Seta ja Sateenkaariperheet pettyneitä hallituksen toimintaan lakiuudistushankkeissa (juttukommentit)

 • 1 / 6
 • oscari
 • oscari
 • 25.3.2021 15:44
Nyt pitäisi meidän kaikkien ja jopa Setankin ottaa järki käyttöön. Hallituksella on varmasti todella paljon työtä tämän kornonan kanssa. Siis todella paljon ilman, että me ja setalaiset ja erilaiset sateenkaariperheet vaadimme ja edellytämme halitukselta ihan mitä tahansa omaan napaamme tuijottaen

Yskon vakaasti, että hallitus tekee voitavansa, mutta pitää olla jonkinlainen järjestys asioiden hoitamisessa, kansakunnan terveys ensin, ja sitten muita parannuksia ihmisten arkielämään. Emmehän me ole persuja, joilla ei mikään käy, mutta kaikkea mahdotonta vaasitaan.
Eli pitäisi vain antaa transsukupuolisten ihmisten asioiden olla, samalla kun suuressa tiimalasissa hiekka valuu? Tuleminen tunnustetuksi oikeassa sukupuolessa on monille transsukupuolisille ymmärtääkseni elämänlaatua merkittävästi parantava asia.

Minkään mahdottoman vaatimisesta ei ole kyse. Tätä juridiseen sukupuoleen liittyvää asiaa on vatvottu melko pitkään. Kyse on ihmisten ainutkertaisesta elämästä. Sama vanhemmuuslain kautta lapsiperheiden kohdalla; siinä kyse on ennen kaikkea lasten asemasta.

Ja juuri perussuomalaiset on tästä "asioiden tärkeysjärjestyksestä" puhuneet. Ihan kuin vain asian kerralla voisi hoitaa kuntoon. Jos hallitus ei kykene kuin yhtä asiaa kerrallaan hoitamaan, niin herää vakava kysymys sen kyvykkyydestä.
 • 3 / 6
 • Mixa
 • 25.3.2021 19:33
Seta on etujärjestö muiden joukossa ja niiden kuuluukin valittaa, kun niiden intressipiiriin kuuluvat asiat jumittavat tai eivät etene haluttuun suuntaan. Valtioneuvostossa on lukemattomia asioita työn alla vaikka korona-uutisointi viekin suuren osan yleisön huomiosta.Hallitus tekee jatkuvaa poliittista priorisointia ajamistaan asioita ja nyt mennän näillä. Sitä kutsutaan politiikaksi - sensu lato.
Käytännössä translakiuudistuksen ja vanhemmuuslaki-hankkeen jarruna on keskusta. Toisaalta ko. lakihankkeet eivät ole edes vihreille tai vasemmistoliitolle niin merkittäviä, että nostaisivat panoksia niiden vuoksi. Siitä huolimatta, että välillä isoin kirjaimin esittävät pitävänsä näitä asioita tärkeinä. Asiat etenevät ehkä jollain painolla, kun aika on kypsä. Sitten on hyvä ottaa kunniaa itselle. Vähän kuin avioliittokysymyksenkin kohdalla.
 • 5 / 6
 • oscari
 • oscari
 • 26.3.2021 13:38
No niin, tulin hivenen väärin ymmärretyksi, mutta silti väänään rautalangasta. Tietenkin trans- ja muidenkin ihmisten asiat ovat todella tärkeitä. Heidän on saatava toteuttaa koko minuuttaa täysimääräisesti. Mutta olisiko suhteellisuuden tajua säilytettävä kaikessa elämään liittyvässä?

Onko minulle kaikkein tärkeitä saada hyväksyntä omalle minälleni vai saada ihan oikeasti jätkää elämää. Sillä tästä nyt on kyse, sillä oma suurikin ongelma on todella pieni, jos menee henki ja siten koko oleminen päättyy!
Minulle sukupuolivähemmistöihin kuuluviin henkilöihin liittyvät asiat eivät ole henkilökohtaisia asioita, joten vaatimuksissa ei ole mitään omakohtaista. Olennaista on mahdollistaa ihmisarvoista elämää ja hyvinvointia.

Oman suhteellisuudentajuni ohjaamana olen taipuvainen ajattelemaan, että korona ei ole minkäänlainen hyvä syy olla edistämättä tässä mainittuja lainsäädäntöhankkeita. Vain tekosyy. Emme voi koronastakaan huolimatta pysäyttää maailmaa. Kaikki me kerran lähdemme. Eikä noiden lakihankkeiden asiallinen jouduttaminen varmasti olemisen päättymistä jouduta. Millä logiikalla translakiuudistusen tai vanhemmuuslain edistäminen olisi uhka elämän jatkumiselle?

Ei millään matematiikalla voi päätyä sellaiseen tulokseen, että hallituksessa (tai edes STM:ssä) jokaisen henkilön jokainen hetki menisi koronaan liittyviin asioihin. Moinen resurssien käyttö ei olisi millään tavoin perusteltua, ja sellaisesta olisi ihan varmasti roimasti enemmän haittaa kuin hyötyä. Nyt vuoden verran lienee opeteltu käsittämään, että mistä on kyse ja miten asiaa mahdollisimman tehokkaasti käsitellään.