Kokoomuksen puoluevaltuusto: eheytyshoidot kiellettävä (juttukommentit)

  • 2 / 5
  • JuhaniV
  • 28.9.2020 20:33
On toistuvasti puhetta lain tarpeesta, mutta sitä ei ole valmisteltu ja viety eteenpäin juurikaan. Puoskaroinnissa liikkuvat isot rahat ja niillä tahoilla on myös voimaa torpata asioiden edistämistä.

Odotan puolueilta kauniiden puheiden lisäksi toimia, jotka pistävät hallituksen töihin puoskarilain valmistelemiseksi. Tässä asiassa en anna omaa ääntäni vielä millekään puolueelle.
Hyvä että Kokoomus on tuossakin asiassa alkanut luopumaan siitä kristillisyydestä, joka noita eheytyshoitoja etupäässä lähimmäisenrakkaudettomasti harrastaa.

Kaikkien kodit, Äitienmaat ja Isienmaat alkavat olla Kokoomuksellekin läheisiä.
Taannoinhan useammassakin hallituksessa sosiaali- ja terveysministerinä toiminut Kokoomuksen Paula Risikkohan suhtautui epäsuopeasti puoskarointihoiotojen torppaamiseen, eivätkä lait niitten suhteen edenneet.
Toki nykyäänkin Orpo on raamattu-väkeä, kuten moni muukin kokoomuslainen.

KD:tä, persuja ja osin Kepua ja Rkp:täkin lukuunottamattahan muut puolueet ovat nuo asiat oivattaneet jo aikoja sitten.

Toki nyt sitten mikähän mättää nykyhallituksessa kun tuo eheytyshoitojen kielto ei ole edennyt. Rkp:n oikeusministeri ainakin on uskonnollinen ja mikä lie Kepun kanta tuohon ja hlbtiq-etupiirien kärkiasiana nykyään ajamaan translakiuudistukseen.
Minä olen miettinyt, että kumpi on parempi: eheytysterapioiden suitsiminen yleisesti puoskaroinnin osana vai siitä irrallisessa lainsäädännössä.

Usein rukouksiin mutta muihinkin menetelmiin perustuva eheytystoiminta on luonteeltaan kyllä mitä suurimmassa määrin uskomushoitoa, ehkäpä jopa käsitteelle läheisimmässä mahdollisessa merkityksessä. Porsaanreiäksi voi kuitenkin jäädä ajatus siitä, että tällainen toiminta esitetäänkin (vain) uskonnonharjoittamisena, eikä minään varsinaisena hoitomuotona.

Jos olisi oma erityinen eheytystoimintaan puuttuva laki, voisi sillä ehkä täsmällisemmin suitsia eheytysideologiaan ( https://ranneliike.net/artikkelit/asiasana/Eheytys ) perustuvaa toimintaa, joka on helppo nähdä henkisenä väkivaltana.
  • 5 / 5
  • JuhaniV
  • 30.9.2020 18:22
Maailmalla on jo olemassa lakeja tai määräyksiä, joilla nk. eheytystoimintaa rajoitetaan vähintäänkin vain aikuisiin. Niitä voisivat laki-ihmiset lähteä selvittämään.

Jos eheytyskielto sisällytetään puoskarilakiin, sen voimaantuloa saamme odottaa. Erillislakia tarvitaan tässä asiassa.