Painostus homovainoa yllyttävää Tansaniaa kohtaan lisääntyy (juttukommentit)

Siinäpä sitä, kun kaksi tunnustuksellista kristittyä, eli kovaotteinen kristitty presidentti John Magufuli ja Dar es Salaamin kristitty komissaari Paul Makonda ovat vauhdissa.

Mikähän lienee tuollakin Usa:n raamattu-vyöhykkeen agitaattorien rooli asiassa.

Edellisen, muslimipresidentin Jakaya Kikweten hallinnon aikaanhan tuonlaisia vainoja ei ollut ja (kristittyjen ja muslimien yhdessä sorvaamaa, siirtomaa-aikaan pohjaavaa) ankaraa homovainolakia sovellettiin aniharvoin.
Tanzanian edellistä presidenttiä, Jakaya Kikweteähän arvostettiin maan demokraattisimpana presidenttinä ja hän pyrki edistämään monia asioita.
Hän on sunni-muslimi ( https://www.thefamouspeople.com/profiles/jakaya-kikwete-5822.php )

Tuolla nykyisellä kristityllä pressalla John Magufulilla tiedetään olevan läheiset suhteet Nigeriassa vaikuttavaan kristilliseen "profeetta" evankelista-pastoriin, T. B. Joshua ( https://en.wikipedia.org/wiki/T._B._Joshua ).
  • 2 / 4
  • Havainnoija
  • 16.11.2018 19:05
Pikaisesti

Suomen ulkoministeriö: Suomi ei aio vielä leikata kehitysapuaan Tansanialle
https://yle.fi/uutiset/3-10512003

Ruotsin ulkoministeriö kutsui Tansanian lähettilään puhutteluun
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tanzanias-ambassador-i-sverige-kallad-till-ud

Ruotsin kehitysavusta vastaava ministeri Isabella Lövin kertoo, miksi Tansaniaa avustetaan edelleen
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/lofvin-mp-darfor-ger-vi-fortsatt-bistand-till-tanzania

Amnesty pitää tärkeänä, että kaikki valtiot tuomitsevat homovainon
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/amnesty-jatteviktigt-att-alla-regeringar-fordomer-detta

Homovainon seurauksia
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hbtq-personer-i-tanzania-gar-under-jord-efter-uppmaning-om-angiveri
  • 3 / 4
  • ._.
  • 20.11.2018 13:15
Suomi saisi nyt kyllä ryhdistyä ja leikata kehitysavun Tansanialta. Toisaalta enpä odottanutkaan himokristitty Soinin ulkoministeriöltä suoraselkäisyyttä eurooppalaisten arvojen puolustamisessa. Lähi-itäläiset uskonnot (kristinusko, islam, juuttalaisuus) ja arvot lienevät lähempänä Soinin sydäntä.
Tansanian presidentti John Magufuli (tai Mgufuli), 61, kuoli virallisen tiedon mukaan sydänsairauteen keskiviikkona, mutta laajalti arvellaan syynä olleen koronaviruksen aiheuttama sairaus.

Presidentti katosi yllättäen julkisuudesta muutama viikko sitten. Tihkui tietoja, että hän olisi huonossa kunnossa sairaalahoidossa Keniassa. Samalla presidentin lähipiiri vakuutteli presidentin olevan voimissaan ja työskentelevän jatkuvasti. Tansanian presidentti oli maailman tunnetuimpia koronapandemian vähättelijöitä ja kiistäjiä. Hän oli pitkään sitä mieltä, että Tansaniassa ei ollut koronaa ja että siltä voi suojautua rukouksilla. Hänen kannanottonsa kuitenkin lieventyivät sitä mukaa kun kävi selväksi, että koronavirustartuntojen määrä Tansaniassa kasvaa jatkuvasti ja merkittäviä paikallisia poliittikkoja sairastui.

Itsevaltaisen presidentin kuoleman jälkeen luvassa lienee valtataistelu. Se, mitä hlbti-vähemmistöihin kuuluvien asemalle tapahtuu, on luonnollisesti toistaiseksi epäselvää.