Linssilude Timo Soini
» Perussuomalaisten menestys
Nyt minulla keittää ja pelottaa! Minkä tahansa median avaat, eikö vain Timo Soini ole haastateltavana taikka laukomassa mielipiteitään. Mittani täyttyi kun Suomen Kuvalehti (nro 11, 14.3.2008) levittää viidelle sivulle haastattelun Timo Soinista viikon Hän. Soini on julkaissut itsestään muistelmateoksen 45-vuotiaana. Ja toimittajat laukkaavat tukka putkella haastatteluja vinkumassa.
Mielestäni Soini on vaarallinen nallekarhu niine periaatteineen joita hän julkisuudessakin markkinoi. Media taipuu hänen tahtoonsa ja kohta on jälleen liuta typeryksiä äänestämässä perussuomalaisten edustajia päättämään myös meidän asioistamme.
Argh!
Niin, muuten...
Mitenkäs Perussuomalainen voi olla katolinen? Suomella on Protestanttinen valtionkirkko...
Minä olen jo päättänyt, että Soinin kirja on pakko ostaa, kun se tulee johonkin aleen. On tosi hienoa, että mies ihan itse sanoo, että hänen poliittinen agendansa koostuu pelkästä irtoäänten kalastelusta. Kirja pitäisi siis hankkia ihan sitä varten, että voisi argumentoida paremmin Soinin kannattajia vastaan. Koska Soinin taktiikka on pelkästään päästellä sopivia mielipiteitä sopivissa tilaisuuksissa, kannattajajoukko on vielä sekaisempaa kuin suurilla puolueilla, joissa on sentään erotettavissa jokin runko, vaikka oksia onkin joka suuntaan.
Tuore puolueiden kannatustutkimus osoitti PS:n kannatuksen jonkin verran nousseen.
Eri asia on sitten mitä merkitystä kesken vaalikauden tehdyillä kannatustutkimuksilla kuin ohjata ihmisten mielipiteitä milloin mihinkin suuntaan. Tietenkin tärkeä merkitys on sillä, että mielipidetutkimuslaitoksilla riittää töitä ja laskutettavaa.
HS: "Suurin vaalivoittaja oli kuitenkin ylivoimaisesti perussuomalaiset, jonka kannatus kasvoi 4,5 prosenttiyksikköä. Puolue saalisti puheenjohtajansa Timo Soinin johdolla yhteensä 5,4 prosenttia annetuista äänistä. "
Tätä minä olen pelännyt.
Mutta niin nousi Vihreätkin komeasti. Eikös se ole vastapuolen pahin painajainen? :D
Huomattava on, että niin kauan kuin perussuomalaisilla menee hyvin, ei oikeasti "pahoilla" liikkeillä kuten SKS ole paljon saumaa.
Tulee vähän mieleen vuoden 1970 ns. protestivaalit. Tuolloin Perssuomalaisten edeltäjä SMp otti murskavoiton, Kokkarit samoin ja etenipä Kristillinen liittokin jonkin verran. SMP lässähti, ja luulen että Perssuomalaisille käy aivan samoin. Ehkä ne ovat onnistuneet mobiiisoimaan lähinnä maahanmuuttoa vastustavat äänestäjät.
Vihreitten asema erityisesti Hesassa on nyt herkullinen. Saa nähdä muuttuuko meno esim. kaavoituksessa mitenkään.
Sanoisin Perussuomalaisten kannatuksen perustuvan pelkkään muiden puolueiden virheiden osoitteluun. Itse he eivät ole ideoimassa oikein mitään. Puolue Soineineen käyttää tehokkaasti hyväkseen kansan turhautumista jähmeiden isojen puolueiden politiikkaan. Populismia viimeisen päälle.
Sinänsä heidän politiikkansa on ristiriitaisuudessaan suorastaan hupaisaa. Tiedän esimerkiksi erään suureen ääneen maahanmuuttoa kritisoivan perussuomalaisen, joka on itsekin ulkomailta. Kaikenlaista parannusta esimerkiksi talouteen luvataan, mutta realistiset keinot niiden parannusten toteuttamiseen ovat pahemman kerran hakusessa. Se on kuitenkin sanottava persujen eduksi, että runsaasti keskustelua he ovat herättäneet.
Kansa on ilmaissut mielipiteensä!
IS: "Idols-tähti Jani Wickholm ja useita muita julkkiksia läpi."
"Nyt minulla keittää ja pelottaa! Minkä tahansa median avaat, eikö vain Timo Soini ole haastateltavana taikka laukomassa mielipiteitään. Mittani täyttyi kun Suomen Kuvalehti (nro 11, 14.3.2008) levittää viidelle sivulle haastattelun Timo Soinista viikon Hän. Soini on julkaissut itsestään muistelmateoksen 45-vuotiaana. Ja toimittajat laukkaavat tukka putkella haastatteluja vinkumassa.
Mielestäni Soini on vaarallinen nallekarhu niine periaatteineen joita hän julkisuudessakin markkinoi. Media taipuu hänen tahtoonsa ja kohta on jälleen liuta typeryksiä äänestämässä perussuomalaisten edustajia päättämään myös meidän asioistamme.
Argh"
Nyt taidan ensi kerralla ihan piruuttani äänestää Soinia jos se saa eräät noin hyvälle tuulelle, aaah tätä hyvän olon tunnetta.
Minä näen Soinin lähinnä "Totuuden torvena" joita tarvitaan. En varmastikaan koskaan voisi Soinia äänestää, mutta jonkun täytyy olla aina välillä huutamassa, ettei keisarilla olekaan vaatteita. Jos vaikka joku sitten keisarille ne vaatteet tekisi tai muulla keinoin järjestäisi. EDIT: tai että syntyisi edes keskustelua, että millaiset vaatteet pitäisi saada.
"Nyt taidan ensi kerralla ihan piruuttani äänestää Soinia"
No sillä lailla, teitäpä riitti ihan tarpeeksi jo tälläkin kerralla.
(Onneksi Turussa meni läpi "vain" kaksi, toivottavasti heidän kanssaan tulevat muut valtuutetut toimeen.)
Huomaako kukaan, että te hyökkäätte tässä perussuomalaisten vuosien takaisia mielipiteitä vastaan jättäen huomiotta heidän tämän hetkiset teemansa. Meillä Kotkassa perussuomalaisten edustaja on kirjoittanut hyvin järkeviä mielipidetekstejä esimerkiksi koulujen lopettamista vastaan. Ehkä JuhaniV:n kannattaisi astua alas omien ennakkoluulojensa vankilasta, ja antaa ihmisille oikeasti mahdollisuus. Kuten sanottu, perussuomalaiset eivät ole kuitenkaan niin äärioikeistoa, kuin homoliike ehkä tahtoisi.
Tietysti joku realistisuuskin pitää säilyttää. Olen sattuneesta syystä seurannut tuota Kotkan tapausta. Siinä koulussa, jonka lakkauttamista perussuomalaiset vastustavat, on tällä hetkellä 59 oppilasta ja määrä on lähivuosina vähenemässä 10-15 oppilaalla. Vajaan kahden kilometrin päässä on toinen ala-aste. Kaupungin talous on miinuksella, joten jostain on tingittävä. Minusta koko koulushow on silkkaa populismia.
Juu, "hyökätään".
En ole täydellinen, vaan tässä asiassa kai "änkyrä", ja aika paljon hyvää saa luvan kuulua ennen kuin olen valmis muuttamaan omaa - joo, jotakuinkin kategorista - perussuomalaisuusvastaisuuttani yhtään miksikään.
ChowS kirjoitti: "... Kotkassa perussuomalaisten edustaja on kirjoittanut hyvin järkeviä mielipidetekstejä..."
On totta, että Etelä-Kymenlaaksossa on muutama persu, jotka kirjoittavat hyvin ahkerasti kaikkiin mahdollisiin lehtiin ja nettiin. Itseasiassa he kirjoittavat mielipidekirjoituksia enemmän kuin pienen peruskoulun kaikki oppilaat kirjoittavat aineita koko vuoden aikana. Nämä persut kirjoittavat aivan mistä tahansa riippumatta siitä onko heillä mitään asiaa vai ei. He kirjoittavat kyllä hyvin paljon, mutta en menisi väittämään, että heidän kirjoituksensa olisivat nimenomaan "hyvin järkeviä".
Halla-ahon kirjoituksia on vaikea ampua alas asia-argumentein. Toisaalta hän on PerSuomalaisten listalla sitoutumattomana. Kirjoituksiin voi tutustua osoitteessa
http://www.halla-aho.com/scripta/Perussuomalaiset ovat tähän saakka (mielestäni) huutaneet kuorossa Timo Soinin johdolla, että "vallassa olevat puolueet eivät tee mitään" ja että "Perussuomalaiset toisivat muutoksen" -tyyppistä settiä. No, nyt Perussuomalaiset saivat monissa kunnissa merkittävän osan valtuustopaikoista ja heidän on kohdattava todelliset haasteet. Saas nähdä, loppuuko uhoaminen, jos kunnassa on muuttotappiot järkyttävää luokkaa, velkaa enemmän kun osataan laskea ja lain edellyttämät palvelut pitäisi kuitenkin järjestää eikä veroprosenttia voi nostaa törkeän suureksi. :p Onnea vaan, PS! Voi olla, että finanssikriisin realismi saa kummasti jäitä eräiden hattuun... ^^
Ja mitä tulee tähän Perussuomalaisten iän ikuiseen uhoon, että Suomen pitäisi erota EU:sta ja eurosta, on minusta törkeää edes heittää vitsinä moista ajastusta rajojen sulkemisesta ja eristäytymisestä. EU on toistaiseksi maailmassa se ainoa "projekti", joka avaa ja poistaa kansallisvaltioiden keinotekoisesti asetettuja rajoja. (Minusta kansallisvaltio on ehkä maailman typerin keksintö ikinä ja isänmaallisuus lähes kirosana.) EU syntyi ennen kaikkea turvaamaan rauhaa. Varmistamaan, ettei mikään 1900-luvun alkupuoliskolla koettu enää koskaan toistuisi.
Kruunumaissa on herännyt, kuinka ollakaan, huomattava kiinnostus euroa kohtaan. Islanti pohtii liittymistä EU:hun. Baltian maissa on aina silloin tällöin vilauteltu devalvaatiolla. Soini & co taitaa olla pikkuisen väärällä raiteella tämän talouskriisin aikaan. Kuntatalouden nykyinen todellisuus varmasti pistää toisenlaisen äänen heidän kelloonsa, kunhan aikaa hieman kuluu. PS:n virheeksi saattaa muodostua liikaa yksin päättävä ja linjoista muiden kanssa juurikaan keskusteleva Soinin tyyli. Muut alkavat toteuttaa yhtenä kauniina päivänä omaa linjaansa taikka häipyvät. Ihan niin kuin kopio populistisesta Suomen Maaseudun puolueesta.
Muistissani on 80-luvulta SMP:n työministeri Urpo Leppänen. Puoluehan lupasi poistaa työttömyyden muutamassa kuukaudessa koko Suomesta. Leppänen joutui hallituksessa tositoimiin ja epäonnistui.
PerSujen (joidenkin?) toiveet Suomen eroamiseksi EU:sta ovat kyllä aika kaukana reaalimaailmasta. Ilman euroa Suomi olisi nyt samalaisessa kusessa kuin 90-luvun alussa.
Toisaalta... EU:ssa Suomi voisi joskus olla hieman itsekkäämpi.
miu-poika: "EU on toistaiseksi maailmassa se ainoa "projekti", joka avaa ja poistaa kansallisvaltioiden keinotekoisesti asetettuja rajoja."
Ja on toisaalta luomassa uusia (keinotekoisia?) rajoja; kannattaa tutustua vaikkapa EU-maiden välisiin sopimuksiin liittyen pakolaisvirtoihin tai maiden puolustuspolitiikkaan, jonka nimissä EU-maiden joukkoja löytyy niin Irakista, Afganistanista kuin monesta muustakin maankolkasta. Se, että päästään toteuttamaan USA:n puolustuspolitiikkaa (vai olikos se hyökkäyspolitiikkaa?), on varmaankin sellainen seikka, mitä moni vihreä vastustaa.
miu-poika: "EU syntyi ennen kaikkea turvaamaan rauhaa."
EU syntyi ennen kaikkea turvaamaan taloudellista tasapainoa. Vastaavanlainen projekti on käynnissä Pohjois-Amerikassa, missä NAFTA ja pian tuleva amero ovat vasta alkua USA:n, Kanadan ja Meksikon väliselle liitolle. Monet'n höpötys Ranskan ja Saksan hiiliunionista 50-luvulta ei vastaa millään tavalla nykyistä EU:ta ja toisaalta sehän ei ollutkaan muuta kuin jälkikaikuja vuoden 1914/1939 kauheuksista, joista höpöttämistä olisi pidetty jo 80-luvun rautaesiripun jakamassa Euroopassa jälkijättöisenä; Saksa ja Ranska olivat tuolloin NATO-maita ja menettäneet suurvalta-asemansa sekä siirtomaansa.
miu-poika: "Minusta kansallisvaltio on ehkä maailman typerin keksintö ikinä ja isänmaallisuus lähes kirosana."
Toisaalta kansallisvaltiot ovat nykyisen demokratian perusta. Aikamoista haihattelua kuvitella, että 500 miljoonan "suuryksikössä" voitaisiin ottaa huomioon alueiden väliset erot tehokkaasti. Siellä mennään suurmaiden ehdoilla, kuten juuri huomattiin siitä, että Saksa ja Ranska haluavat poistaa komissaarit kokonaan pienemmiltä mailta ja sillä nk. "parlamentillahan" on vain kumileimasimen rooli toisin, kuin nimi antaa ymmärtää.
JuhaniV: "Muistissani on 80-luvulta SMP:n työministeri Urpo Leppänen. Puoluehan lupasi poistaa työttömyyden muutamassa kuukaudessa koko Suomesta. Leppänen joutui hallituksessa tositoimiin ja epäonnistui."
Soini lienee ottanut opikseen niistä ajoista. Herrahan totesi jossain haastattelussa, että puolueella ei ole mitään kiinnostusta alkaa "akselirasvaksi", mikä sinänsä on viisas ajatus; sillä Leppäsen pestissähän oli kyse nakittamisesta :) Leppäsen epäonnistumista en ihmettele muutenkaan, sillä Suomessa työllisyyspolitiikka on sössitty hallituskoalitiosta riippumatta, mikä selvinnee vaikkapa tästä esimerkistä (
http://fi.wikipedia.org/wiki/Lapiolinja). Ruotsissa tuolle naurettiin aikoinaan makeasti ja lehdet kirjoittivat, kuinka Suomi asuttaa työttömät mustalaisleireihin... (en muuten äänestänyt Persuja ;))
Tottakai EU on ja on ollut taloudellinen projekti, muttei minusta voida väittää, etteikö maailmansodilla ollut osuutta siinä kehityksessä, että eurooppalaiset alkoivat puhaltaa yhteen hiileen enemmän. Paino sanalla "enemmän".
Joo,o. EU ei ole täydellinen, harrastanee tiettyä eristäytymistä kolmannesta maailmasta, mutta fakta nyt vaan on, että Euroopan sisällä eurooppalainen voi liikkua vapaammin kuin ennen EU:ta. Edes Euroopassa, edes eurooppalaiset. Kiitos siitä.
"Toisaalta kansallisvaltiot ovat nykyisen demokratian perusta."
Ikävä kyllä joo, ovat. On vain järjetöntä, että meillä on tämä yksi ainut Maa, jonka pinnalle on vedetty rajoja miten sattuu ja joita vartioidaan hulluina ja syydetään miljardi toisensa perään vuosittain asevarusteluun turvaamaan oman alueen koskemattomuutta. Joo-o, olen idealisti ja nuori ja typerä, tiedetään. ;p Enihau, pointti oli alun perin, että en kannata alkuunkaan eräiden (perus)suomalaisten puheita siitä, että Suomen pitäisi erota EU:sta ja sulkea kansalliset rajansa jne. koska sellainen eristäytyminen ei ole koskaan onnistunut maailmassa pitemmän päälle: historia tarjoaa liikaakin esimerkkejä näistä eristäytymisyrityksistä.
"Aikamoista haihattelua kuvitella, että 500 miljoonan "suuryksikössä" voitaisiin ottaa huomioon alueiden väliset erot tehokkaasti."
Mitkä alueiden väliset erot? Maantieteelliset kuten maasto, kylmyys jne? Ihmisten erot? Miten niin ei voitaisi ottaa huomioon? Eikö sitten esim. USA nyt yhtäkkiä olekaan suuryksikkö melkein 300 miljoonalla asukkaallaan? Se ei pysty (eikä ole pystynyt) ottamaan alueellisia erojaan huomioon?
"Siellä mennään suurmaiden ehdoilla, kuten juuri huomattiin siitä, että Saksa ja Ranska haluavat poistaa komissaarit kokonaan pienemmiltä mailta ja sillä nk. "parlamentillahan" on vain kumileimasimen rooli toisin, kuin nimi antaa ymmärtää."
Suuret ovat määränneet about aina maailmassa. Let's deal with it. Ja en allekirjoita alkuunkaan, että EU:n parlamentti olisi vain kumileimasin: sen tosiasiallinen lainsäädäntövalta on viime vuosina kasvanut eikä trendi ole ollenkaan sen suuntainen, että se olisi heikentymässä. EU kärsii tietynasteisesta demokratiavajeesta ja tämä tiedostetaan laajalti ja sen takia on haluttu edes hivenen korostaa parlamentin roolia.
Olen varsin pitkälti miu-pojan ajatusten kannalla. EU on varsin nuori. Tarvitaan vielä paljon kehittelyä organisaation monella alueella. Amerikan Yhdysvallat on rakentunut vuosikymmenten kehityksen tuloksena sellaiseksi kuin se nyt on.
EU:n yksi riesa on kielten runsaus. Se maksaa meille jokaiselle ja paljon. Muistelen historiankirjoista lukeneeni, että Rapakon takana käytettävä yhteinen kieli on vain yhden päätöksen tulos. Saksan kieli oli toisena vaihtoehtona. Amerikassa olisi teoriassa mahdollista siis puhua nykyisin saksaa, jos äänestys olisi mennyt toisin. Korjatkaa, jos muistan väärin.
Kyllä yhteinen raha helpottaa elämää kovasti. Juuri nyt harmittaa, että äskeiseltä Englannin matkalta jäi kasa puntia, jotka on pakko vaihtaa takaisin. Joka vaihdolla minä häviän. Hintojen vertailu yhteisellä valuutalla on myös aikaisempaa huomattavasti helpompaa. Jokohan talouslama kolhii riittävästi englantilaisia, että olisivat valmiita luopuomaan omasta valuutastaan. He voisivat myös opetella ajattelemaan, että Englannin kanaalin ylittäessään he eivät enää matkusta Eurooppaan, vaan ovat oikeasti osa Eurooppaa jo nyt.
Valtioiden eristäytymisestä on pahoja seurauksia monella tavalla. Ikävänä esimerkkinä Pohjois-Korea. Keskustelin Lontoossa juuri pitkään erään etelä-korelaisen kanssa. Hänen sukulaisiaan elää Pohjois-Koreassa. Hän arveli elämänolosuhteiden olevan pohjoisessa kurjia, mutta mitään tietoa he eivät ole saaneet. Se on suvulle erittäin surullinen asia. Pohjois-Korean taloustilanne lienee kaikkien tiedossa.