Otsikointi foorumilla

Yksi ajatuksiani herättänyt asia tällä foorumilla on ketjujen otsikointi (ja tietysti myös ensimmäisen viestin aiheen rajaaminen). Ketjun otsikko perinteisesti on ollut aloittajan kirjoittama. Keskustelun ohjailemiseksi ja selkiyttämiseksi ylläpito voisi ehkä ruveta muokkaamaan otsikoita. Ensimmäisen viestin aiheen rajaaminen on sitten toinen juttu, sillä tällä foorumilla ylläpito ei muokkaa koskaan viestejä, vaan tarvittaessa vain poistaa sopimattomia.

Esimerkkejä: Pikaisesti katsottuna esimerkiksi otsikot "Uutisia Yhdysvalloista" tai "Uutisia Puolasta" ei oikein kerro mitään, paitsi sen, mistä maasta aihe on. Ensimmäisessä tapauksessa "USA:n perustuslakiin haluttava homokielto puhuttaa" tai toisessa "Puolan homomarssit ahdingossa" voisivat olla parempia. Tämä estäisi yhden threadin "puuroutumisen" liian monella käsiteltävällä teemalla. Samaan threadiin lisätyt muut uutiset/aiheet voisivat olla reilusti ihan omia threadejaan otsikoituna "järkevästi".

Alkuperäistä otsikon aihetta käsittelevät lisäreferaatit tilanteen kehittyessä toki sopivat alkuperäisen otsikon alle. Tällainen mahdollistaisi myös sen, että noita keskustelussa olevia uutisjuttuja olisi helppo linkittää myös samaa asiaa käsittelevistä uutisista (joiden ajankohtaisuus on juuri nyt hieman kyseenalainen - sattuneista syistä).

Itse koen keskustelufoorumin paikaksi, jossa otetaan jokin asia esiin (aloittajan haluamassa laajuudessaan) ja siitä sitten viriää keskustelu. Näin minä ajattelen. :)