Kristillisdemokraattien puheenjohtajistoon pyrkivä Tapio Puolimatka hyökkää translakiuudistusta vastaan (juttukommentit)

Maakuntalehtien sunnuntailiite Sunnuntaisuomalainen kevyesti "piruilee" Tapio Puolimatkan mielipidepalstalle esittämälleen huolelle translakiuudistuksen seurauksista.

- Miehet ryhtyvät vaihtamaan sukupuolensa, jotta pääsevät soluttautumaan naisten pukuhuoneisiin ja turvakoteihin, muotoilee Sunnuntaisuomalainen.

Se kertoo haluavansa "pureutua tähän ajankohtaiseen uhkakuvaan", ja kertoo etsivänsä haastateltavakseen "miehiä, jotka suunnittelevat sukupuolensa vaihtamista voidakseen tunkeutua alastomien naisten sekaan esimerkiksi uimahalleissa".

Asia on sinänsä vähemmän naurettava niiden kannalta, jotka joutuvat elämään sellaisessa uskonnolliskonservatiivisessa ympäristössä, jossa Puolimatkan käsitykset saavat kaikupohjaa. Toisaalta, Puolimatkan höpinän käsittely huumorin kautta on ihan aiheellista - ja aiheuttaa vienoa hymyä. Asia on noteerattu ainakin sosiaalisessa mediassa ( https://twitter.com/teelmo/status/1160841672743358464/photo/1 ).

Sunnuntaisuomalainen vielä pahoittelee sitä, ettei tilanpuutteen tähden voi haastatella kaikkia ilmoittautuvia. Jokaisesta yhteydenotosta kerrotaan kuitenkin oltavan kiitollisia.
  • 2 / 5
  • JuhaniV
  • 12.8.2019 15:37
Pilkanteko ja piruilu ovat taitolaji. Pieleen mennessä se vain tukee kohdettaan.

Mielestäni tehokkainta kuinka Puolimatkaa voisi kohdella, olisi olla antamatta hänelle medianäkyvyyttä lisää. Pitäisi mieluummin ensin istua hetki näppiensä päällä silloin, kun iskee himo kirjoittaa hänen provokaatioihinsa tuima vastine.
Ajatus jonkin asian "kuoliaaksi vaikenemisesta" saattoi toimia ennen verkon ja sosiaalisen median aikaa. Silloin ei ollut samalla tavoin tehokkaita vaihtoehtoisia reittejä erilaisille näkemyksille käytettävissä. Yleisradio ja muu lehdistö toimi portinvartijana, niin hyvässä kuin pahassakin.

Jos näihin aivopieruihin ei tartuta, niin ne jäävät täysin kyseenalaistamattomina "totuuksina" vellomaan entistä pahemmin niissä kuplissa, joissa tällaiset käsitykset todella pääsevät tekemään vahinkoa. Itse uskon muutenkin siihen, että mahdollisimman suuri vapaus ja avoimuus ovat ennakkoluulojen ja väärän tiedon voimakkain vihollinen.

Julkisen keskustelun torppaamisyritykset eivät (onneksi) onnistu (täysin) edes Venäjällä, jossa valtiolla on vahva kontrolli kaikkeen.
Tapio Puolimatka on Keskisuomalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan ( https://www.ksml.fi/mielipide/mielipidekirjoitus/Sateenkaariliike-vahingoittaa/1422522 ) ottanut olkiukoksi hänelle vastanneiden sukupuolen: "Miesvaltainen joukko sateenkaariaktivisteja". Keskisuomalaisen piruiluun hän ei ainakaan tässä kirjoituksessa viitannut.

Puolimatka toistaa edelleen aiemman uskonsa siihen, että itsemääräämisoikeuteen perustuva translaki johtaa riskiin tyttöjen ja naisten yksityisyyden loukkaamiselle ja näiden altistamiselle seksuaaliselle häirinnälle. Puolimatka unohtaa sen, että seksuaalinen häirintä on jatkossakin rikos, eikä lakiuudistus ole tuomassa seksuaaliseen häirintään mitään "lieventävää asianhaaraa".

Puolimatka kritisoi uudessa kirjoituksessaan myös murrosiän kehityksen estävien hormonisalpaajien käyttöä (transsukupuolisten kohdalla), etenkin siitä, ettei käytön pitkäaikaisvaikutuksia aivojen kehitykseen ole tutkittu. Hänen mukaansa "salpaajahoitoa saava voi kokea ulkopuolisuutta sosiaalisessa viiteryhmässään", tosin hän jättää mainitsematta, mihin tuolla "viiteryhmällä" kirjoituksessaan viittaa. Lisäksi Puolimatkan mukaan "salpaajien käyttö kasvattaa todennäköisyyttä päätyä muihin hoitoihin – elinikäiseen lääkeriippuvuuteen ja tuskallisiin kirurgisiin toimenpiteisiin, jotka tekevät ihmisestä hedelmättömän".

Hän myös toistaa aiemminkin esittämänsä ajatuksen, että "transideologian vaikutuksesta monet nuoret omaksuvat ajatuksen" väärään kehoon syntymisestä ja transhoitojen tarpeellisuudesta. Juridisen sukupuolen vahvistamisen mahdollisuuden hän näkee ns. kaltevana pintana.