Eduskuntavaalien kärki tasainen (juttukommentit)

Näin on ja näillä mennään. Hallituksen synnyttäminen voi olla oma lukunsa.

Mietin tuota Modigin putoamista; saattoi käydä niin, että juuri se kohderyhmä äänesti Katju Aroa ja muita Feministisen puolueen ehdokkaita.
  • 2 / 8
  • Babadoo
  • 15.4.2019 16:12
Ei yllätänyt yhtään perussuomalaisten menestys. Kaukana ei ollut etteivät kiilanneet ykköseksi. Vähän yllätyin Tynkkysen suosiosta. Kovasti on poika menossa naimisiin vaikka niin sitä vastusti. (Ehkä se on ollut jotain itse inhoa/homophobiaa/muiden mielistelyä)
Homot & oikeisto ei oo kyllä mikään uusi ilmiö.
Hieno vaalivoitto vihreille ja vasemmistolle. Harmittaa Modigin puolesta.
Katsotaan mikä on hallitus ja kuka syö sanansa Audin takapenkistä.
  • 3 / 8
  • human
  • 15.4.2019 17:36
Sebastian Tynkkysen edesottamuksia voikin olla metka seurata, eli miten paljon hän haukkuu maahanmuuttoa ... kun seurustelee maahanmuuttajan kanssa kuitenkin.
Ja miten paljon Sebastian Tynkkynen puhuu haittauskonnosta, kun häntä on sentään se maahanmuuttaja-helluntailais-kristillisyys niinkin paljon körmyyttänyt, eikä taida löytyiä helluntailaista pappia häntä ja poikaystäväänsä avioon vihkimään.

Mutta toki nuo kaikki voivat olla Tynkkysestä perinteisesti jo 1800-luvun alusta saakka Suomessa olleen islam-kristinuskonnon tai sekulääristen turvapaikanhakijoiden vikaa.
Sebastian Tynkkynen itse asiassa on se, joka pudotti Timo Soinin jalustaltaan.

Kirjoitin syksyllä 2015 näin: "Mutta siitä tosiaan vieno hymyni Tynkkyselle, että - ehkä nuoruuden varomattomuuttaan - kävi potkimaan puheenjohtaja Timo Soinia nilkoille. Tynkkynen teki tempun, joka voi jollain aikavälillä lisätä Soinin ehdottoman vallan kyseenalaistamista. Vallan, jossa toisinajattelijuudelle on paikkansa yksittäistapauksina ja vain riittävän mitättömissä kysymyksissä."

Tuon jälkeen on paljon Vantaassa vettä virrannut. Ja Oulujoessakin.
Tämänpäiväinen tarkistuslaskenta Lapin ja Satakunnan vaalipiireissä, joissa viimeistä paikkaa tavoittelevilla oli vain muutaman äänen ero, vahvisti toistaiseksi koko maan tilanteen tällaiseksi eli muutosta ei tullut:
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/tulos_kokomaa.html
sama ruotsiksi
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/se/tulos_kokomaa.html
ja englanniksi
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/en/tulos_kokomaa.html

Tältä sivulta pääsee kätevästi kaikkien vaalipiirien tuloksiin, klikkaa esim. Valitut:
https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/lasktila.html

Hallituksen muodostaminen vaalituloksen pohjalta on varmaankin työlästä. Koska ennustaminen on vaikeaa, varsinkin näin etukäteen, niin jätän sen muille, mutta koalitio sdp+kesk+vihr+vas+rkp on esiintynyt keskusteluissa.
-----
Halla-aho ei halua ministeriksi, luopuu kenties ps:n puheenjohtajuudesta

Halla-aho kertoo haastattelussa, ettei hän ole kiinnostunut ministerinsalkusta ja parista muusta haastattelusta saa käsityksen, että puolueen puheenjohtajana toimiminen on rasittavaa ja hän saattaa luopua siitä ps:n kesäkuun puoluekokouksessa.
Yksi uutinen
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006070335.html

Vaikea tietenkin edes kuvitella Halla-ahoa ministerinä, koska tietämys Suomen asioista on hyvin vajavaista. Vaalikoneiden vastauksissa esim. haluaa Suomeen lisää kuntia, muistaakseni peräti 100. Mahdotonta myös kuvitella Halla-ahoa laskemassa valtionosuuksien määrää esim. Kainuuseen, jotta peruspalvelut saataisiin edes jotenkin säilymään tai sairaanhoitajamitoitusta laskemassa. Haluaa nähdäkseni toimia pelkästään kansankiihottajana.

Persujen ihannemaa Unkari
Perussuomalaisedustajien ja -kannattajien puheissa Unkari on ihannemaa. Se ei haittaa, että unkarilaisten sananvapaus ja poliittinen vapaus on vajonnut pohjamutiin; Freedom Housen tuorein selvitys:
http://puheenvuoro.uusisuomi.fi/sites/default/files/imagecache/biggest/domain-17333/kuvat/parasmaamaailmassa4.jpg

78 paleltui kuoliaaksi loka-tammikuussa (koko talven aikana enemmän), koska seitsemällä prosentilla unkarilaisista ei ole varaa lämmittää kotiaan tarpeeksi. Koska asunnottomuus on lisäksi rikos/rike, unkarilaisia kodittomia pakeni Itävallan suojiin:
https://wien.orf.at/news/stories/2961005/
Persut ovat äärioikeistolainen puolue joka pelaa kokoomuksen pussiiin tyhmyyttään....kokoomus on varmaan hyvillään. Persuissa on paljon yrittäjiä. Tämän seurauksena pyrkivät huonontamaan työntekijöiden oikeuksia ja alentamaan veroja hyvätuloisilta. Siksihän Trump oli niin suosittu. Tässä vaan kurjistuminen lisääntyy ja yhteiskunnalliset erot. Moni nainen saa niin huonoa palkkaa, että tulee huono eläke ja siksi on outoa kuinka paljon terveydenhuollon väkeä on persuissa ja sahaavat omaa oksaansa tyhmiä kun ovat. He eivät tule parantamaan omaa tilaansa vaan päinvastoin. Se on katkera kalkki nieltäväksi. Sossut taas ajavat työmiesten palkkoja ylös. Siinä ei paljon naisia ajatella.
Persujen pitää nyt sitten saada abortit alas ja syntyvyys ylös, koska mitään muuta keinoa ei ole heillä.
Moni maahanmuuttaja ei halua Suomeen, vaan muualle EU alueella.
Tulee sitten esille miten persut joutuvat syömään sanansa asiassa kuin asiassa, jos joutuvat sen eteen että pitää tehdä valtion budjettia- koska heillä ei ole kokonaiskuvaa Suomen tilanteesta eikä osaamista. Sehän nähtiin näissä sinisissä.
SDP osaa koska on ollut paljon hallituksissa.
EU on maailman demokraattisin maanosa, jota pitäisi puolustaa kaikin voimin USA:ta ja Venäjää vastaan ja persut pelaavat Venäjän pussiin, koska tekevät yhteistyöstä näiden EU alueella toimivien oikeistopop puolueiden kanssa: he eivät ymmärrä tätä yhtään. He ovat niin hölmöja ja avaavat oven kaikelle pahuudelle: totalitarismille.
Haluaistteko te asua esim. Venäjällä? Jos EU hajoaa, tulee tilalle kaaos ja kurjistuminen. Mitäs sitten?
Venäjä tekee valtavaa työtä demokratian vastustamiseksi ja tyhoamiseksi esim Facebookin kautta, koska USA sallii sen, koska Trump sai rahaa niiltä. Niitten maalitaulu on Euroopan yhteismarkkinat . Persut ovat sellaisessa mukana, mitä ne ei tiedä ja tajua: hulluja ovat jos tekevät tietoisesti politiikkaa venäläisten puolesta tai niitten pussiin. Näitten takana ovat nämä miljardöörit, jotka ohjailevat maailman politiikkaa miten heitä huvittaa. Heillä on jo pätäkkää millä mälläta mutta ahneudelle ei ole loppua. Sitten masinoidaan sotia ja muuta, jotta päästään öljykentille tms. Krimi on hyvä esimerkki.
Perjantaina kerrottiin, että Sebastian Tynkkynen (ps) oli teipannut pikkuparlamentissa sijaitsevan työhuoneensa ikkunaan kyltit, jossa oli tekstit "RAJAT KIINNI NYT!" ja "VINKKEJÄ TIUKEMPAAN MAAHANMUUTTOPOLITIIKKAAN HUONEESTA FA 328". Kyltit näkyivät sisäpihalle. Yle ( https://yle.fi/uutiset/3-10756792 ) kertoo, että eduskunnan virkakunta päätyi hallinnollisella päätöksellä siivoamaan kyltit pois, koska mielenosoitukset eivät kuulu eduskunnan sisäiseen keskusteluun. Lähdön sai myös Laura Koskisen (vas) "VAHVA ILMASTOLAKI NYT" -kyltti, joka oli jo hänen puoluetoverinsa ikkunassa edellisen kauden aikana. Tynkkynen kertoi Twitterissä halunneensa kokeilla, onko kohtelu sama kaikille.