Onko väärin olla tavallinen ja silti homo? (juttukommentit)

 • 1 / 6
 • JackOfSpades
 • JackOfSpades
 • 12.10.2018 0:10
Kuulun vissiin sitten samaan vähemmistöön. Viime keväänä en seurannut euroviisuja vaan Metallican Suomen keikkaa. Inhoan limuesanssisiideriä, juon olutta tai viskiä. Kuitenkin seksuaalinen mielenkiinto kohdistuu pääasiassa miehiin. Olen myös miettinyt olenko väärin homo :D
 • 2 / 6
 • Yesman
 • 12.10.2018 11:18
Hmm... Minusta nämä "onko väärin, jos en käytä vaaleanpunaista ja glitteriä"-viestit jotenkin kielivät vääristymistä tai väärinkäsityksistä eri suuntiin. Onko vääristymä omassa päässä, mediakentän luoma, puetaanko keskiverto tai sen alittava ulkomuoto termiin "tavallinen", leveilläänkö omalla normatiivisuudella, piilohalveksitaanko glitterhomoja... jne. jne.

Kannattaa lähtökohtaisesti olla se mitä on, ilman sen kummempia pohdintoja siitä, mitä muut haluaisivat kenenkin olevan.

Ole ihmeessä tyytyväinen, ettet tunne vetoa pinkkiin ja glitteriin, koska esim. homojen pariutumismarkkinoilla enemmistöinen (= hetsku) fenotyyppi, mieltymykset ja käyttäytyminen ovat tavoiteltua kamaa. (Sikäli mikäli et kutsu "tavallisuudeksi" ylipainoa, vähemmän viehättävää ulkomuotoa, sosiaalista kömpelyyttä tms...)
Tässä on video, jossa esiintyy se milleniaalinen LGBT-heimo, joka saa minut oirehtimaan fyysisesti. Siinä supertiedostavat urbaanit queer-hipsterit istuvat jalat ristissä ja pärpättävät tärkeän kuuloisina homojen transfoobisuudesta.

https://youtu.be/KqRYauw2CyY

Julkaisu, jota he edustavat, on them.us, jossa on ollut juttuja esimerkiksi siitä, miten "valkoiset cis-sukupuoliset homomiehet" estävät queer-liikettä edistymästä. Homomiehet ovat liian selvästi miehiä ja olettavat, että heidän kumppaneillaan on penis ja kivekset. Kehtaavat vielä olla valkoisia, eivätkä tunne epämukavuutta biologisesta sukupuolestaan. Hyh, miten vanhanaikaista!
Minua ei häiritse asioiden pyörittäminen ja vatvominen. Ei yleensä, vaikka se tapahtuisi jossain määrätyssä aatteellisessa viitekehyksessä, esimerkiksi ihmiskuvan ruotimisena. Yleisellä tasolla asioita käsittelevistä puheenvuoroista voi saada irti oivalluksiakin.

Sitten kun tuon oman ihanteellisen ihmiskuvan varjolla aletaan arvottaa muita, mennään liian pitkälle.

Tällaista arvottavaa toimintaa ovat tunnetusti harrastaneet esimerkiksi "aitoavioliittolaiset" pyrkiessään kieltämään samaa sukupuolta olevilta pareilta oikeuden samanarvoiseen perheinstituutioon kuin mihin itse katsovat olevan oikeutettuja. Puoli vuosisataa sitten nämä täällä Suomessakin olivat kieltämässä tyystin olemassaolon oikeuden seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilta.

Aivan toiselta(kin) suunnalta on sitten voimistunut "normatiivisuudesta" ja "normien toisintamisesta" syyllistävä puhe. Suomessakin sitä kuuli jo vuosituhannen vaihteen tienoilla ja aiemminkin, mutta ihan viime vuosina se on kasvanut sellaisiin mittasuhteisiin varsinkin hlbti-aktivismin piirissä, että moni yhdenvertaisuutta sinänsä kannattava tosissaan harkitsee selän kääntämistä sellaiselle hlbti-aktivismille.

Nimenomaan queer-ihanteissa ylenkatsotaan ajatusta sukupuolisuuden biologisesta taustasta ja esitetään sukupuoleen liittyvän olevan lähinnä sosiaalista. Tähän sitten liittyy omaan cis-sukupuoleen tyytyväisten seksuaalivähemmistöihin kuuluvien syyllistäminen.
 • 5 / 6
 • JackOfSpades
 • JackOfSpades
 • 19.10.2018 23:20
Olen itse transtaustainen bi mies enkä pystynyt katsomaan tätä videota loppuun. Tulee mieleen, että onko jotenkin helpompi keskustella siitä, että RuPaul transfobinen, kuin siitä että transihmisiä ja homoja tapetaan ja pahoinpidellään jatkuvasti. Ns. länsimaissakin, vielä nykyään. Jokaisen pitää saada valita kumppani ihan sellaisella varustuksella kuin haluaa, mutta kaikkia pitää kohdella ihmisenä. Jos ja kun koet olevasi sitä sukupuolta mihin olet fyysisesti syntynyt niin good for you, pääset varmasti monissa asioissa jonkun verran helpommalla.
 • 6 / 6
 • Yesman
 • 23.10.2018 20:42
Tuossa linkitetyssä keskustelussa näyttää ympyrä oikein kunnolla sulkeutuvan. Hirttosilmukalle. Opimme, että nainenkin voi olla drag queen. Miksei. Mutta eikö nainen leikkimässä leninki- ja meikkileikkejä ja korostamassa naisellisia avujaan ollutkaan taantumuksellista?