Lontoon pride-organisaation piirissä joukkoeroaminen - taustalla ilmapiiriongelmia (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • mrmeringue
  • 26.3.2021 0:06
Eli radikaalit queer- ja transaktivistit siellä taas kiekuvat sortoa, kun Pride ei ole täsmälleen heidän vaatimustensa mukainen. Poliisit Pridessa ovat ilmentäneet vähemmistöjen integraatiota tavalliseen yhteiskuntaan, mitä nämä kiihkoilijat tietenkin jyrkästi vastustavat. He tuhosivat perinteisen gay-liikkeen ja muuttivat sen toiminta-alustaksi omalle ideologialleen, jolla ei ole mitään tekemistä homomiesten ja lesbojen kanssa.
Minusta on ehdottomasti tärkeää kiinnittää huomiota kaikenlaisiin syrjintätapauksiin ja syrjiviin käytäntöihin.

Sen sijaan tosiaan toiminta, jolla yhteiskunnan instituutioita sitoutetaan yhdenvertaisuutta edistävään toimintaan, on typerä protestoinnin kohde. Tällaiset vaatimukset vaikkapa poliisi-instituution osallistumiskiellosta pride-paraatiin edustaa mustavalkoista ja lyhytnäköistä ajattelua, suorastaan oman oksan sahaamista.

Meillä vastaavaa on nähty esimerkiksi puheenvuoroissa, joissa Jyväskylän yliopiston oikeutta käyttää sateenkaarilippua haluttaisiin rajoittaa, koska eräs näkyvä yliopistossa vaikuttava hahmo on esittänyt hlbti-kielteisiä näkemyksiä. Toisinaan joitakin puolueita puolestaan on haluttu työntää ulos pride-tapahtumista, kun niiden toimintaa ei ole nähty mitat täyttävänä. Syytetään pinkkipesusta ja muusta.

Selvästikään ei ymmärretä, että juuri tällaisella mukaan ottamisella voidaan saada aikaan myönteistä muutosta sellaisissakin paikoissa, joissa asiat eivät vielä ole valmiita. Oven kiinni laittaminen muilta on suoranainen karhunpalvelus ja tie korkeintaan Pyrrhoksen voittoon.
  • 3 / 4
  • SaintJudy
  • 11.4.2021 20:04
"Eli radikaalit queer- ja transaktivistit siellä taas kiekuvat sortoa, kun Pride ei ole täsmälleen heidän vaatimustensa mukainen."

Aika jännä tulkinta "vihamieliseen ympäristöön ja värilliseen vähemmistöön kuuluviin vapaaehtoisiin kohdistuvaan kiusaamisen kulttuuriin", kuten jatkokin

"[radikaalit queer- ja transaktivistit] tuhosivat perinteisen gay-liikkeen ja muuttivat sen toiminta-alustaksi omalle ideologialleen, jolla ei ole mitään tekemistä homomiesten ja lesbojen kanssa."

Tämä "perinne" alkoi vastustamalla pidätystä homobaarissa, jota kansoitti etniset vähemmistöt ja henkilöt, jotka tänä päivänä voidaan termilogisesti lukea "radikaaleiksi queer- ja transaktivisteiksi" heidän myöhemmän toiminnan johdosta, josta sittemmin muodostui Pride-liike. Ilmeisesti mrmeringuen Pride on valkoinen liike, jossa ei ole tilaa erilaisen ihonvärin lisäksi erilaisille mielipiteille. Ei siinä mitään uutta ole, queer-elementit pyrittiin sulkemaan ulos "liikkeestä" jo 1970-luvulla niin feministien kuin maskuliinisuutta ylikorostavien alakulttuurien toimesta.

"Poliisit Pridessa ovat ilmentäneet vähemmistöjen integraatiota tavalliseen yhteiskuntaan, mitä nämä kiihkoilijat tietenkin jyrkästi vastustavat."

"Pride-liike" on sinänsä kummallinen, että "edistystä" siinä on taantuma "normeihin" kuten avioliitto...? Happy life, happy Pride!
Entä jos edistystä onkin normien parantaminen/laventaminen? Ja taantumusta pyrkimys normittomuuteen?