Sosiaalisessa mediassa keskustellaan kuntien ja kaupunkien sateenkaariliputuksesta (juttukommentit)

Jokioisissa kunnanjohtaja Rami Lehtinen (kesk) on kommentoinut ärhäkästi syntynyttä keskustelua kommentissaan Facebookin Jokioinen-ryhmässä ( https://www.facebook.com/groups/60664810047 ).

Kunnanjohtaja Lehtisen mukaan "valtion ja kuntien tulee pitäytyä neutraalina kaikkia vähemmistöjä kohtaan, erityisesti asioissa jotka laajasti jakavat kansakuntaa". Hänen mielestään eduskunnan pitäisi päättää liputuksesta.

Lehtinen peräänkuuluttaa faktaa siitä, "millaista syrjintää seksuaaliset vähemmistöt Jokioisilla ovat kohdanneet", koska itse hän ei ole sellaisesta kuullut. Lehtisen mukaan sateenkaarilipulla liputtaminen myös johtaisi siihen, että sitouduttaisiin liputtamaan myös "muiden tunnuksellisten vähemmistöjen puolesta" - joita kunnanjohtaja luettelee viestissään pitkän listan.

Kunnanjohtaja toivottaa postauksensa päätteeksi hyvää ja rauhallista juhannusta "ilman kiihkoilua ja vastakkainasettelua".

Minusta on yhdenvertaisuuskysymyksessä erikoista vedota "kansakuntaa jakavuuteen". Samoin syrjinnän kohtaamisen kyseenalaistaminen on erikoista. Lukuisissa selvityksissä on todettu sen olevan yleistä koko maassa, eikä Jokioinen varmaankaan ole poikkeus - vaikkei sitä erityisesti osoitetakaan.

Kunnanjohtajan kommenttia käsitellään myös Twitterissä: https://twitter.com/Nokkasiilidino/status/1274020751285407745
  • 2 / 2
  • mrmeringue
  • 20.6.2020 17:51
Tuo twiitissä oleva lippu ei ole homo- ja lesboliikkeen sateenkaarilippu, vaan queer-liikkeen lippu, joka ei ole yleisesti tunnettu ideologisesti oikeaoppisten kuplan ulkopuolella. Se, että tuota muokattua lippua tyrkytetään nykyään niin kiivaasti perinteisen korvaajaksi, kertoo minulle siitä, että jossain vaiheessa perinteisen lipun käytöstä tulee epäkorrektia. Uskaltakaapa sen jälkeen mennä Prideen sateenkaarilipun kanssa.