Helsinki Pride 2019 keräsi pääkaupungin keskustan täydeltä yhdenvertaisuuden puolustajia (juttukommentit)

  • 1 / 5
  • Kolmoisritti
  • 29.6.2019 13:40
He osallistuvat yksityisinä ihmisinä.
Haluavat itselleen julkisuutta.
  • 2 / 5
  • Masa
  • 29.6.2019 16:40
Ehkä Prideen on nykyään helpompaa ja riskittömämpää osallistua sen takia, että koko konsepti on etäännytetty niin tehokkaasti homoseksuaalisuudesta. Tapahtumasta on tulossa vain jokin yleinen ihmisoikeuskampanja, jolla on historiallisia mutta nuoremmalle polvelle jo etäisiltä tuntuvia yhtymäkohtia homo- ja lesboliikkeeseen. Tämä näkyy symbolisesti tuossa uudessa sateenkaarilipussa, jossa on mukana sukupuoleen ja ihonväriin viittaavat raidat.

Tätä queer-vaikutteista lippua on esitetty uudeksi pride-lipuksi. Minusta on visuaalisesti suuntautuneena ihmisenä mielenkiintoista, miten uudet värit on aseteltu "vanhan" mallin päälle ikään kuin nuolen tai auran muotoon, niin että tulee vaikutelma yli pyyhkivästä liikkeestä. Nehän olisivat voineet olla suorina palkkeina, ikään kuin sivuhuomautuksena vähemmistöjen sisäisten vähemmistöjen olemassaolosta, mutta nyt vaikutelma on päinvastoin se, että uusi aate peittää alleen vanhan.
Pridehän kehittyy, sillä mukana on viime vuosina ollut yhä enempi myös ystäviä ja läheisiä ja tukijoita - se kaikki on myös erittäin tärkeää, sillä vahvakaan vähemmistö ei voi olla vahvan yhdenvertaisena yhteiskunnassa ilman yhdenvertaisuutta arvostavia kavereitakin.

Pride-lippuun on tosiaan iskenyt sekä rasismia (sillä yhtään kukaan ihminen ei ole valkoinen, eikä musta - ruskea puoltaan paikkaansa, sillä kaikki ihmiset ovat ruskean jotain sävyä), sekä seksuaalisukupuolisuuntautumis-lokerointiakin ja vain trans-muodossa, sillä Pride-lipussa ei ole gay-, eikä lesbo- eikä bi-tunnusvärejä, vaan 6, tai alkuperäisten värien merkitys on elämässä.

Olisi parasta palauttaa lippuun mukaan ne 2/8 alkuperäisessä ollutta raitaa, eli pinkki ja indigonsininen, yhdenvertaisina raitoina, eikä tunkea mukaan erilailla olevia korostettuja kuvioita, eikä etenkään eri asioita.

vaaleanpunainen seksiä
punainen elämää
oranssi parantavaa voimaa
keltainen aurinkoa
vihreä luontoa
turkoosi taidetta
indigonsininen harmoniaa
violetti yhteishenkeä

Tuo alkuperäisten 8 värin palauttaminen käyttöön olisi hyvä siinäkin mielessä, että rauhanliike on myös ottanut käyttöönsä 6-värisen sateenkaarilipun, eli voisi erottua siitä.

Alkuperäisessä 8-väriraitaisessa lipussahan ei ole mukana lainkaan rasistisia valkoista ja mustaa. Ruskean raidan voisi hyvin tosiaan lisätä, koska se edustaa ihan kaikkia ihmisiä, haaleanpinkinruskeista tummanruskeisiin, kuten ihmiset ovat (siten ikäväthkötkin lieveilmiöt, kuten "rodullistetut" tai cis-homottelun voisi siivota pois.

9väriraitaiseen lippuun voisi sitten lisätä keskelle kuvioita, erillisryhmien esilletulotarpeisiin. Ja tokihan erillisryhmillä ja suuntautumis-lokeroitujilla voi olla sitten mitä vaan omia lippujaan.
  • 4 / 5
  • Usko.Vapaavuori
  • 3.7.2019 23:34
Human taas tarjoili wikipedia luennon niille ketkä eivät osaa googlata. Uskoa ihmetyttää emmekö kuule taas saarnaa kristinuskomuksesta sillä liittyyhän se aiheeseen kuin aiheeseen kuten maahanmuuttajat persuilla.
Uskoseni, mielestäni henkilökohtainen ilkeämielin tölväisysi Humania kohtaan ei nyt liity mitenkään puheena olevaan aiheeseen. Yritetään olla ihmisiksi ja kohdella toisiamme mukavasti, vaikka emme aina samaa mieltä olisikaan.