Neuvoja?

  • 1 / 4
  • Jontte
  • 20.1.2021 23:47
Mistä saada apua oman homoidentiteetin pohdinnassa ja kaapista ulostulon prosessiin?
  • 2 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 21.1.2021 7:11
Facebookissa on Sateenkaari-Suomi -niminen ryhmä, jossa noitakin asioita on pohdittu. Siellä voi olla jo valmiita ideoita sinulle. Et ole varmasti ensimmäinen samojen kysymysten äärellä.
Myös tämän sivuston aiemmissa keskusteluissa kaapistatulon aihepiiriä on käsitelty.

Tuota mainittua "homoidentiteettiä" ehkä kannattaa miettiä myös siitä näkökulmasta, että tarvitaanko erillistä sellaista. Oman seksuaalisen suuntautuneisuuden tiedostaminen ei minusta edellytä erillistä siihen liittyvää identiteettiä. Etenkin kaapistatulon yhteydessä ja vapautumisen huumassa tällainen toki saattaa syntyä, mutta riskinä on tällaiseen jumiutuminen.

Oma kokonaisempi identiteetti toki voi hallitusti maustua omasta seksuaalisesta suuntautuneisuudesta, eikä synny roolileikkiä joka ajaisi ajattelemaan esimerkiksi, että homona on oltava tietynlainen.

Keskusteluketjuja:
https://ranneliike.net/keskustelu/6639/kuinka-tulitte-ulos-kaapista
https://ranneliike.net/keskustelu/2487/neitimainen-vaihe-kaapistatulon-jalkeen
https://ranneliike.net/keskustelu/21907/mina-simon-elokuva-teinin-kaapistatulon-vaikeudesta-juttukommentit
"Tuota mainittua "homoidentiteettiä" ehkä kannattaa miettiä myös siitä näkökulmasta, että tarvitaanko erillistä sellaista."

En usko, että kenelläkään on identiteettiä, joka perustuisi pelkästään seksuaaliseen suuntautumiseen. Seksuaalinen suuntautuminen, ja varsinkin vähemmistöseksuaalisuus, on kuitenkin väistämättä osa yksilöllisen minäkuvan kokonaisuutta. Sanon tämän sen takia, että liian usein kuulee varsinkin nuorempien homomiesten suusta, ettei homoudella ole "mitään tekemistä" oman identiteetin kanssa, ikään kuin jokin niin selvästi heteromiehuuden normista erottava asia kuin homoseksuaalisuus voisi olla yhdentekevä identiteetin kannalta. Homouden roolin kieltäminen identiteetin osana kertoo lähinnä siitä, että nykyään on asiat jo sen verran hyvin, että on varaa teeskennellä, ettei seksuaalisella suuntautumisella muka ole merkitystä.