Parisuhdelakia koskeva esitys etenee Thaimaassa (juttukommentit)

Thaimaan poliittinen tilanne

Sotilasjuntta kaappasi vallan neljä vuotta sitten 2014, hajotti 550-jäsenisen parlamentin ja hallituksen, muodosti omista miehistään 220-jäsenisen edustajainhuoneen ja hallituksen, muutti perustuslakia ja pääministerin pallille asetettiin kenraali Prayuth Chan-ocha.
Sotilasjuntta on jo monta kertaa vuosien varrella luvannut järjestää vapaat vaalit. Seuraava yritys on helmikuussa, saas nähdä.

Ihmisoikeudet, sananvapaus ja korruptio
Ihmisoikeuksissa ja sananvapaudessa Thaimaa sijoittuu maailman valtioiden häntäpäähän. Lisäksi korruptio rehottaa ja on selvitysten mukaan lisääntynyt viime vuosina.

Miksi parisuhdealoite nyt?
Mikäli sotilasjuntan lupaus pitää tällä kertaa, vaalit järjestetään helmi-maaliskuun tienoilla. Juntan asettama pääministeri ja hänen uusi puolueensa haluavat tietenkin pysyä vallassa, joten parisuhdelakialoitteella houkutellaan sateenkaarikansalaisia äänestämään junttapuolueen ehdokkaita, arvioivat paikalliset.
  • 2 / 2
  • Paupa
  • 5.1.2019 23:58
Thaimaa on kyllä aina ollut tosi suvaitsevainen maa, että sinällään tuo ei ole kovin mullistavaa. Toki siellä on taustalla paljon niitä konservatiiveja.