Europarlamentin vaalit tulossa, koko Eurooppa jakautumassa vastakkaisiin leireihin (juttukommentit)

Yleisesti nämä nationalismista ammentavat konservatiiviset populistit pyrkiessään valtaan vaativat ”rötösherroja kuriin”. Se jatkuu niin kauan kun tulevat housut kintuissaan yllätetyiksi. Ja varsin usein tulevatkin. Sittenkin selitellään, jos ei nyt Itävallan tapauksen suuruisesta katastrofista ole kyse. Kyllähän Suomessakin on nähty se, miten ministerin virka-auton takapenkki houkuttaa käyttämään kaikkia saatavilla olevia etuja, kun sinne on päässyt.

Itävallan tapaus kyllä oivasti osoittaa sen, miten ostettavissa kaikki on. Tässä tapauksessa vahvisti juuri konservatiivipopulistien kohdalla aiemminkin esitettyjä epäilyjä ja yhteyksiä. Ja kun tähän vielä liittää uskonnollis-konservatiivien kanssa voimistuvat yhteydet.
Samansuuntainenhan tapahtui vain 90-80 vuotta sitten kun äärioikeistolaiseet ja konservatiivi-kristitty-katolilaiset löysivät toisensa Espanjassa, sekä miten radikalisoituneet kristitty-populistit ja katoline&protestantti-kirkko löysivät toisensa Saksassa (noitten kirkkokuntien uskonjohtajistahan yli 90% tuolloin kannatti kristittyjä natseja tai ainakin toimivat niitten kanssa yhteistyössä).

Ääri-kristityillä natseilla oli käytössä ihan samat termit, kuin mitä nykyisetkin aatetoverinsa käyttävät.

Mutta maallistuneet maahanmuuttaja-muslimit eivät 90-luvulla vieneet teollisia työpaikkoja Läntisestä Euroopasta ensin Itä-Eurooppaan ja sitten Aasiaan, vaan ihan muut tahot, jopa noihin äärikristittyihin populisteihin itseensä kytkeytyvät tahot,
jotka nyt vannovat jopa Israelin ääri-oikeistolais-uskontohallinnonkin uskonnollis-nationalismin jyrkkenemisen nimiin - vaikka se vuosi sitten määritteli kristityt toisen luokan rupusakiksi:
https://en.wikipedia.org/wiki/Basic_Law:_Israel_as_the_Nation-State_of_the_Jewish_People

Edellisellä kerralla radikalsoituneen kristityt natsit aiheuttivat itäisen Euroopan joutumisen kommunismivaltaan, koska ilman natsien nationalismi-populismi-taivasjumala-sössimisiä läntinen Eurooppa olisi yhdessä kyennyt moisen estämään.
EU:n suosio huippulukemissa

Kaksi kolmasosaa (2/3) EU-maiden kansalaisista pitää EU-jäsenyyttä hyödyllisenä. Luku on viimeksi ollut yhtä korkea vuonna 1983.
27 % EU-kansalaisista puolestaan sanoo, etteivät tiedä, onko EU-jäsenyys hyvä vai huono asia. Briteistä enää 37 % äänestäisi Brexitin puolesta eli 63 % haluaisi Britannian pysyvän EU:ssa. Suomessa EU:n kannatus on lisääntynyt merkittävästi, aiemmin 66 %, nyt 74.
92 % EU-kansalaisista on sitä mieltä, että EU:n hajoamisella olisi kielteinen vaikutus heidän elämäänsä.

50 kaupungissa mielenilmauksia ja kulkueita EU:n puolesta
Englanninkielinen uutinen ja kuvia Varsovasta. Kyselyjen mukaan 83 % puolalaisista kannattaa EU:ta.
https://www.dw.com/en/poland-in-europe-donald-tusk-calls-for-pro-eu-vote-at-warsaw-rally/a-48787244
Yksi uutinen Saksasta
https://www.tagesschau.de/inland/demo-ein-europa-fuer-alle-101.html

EU-myönteiset puolueet nostaneet kannatustaan 10 maassa, EU-vastaiset kuudessa
- Tuoreimpien kaikissa EU-maissa tehtyjen kyselyjen mukaan EU-myönteiset puolueet (vihreät, demarit ja uudet EU-myönteiset puolueet) ovat nostaneet kannatustaan 10 maassa.
- EU-vastaiset populisti- ja äärioikeistopuolueet ovat nostaneet kannatustaan 6 maassa. Suurin lisäys öyhöttävien ryhmään on tulossa Italian Lega-puolueesta. Unkarissa tilanne ei ole muuttunut, sillä unkarilaisten suurin huoli on maastamuutto, ei maahanmuutto. Romanialaiset luottavat enemmän Euroopan unioniin kuin omaan hallintoonsa, joten sielläkin EU-myönteiset puolueet ovat lisänneet kannatustaan.

Ennuste
Mikäli kyselyjen tulokset toteutuvat eli EU:ta kannattavat vaivautuvat ääniuurnille, Euroopan parlamentin paikoista
- noin viisi kuudesosaa (5/6) menisi EU-myönteisille edustajille ja
- noin yksi kuudesosa (1/6) EU-vastaisille.
Saa nyt sitten nähdä.
------
"Yleisesti nämä nationalismista ammentavat konservatiiviset populistit pyrkiessään valtaan vaativat ”rötösherroja kuriin”. Se jatkuu niin kauan kun tulevat housut kintuissaan yllätetyiksi. Ja varsin usein tulevatkin."

Kyllä, eivätkä sotkut ja skandaalit ota loppuakseen

Itävallan äärioikeistopuolue FPÖ,
jonka kansanedustajista moni kuuluu suur-Saksaa havittelevaan veljeskuntaan (Brüderschaft) ja jonka uusnatsikannattajat ovat riehuneet ja rettelöineet ympäri Itävaltaa vuosikausia (mistä esimerkiksi Suomen tiedotusvälineet eivät ole vaivautuneet uutisoimaan), paljasti nyt sitten lopullisesti karvansa.
Suosittelen lukemaan seuraavan uutisen kokonaan. Siinä FPÖ:n puheenjohtaja kertoo kepulikonsteista, joilla venäläisen rahan turvin kaapattaisiin tiedotusvälineet FPÖ:n äänitorviksi, koska "toimittajat ovat planeettamme suurimpia huoria".
https://yle.fi/uutiset/3-10791163
---
Saksan AfD:n vaalirahoitusskandaali "Swiss Connection"
AfD:n (Vaihtoehto Saksalle) edustajien pedofiiliskandaalista sekä tuomioista kiihottamisesta kansanryhmää (homoja) vastaan voisi kirjoittaa paljonkin, mutta tässä pelkästään vaalirahoitussotku.
Tiedotusvälineet (ne pahalaiset) paljastivat, että AfD sai viime liittopäivävaalien aikaan suuria summia laitonta vaalikampanja-avustusta Sveitsistä. AfD ei tietenkään kertonut saamistaan sveitsinfrangeista.
Yksi uutinen
https://www.tagesschau.de/inland/spenden-afd-101.html
Persumaisen sekava vaalirahoitussotku, jonka keskiössä AfD:n johtoon kuuluva Alice Weidel, joka on homojen oikeuksia vastustava avoimesti lesbo, laajeni tutkinnan edetessä. Kerrottakoon vielä, että Alice Weidel on siirtänyt kirjansa Sveitsiin "veroteknisistä syistä". Kunnon saksalainen tai siis...
Koska AfD:n edustajat ovat poikkeuksellisen huonomuistisia, väärinkäytösten selvittäminen vei aikaa ja yhteiskunnan varoja.
Lopulta se paisui pullataikinan tavoin, saksankielinen uutinen,
https://www.tagesschau.de/inland/afd-spenden-105.html
englanninkielinen uutinen AfD:n vääristelyistä
https://www.dw.com/en/afd-scandal-party-sent-wrong-donor-names-to-german-parliament/a-47621718

Tuomio: 400 000 euron sakot
AfD tuomittiin maksamaan 402 900 euron sakot laittomasta vaalikampanjarahoituksesta, englanninkielinen uutinen
https://www.dw.com/en/germanys-afd-party-fined-over-400000-for-illegal-campaign-financing/a-48356587
---
Ruotsidemokraatit (SD) poistivat yhden kärkiehdokkaansa nimen EU-vaalilistalta, toinen kärkiehdokas on tutkittavana seksuaalisesta häirinnästä. Siis jotenkin näin, mutta nämä persujen keisit ovat niin kinkkisiä, ettei niistä ota selvää Erkkikään (Eki on pihaamme vartioiva varis, joka karkottaa kirkuvat lokit naapuritalojen pihaan).
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/forundersokning-inleds-mot-peter-lundgren

SD:n kansanedustaja joutui eroamaan
Jonas Millard perusti vuosia sitten sometilin, jolla levitettiin naisvihaa ja raiskausohjeita:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005940796.html

Ei tullut kunnanjohtajaa
Stefan Borgista oli tarkoitus tulla ruotsidemokraattien ensimmäinen kunnanjohtaja. Avautui Facebookissa rinnastaen mm. homot ja pedofiilit,
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sd-kommunalrad-kritiseras-for-uttalande-om-homosexuella
joten lopulta kävi niin, ettei Borgista tullut Hörbyn kunnanjohtajaa.
---
Suomenpersut ovat myös tuoneet itseään julki
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/2fb9e2aa-1093-4442-9442-36fd4e7bcdc7
ja selitelleet
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006115534.html
Uutisia populisti- ja äärioikeistopuolueiden töppäyksistä ja typerehtimisistä olisi paksun kirjan verran, mutta tällä kertaa ei tässä enempää.
---
Kreikan presidentti Prokopios Pavlopoulos: "Meidän täytyy puolustautua populismia, rasismia ja natsismia vastaan"
https://greekcitytimes.com/2019/03/26/president-pavlopoulos-says-we-must-defend-against-populism-racism-and-nazism/