Brunei alkamassa rangaista samaa sukupuolta olevien välisestä seksistä kivityskuolemalla (juttukommentit)

Eli Brunei alkaa toteuttamaan raamatullista mooseksen lakia. raamatussahan määrätään miehen kanssa makaava mies surmattavaksi ja että ovat raamatun mukaan ansainneet kuolemansa.
koraanissahan "vain" tuomitaan, mutta koraanissa ei surmausmääräystä ole.
sharia-lakimääräys on siis tullut raamatusta, mooseksen käskyistä.
Ja tarinahahmo-jeesushan ei kertomansa mukaan tullut kumoamaan vanhaa lakia, vaan tekemään lisäsopparin.

Nyt pitää tosiaan kansainvälisen yhteisön puuttua Brunein tilanteeseeen, samoin kuin puututtiin Ugandan tilanteeseen, kun yhdysvaltalaiset radikalisoituneet kristityt yrittivät säädättää Ugandaan kuolemantuomion homorakkaudesta.
Tosin nyt on ongelmana se, että Yhdysvalloissa on vallassa umpikristillinen hallintoseurakunta, joka ei luonnollisesta rakkaudesta niin välitä.
  • 2 / 5
  • Havainnoija
  • 3.4.2019 19:44
Pikaisesti

Brunein sisäministeriön englanninkielisellä verkkosivustolla vahvistetaan, että Brunei on itsenäinen islamilainen valtio, joka noudattaa sharia-lakia. Se tarkoittaa, että homoseksisuhteista, avioliiton ulkopuolisista suhteista ja profeetta Muhammedin herjaamisesta (mikä voi olla mitä tahansa) uhkaa kuolemantuomio kivittämällä. Lisäksi esimerkiksi varkaudesta tuomittua uhkaa käden katkaisu.
http://www.pmo.gov.bn/Lists/2019%20PMO%20News/NewDispForm.aspx?ID=79&Source=http%3A%2F%2Fwww%2Epmo%2Egov%2Ebn%2FLists%2F2019%2520PMO%2520News%2FAllItems%2Easpx&ContentTypeId=0x0100697C5A90C7D25F488B46C0C3A437E305
Lait koskevat myös Bruneissa asuvia ulkomaalaisia.

EU, YK, Saksa, Ranska, Ruotsi
ja monet muut maat sekä järjestöt ovat tuominneet Brunein raakalaismaisen rikoslain. Saksan valtakunnallinen hlbt-järjestö LSVD vaati ulkoministeriöltä toimia
https://twitter.com/lsvd/status/1112655891822768129
ja ulkoministeriö kutsui heti maanantaina Brunein lähettilään puhutteluun. Liittovaltion ihmisoikeusvaltuutettu tuomitsi jyrkästi uskontoon perustuvan kuolemanrangaistuksen.

Ruotsin ulkoministeri Margot Wallström vaatii kuolemantuomiolain välitöntä peruuttamista:
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sverige-uppmanar-brunei-att-dra-tillbaka-beslutet
Uutisten mukaan homoja ja transihmisiä pakenee Bruneista.
  • 3 / 5
  • Babadoo
  • 3.4.2019 23:32
Kaikki uskonnot on samaa kuraa. Oli se palvonnan kohde sitten mikä tahansa satu ukko.
Ei taida olla yhtään maata jossa islam on pääuskonto missä sukupuolivähemmistöillä olisi oikeasti"kivaa" . Tietty isoissa kaupungeissa on jotain "homoelämää" . Vapaus itsensä toteuttamiseen on kuitenkin aika kaukana.
Ihan kiva, että Brunei on tapetilla ja siitä puhutaan, mutta valitettavasti sille tasolle se jää. Eipä näitä muitakaan rikkaita öljyvaltiota ole boikottiin laitettu.
  • 4 / 5
  • Usko.Vapaavuori
  • 4.4.2019 22:17
Nimimerkki Human näyttää olevan aika hukassa kun alkaa syyttää vääröä uskontoa, Usko Vapaavuori tääll epäilee humania islamin ystäväksi.
Taitaa zephyr vaihtaneen taas nimimerkkiä.
Mutta takapajuisena säilyy, jossei tiedä, että islamin vähät jutut seksuaalivähemmistöistä ovat peräisin raamatusta, jossa pahaa tekstiä meistä on paljon enemmän ja pahempana. Eli kun raamattu-uskomus on heittänyt ne ensimmäiset kivenmurikat, meitä vastaan, niin islamiinkin niistä on päätynyt hiekanjyviä valitettavasti myös.

Mutta johan tuo Brunein juttu kumottiinkin, Kannattaisi vatikaaninkin yrittää tervehenkistyä.