EU-parlamentti keskusteli Puolan "homovapaista alueista"

Euroopan parlamentin täysistunnossa keskusteltiin 26.11.2019 seuraavista aiheista:

Puola: Hlbti-henkilöihin kohdistuva julkinen syrjintä ja vihapuhe, mukaan lukien hlbti-vapaat alueet

Taustaa
Itä- ja Kaakkois-Puolassa on 87 aluetta (kaupunkeja, kuntia ja piirikuntia), jotka ovat julistautuneet ”hlbt-vapaiksi” tai ”vapaiksi hlbt-ideologiasta”. Alueiden edustajien mukaan ”hlbt-ideologia turmelee lapset, on vastoin luonnonlakia, ikiaikaisia traditioitamme, arvojamme, kristillistä moraalia ja kymmentä käskyä”.

Puolaa hallitseva kristillis-konservatiivis-homovihamielinen PiS-puolue otti viime vaaleissa yhdeksi pääteemakseen sateenkaarikansalaisten perusoikeuksien vastustamisen, johon kuuluvat myös mm. ”homovapaat alueet” ja PiS-puolueen johtaman yleisradioyhtiön syytämät solvaukset sateenkaarikansalaisia kohtaan.
---
Täysistunnon puheenvuoroja
Parlamentissa toimivan LGBTI Intergroupin varapuheenjohtaja saksalainen Terry Reintke (Vihreät/Euroopan vapaa allianssi) sanoi mm., että ”emme voi hyväksyä tällaisia hyökkäyksiä eurooppalaisia arvoja ja perusoikeuksia vastaan. EU:n komission täytyy ryhtyä konkreettisiin toimiin hlbti-ihmisten ja kaikkien kansalaisten suojaamiseksi syrjinnältä”.

Homovihamieliset mepit tietenkin kannattivat Puolan oikeutta syrjiä sateenkaarikansalaisia. Esimerkiksi Saksan persupuolue AfD:n meppi sanoi mm., että ”Puola päättää itse asioidensa järjestämisestä ja tuo nyt uutta toivoa konservatiivisesta tulevaisuudesta”. Tietyt puolalaismepit puolustivat katolisen uskonsa käsityksiä.

Suomen EU-edustajista eli mepeistä Silvia Modig (Vasemmisto/Euroopan yhtyneen vasemmiston ryhmä) käytti kaksi puheenvuoroa. Modigin suomalais-suorasanaiset puheenvuorot palkittiin taputuksin.

Koko keskustelu ja kaikki puheenvuorot on tulkattu suomeksi. Sivun oikeassa laidassa ilmaisunvapauttaan käyttäneet, klikkaa nimeä.
Huomioitavaa: sivut latautuvat hitaasti, joten malttia.
https://www.europarl.europa.eu/plenary/fi/vod.html?mode=chapter&vodLanguage=FI&vodId=1574790135809&date=20191126#
------
Lisäys
Tässä ranneliike.netin uutisessa myös samasta aiheesta:
https://ranneliike.net/uutiset/15478/puolalaislehti-hlbti-ei-vahemmisto-vaan-oppirakennelma-jakaa-hlbti-vapaa-alue-tarroja-oikeuden-kiellosta-huolimatta