Taloustutkimuksen tekemässä kyselytutkimuksessa käytettiin termiä sukupuolenvaihto (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • oscari
  • oscari
  • 1.10.2020 22:51
Sari Tanukselle on jänut neuvostovaihde päälle, opiskelihan hän siellä. Ottaa oppia sikäläisestä maailmankuvasta eikä pysty tulemaan suomalaiseksi asiantuntijaksi!
Taloustutkimusta voi kritisoida aivan aiheesta. Siellä on laadunvarmistus pettänyt pahan kerran.

- Termin "sukupuolenvaihto" hyväksyminen on osoitus asiantuntemattomuudesta
- Aiheen taustoittaminen puuttuu
- Kysymyksenasettelu johtaa harhaan

Kokonaisuudessaan syntyy kuva, jossa Taloustutkimus on ottanut tehtävän vastaan ja kritiikittä antanut tilaajan rakentamien "olkiukkojen" ja "keppihevosten" mennä läpi. Translakiuudistuksen ydin (juridisen sukupuolen irrottamisesta lääketieteellisistä toimenpiteistä) puolestaan on jätetty tyystin pois. Suurimpana keppihevosena ovat vähemmän yllättäen alaikäiset. Alaikäiset ovat myös olkiukkona, kuten myös ajatus itsemäärittelyyn perustuvasta juridisesta sukupuolesta. Nämä esitetään kyselyssä hähmyisenä vyyhtenä, jota sitten käytetään "shokeeraavana" kuvauksena siitä, mitä ajatellaan olevan tapahtumassa.

Lyhyesti:

Translakiuudistuksen tavoitteena on taata sukupuolivähemmistöön kuuluvile mahdollisuus elää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa omaksi kokemassaan sukupuolessa juridisessa, riippumatta siitä, onko saanut hormonihoitoja ja/tai ollut sukupuoleen liittyvien kirurgisten toimenpiteiden alla.
Parissa blogikirjoituksessa on aiheesta hyviä huomioita.

Toisessa kirjoituksessa todetaan, että Taloustutkimus Oy nielaisi syötin ja teki kyselyn toimeksiantajan [Aito avioliitto ry:n] muotoilemilla kysymyksillä. Blogin kirjoittaja kertoi ottaneensa yhteyttä Taloustutkimukseen ja vaatineensa oikaisua, etenkin toisen kysymyksen osalta. Taloustutkimus hänen mukaansa myöntää, että kysymys oli virheellinen, mutta kieltäytyy tekemästä minkäänlaisista oikaisua. Yhtiö selittää olettavansa, että Aito Avioliitto ry joutuu tässä naurunalaiseksi virheellisillä väittämillään. Bloginkirjoittaja arvioi, ettei niin kuitenkaan käy sen yleisön kohdalla, jolle viesti on nimenomaan kohdistettu, koska heillä ei ole riittävää ymmärrystä ja lähdekritiikkiä väitteiden virheellisyyden oivaltamiseen. Kirjoittaja katsoo Taloustutkimus Oy:n olevan käytännössä osallinen sen toiminan harjoittamiseen, jossa Aito avioliitto ry:lläkin on osansa.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/anukatariina/taloustutkimus-oy-ihmisoikeuksien-vastaisen-kampanjan-airueena/

Myös toisessa blogikirjoituksessa Aito avioliitto -yhdistyksen teettämä mielipidemittaus translain uudistuksesta todetaan vääristeleväksi ja harhaanjohtavaksi. Siinäkin todetaanm että tutkimuksen toteuttanut Taloustutkimus on niellyt varauksetta Aito avioliitto -yhdistyksen johdattelevan kysymyksenasettelun, joka johtaa vastaajia harhaan. Samoin todetaan taustoituksen puute.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/vmlouek/aito-avioliitto-yhdistyksen-teettama-mielipidemittaus-translain-uudistuksesta-vaaristeleva-ja-harhaanjohtava/