistä. Sinne ei pitäisi kirjata säännöksiä, joita ei voida valvoa, se vain heikentää lain kunnioitusta ja siten rappioittaa yhteiskuntamoraalia.

Hämmästyttävää miten fanaattista on suhtautuminen prostituutioon. Herää kysymys mistä moinen kumpuaa? En ole itse koskaan käyttänyt tai tarjonnut ao.palveluja. Tunnen henkilöitä, jotka ovat käyttäneet. Silti koen tämän lakiesityksen typeräksi. Tällä hetkellä mitään tarvetta ei ole, mutta haluan pitää itselläni sen option että tilanteen muuttuessa voin ostaa tai myydä seksiä, valtiolla ei ole oikeutta määrätä siitä.

Sitä paitsi ne läheiset ystäväni ja muut joiden tiedän maksaneen seksistä ovat täysin tasapainoisia, normaalivartaloisia, terveitä ja sydämmellisiä, rationaalisia ihmisiä. Helliä ja huolehtivia, vastuuntuntoisia miehiä. Jokainen heistä saa halutessaan seuraa muualtakin. Yhteisenä tekijänä heillä on ollut, että palvelun ostaminen on ollut kiinnostavampaa kuin seksin vonkaaminen ravintolassa. Mm. seksi on ollut parempaa, eikä kukaan ole soitellut perään tai ei ole tarvinnut keksiä aamulla poistuessaan tekosyitä.

Se jos edellä kuvaamaani seksikäyttäytymistä pidetään tuomittavana ohjaakin keskustelun kokonaan uusille urille, ja sitten pitää puhua asiasta sen oikealla nimellä. Silloin myös hyvin yleiset yhdön yön suhteet ja parin viikon seurustelut ovat pahasta. Oikeastaan kaikki esiaviollinen seksi on tuomittavaa sillä parisuhteessa ja aviovuoteessahan sitä vasta oppii toisen tuntemaan ja seksi on aivan erilaista. Tämä on kyllä totta. Mutta pelkällä seksillä ja pelkillä panotuttavuuksilla on paikkansa. Elämä opettaa.

Kaksi kokematonta kokee parisuhteessaan aivan erilaisia ongelmia kuin kokeneemmat yksilöt. Nykyinen yhteiskunta jossa on pirstaloituineet ja pienet perhemallit sekä katkenneet/heikot sukusiteet ei anna samanlailla tukea parisuhteille kuin mitä oli vielä 1960-luvulla avioituneilla heteroilla, homojahan tämä ei koske.

Edelleen nykyaika korostaa yksilöllisyyttä ja nautintoa. Tämä ei koske pelkästään seksiiin liittyvää nautintoa vaan myös esim. ruokaa. Länsimaisissa yhteiskunnassa vallitsevat nautinnontavoittelu, yksilöllisyys ja kasvava kiire eivät tue seksuaalipalvelujen ostamisen kriminalisointia. Yhdellä lailla ei yhteiskuntaa muuteta ja toisaalta yksi laki ei voi olla yhteiskunnassa vallitsevaa ilmapiiriä vastaan. Se ei vain toimi, laki ei täytä tehtäväänsä.

Kuunnellessa lakiehdotuksen kannattajia saa sen kuvan, että he pyrkivät yhteiskuntaan, jossa ihmistä kunnioitetaan eikä häntä voi alistaa. Tämä ajatus on kaunis ja kannatettava.

Nyt tehdään kuitenkin perusvirhe ja yritetään jälleen ratkaista ongelma poistamalla seuraus (=seksin ostaminen). Syy miksi seksiä ostetaan/myydään jää ratkaisematta. Siihen puuttumalla tätä yhteiskuntaa kuitenkin aidosti tehokkaasti ja pysyvämmin parannettaisiin.

Ihmisen kunnioitus ei sitä paitsi ole muuallakaan yhteiskunnassa korkealle arvostettua. Paljon useampi kärsii päivittäin työpaikallaan tai huonon hoidon tuloksena ja ties mitä muuta. Suuria asioita joiden muuttaminen vaatii enemmän kuin mihin tämänhetkinen yhteiskunta valtarakenteineen on valmis. Yhtä asiaa ei voida irrottaa toisesta eikä tosiaankaan toiminnan kieltäminen poista sitä liikkeelle panevaa syytä.

Popularismi ja oman navan tuijotus näkyvät läpi.

Miksi meillä edelleen yhteiskunnassa myydään ja ollaan valmiit maksamaan seksistä? Tässä pitäisi olla se keskustelun juju ja sitten miettiä miten se voidaan estää, jos se kerran katsotaan tarpeelliseksi. Ehkäpä siihen ei lakia tarvitakaan...
"On se vain niin, että suuri osa ihmisistä on täysin kyvyttömiä päättämään omista asioistaan täysin itsenäisesti. "

Mä tulkitsen yllä olevan lauseen siten, että suurin osa ihmisistä juoksee rahan perässä eli ovat ns. rahan renkejä. Kysymys on nimenomaan, kuka/mikä hallitsee ammatinharjoittajaa. Jos ammatinharjoittaja voi itse valita asiakkaansa niin silloin sanoisin että raha on renki - ja yksilö voi tehdä itsenäisesti - ja vapaammin - päätöksiä. Mutta niin kauan kuin Visa on kuukauden miinuksella niin vaihtoehdotkin varmasti rajoitetummat siihen nähden kenet asiakkaaksi kelpuuttaa.

On tietysti ihmisiä, jotka haluavat paljastaa itsensä julkisesti, esim. pornolehtien sivuilla, mutta mun käsitykseni mukaan heidät luokitellaan edelleen jonkinsortin sairaiksi - siis laissa.
Jos katsomme olevamme rahan renkejä, niin silloin vain kourallisella maailman ihmisistä on mahdollisuus toteuttaa itseään taloudellisista seikoista välittämättä. Tällöin tosin voi olla muita esteitä.
Tää on just se pointi mitä mä oon funtsannut...katsommeko olevamme vai katsotaanko meidän olevan..., samoin kuin toikin on totta että kourallinen maapallon väestöstä elää etuoikeutettua elämää - ja se vähemmistö ehkä sit antaa meidän katsoa olevamme mikä heille milloinkin sopii.... mut tää nyt ehkä lähti meneen liian syvälle.
antille (10.12.), koskeehan laki varmasti myös miesprostituoitujen asiakkaita, mutta keskustelut käydään nyt vain naisten kesken. oli tuossa hesarissakin ilmoitus keskustelutilaisuudesta, jossa luki "vain naisille". tilaisuuden luennoitsija jonkin sortin tutkija saarnaamassa laumalle naisia, jotka eivät eläessään ostaneet taikka myyneet seksiä. eli miesnäkökulma puuttuu. varsinkin kun keskustelu on mies-nais-vastakkainasettelua, eikä keskustelua ihmisistä tasa-arvoisina. nythän jokainen mies on potentiaalinen rikollinen.

muuten kyllä olen prostituution laillisuuden kannalla, kunhan rikolliseen ja ihmistä alistavaan parittamiseen puututtaisiin. tosin sehän on kiellettyä laissa jo nyt.

ja noin yleisesti; ne argumentit, millä nyt halutaan tuomita ostajat, pätevät kyllä monen muunkin palvelun ostajan ja myyjän suhteeseen. kyllä sitä joutuu muitakin ruumiinosia kuin persettä myymään surkealla palkalla, huonoissa työoloissa ja väkivallan uhassa.
Keskustelu aiheesta on hyva ja tarpeellinen, joskin syyllistamalla ostaja rikolliseksi ei poisteta kuitenkaan maailman vanhinta ammattia eika myöskaan paranneta loppujen lopuksi itse prostituoitujen oloja.

Prsotituutiota ei kyeta kitkemaan ruotsin mallilla, pain vastoin ongelmat siirtyvat vain syvemmalle, jossa ihmisoikeuksia poljetaan yha syvemmalle. Paras ratkaisu mielestani olisi ns. Saksan ja Hollannin malli, jossa Seksi on palvelu siina kuin parturiliikkeenkin pito, ja yhetiskunta saa oman tuottonsa verojen ja sosiaaliturvamaksujen muodossa, seka itse ammatissa toimivat voivat vaikuttaa työoloihinsa esim. ammattiliiton kautta. Olemassa olevan ongelman kieltaminen ja silmien sulkeminen ei auta muita kuin poliitikkoja, mutta ei suinkaan poista ongelmaa eika varsinkaan tee sekin ostajan tarpeita tyhjiksi, se vain siirtaa paivanvalossa tapahtuneen toiminnan maan alle...

Se, miten asia etenee tulevaisuudessa, on meista itsestamme ja mielipiteiden esittamisesta kiinni.

Karkea vertaus asiaan olkoon vaikkapa Homoseksuaalisuuden yleinen hyvaksyminen ja lainmuutokset, jotka ovat vasta viimeisten 30 vuoden aikana muuttaneet elamaamme helpommaksi. Tosin, ei Prostituutiolla ole mitaan tekemista Seksuaalisen tasa-arvon tai homoseksuaalisuuden kanssa, mutta esimerkkina vilautettakoon miten oma tilanteemme on muuttunut mm. poliitikkojen hyvaksymien lakien kautta. Samaa mahdollisuutta elaa ja hengittaa toivoisin myös maailman vanhimpaan ammattiin ajautuneille syysta jos toisesta ja lainsuojaa myös heidan elollensa.
Sitä paitsi minusta on vallan käsittämätöntä kuinka laillisen toiminnan tarjoamien palvelujen ostaminen voisi olla kriminalisoitua. Eihän siinä ole mitään järkeä, että prostituoitua saa ja myydä saa niin paljon kuin pimppi, peppu, suu tai pili kestää, mutta ostaja onkin yllättäen rikollinen.

Jostain syystä vallankäyttäjät eivät tunnu haluavan paneutua asioiden ytimiin ja kalla saker vid deras rätta namn, niin kuin aikanaan TV-ohjelma sanoi. Tällaisia alojahan on muitakin: tupakan valmistus ja myynti on laillista liiketoimintaa, mutta tuotteiden käyttäminen on lähestulkoon rikollita. Viinaa saa tuottaa (itse valtio etunenässä!), mutta käyttäminen ja myynti....

Hei haloo! -sanoisin päättäjille. Jos halutaan muuttaa jotakin, muutetaan sitten kanssa eikä vain leikitä "aiku me ollaan kivoja".