Ruotsin puolustusvoimat käynnisti pride-kampanjan: puolustamme ihmisten samanarvoisuutta (juttukommentit)

Suomessa tällaiset kampanjat olisivat mielestäni pikemminkin velvollisuus puolustusvoimilta kerta Suomessa on pakollinen yleinen asevelvollisuus ja on hyvin tiedossa armeijan homo- ja transfobinen ilmapiiri.
Perussuomalaisten Laura Huhtasaari on ottanut Ruotsin puolustusvoimien kampanjaan kantaa Twitterissä ( https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1023801959105658880 ). Huhtasaari ihmettelee, että "miten seksuaalinen suuntautuminen liittyy maanpuolustukseen, vihollinen rakastuu kesken sotimisen? Salainen ase?"

Kritiikin jälkeen Huhtasaari kertoi ajatuksen "rakastumisesta" ja "salaisesta aseesta" oleen "huumoria", joka "auttaa suhteuttamaan". Huhtasaari myös viesti, että seksuaalisella suuntautumisella ei ole mitään tekemistä sotimisen kanssa, ja että armeijan tulee pidättäytyä poliittisista kannanotosta, koska vain siten oikeasti kaikki kokee olevansa tervetulleita.

Huhtasaari viittasi "sateenkaariaatteeseen" ja sen kannattajiin - ja oli huolissaan niiden kokemuksesta, jotka eivät kannata "sateenkaariaatetta". Useista pyynnöistä huolimatta Huhtasaari ei avannut tarkemmin, mitä hän kyseisellä aatteella tarkoittaa.
  • 3 / 3
  • Kolmoisritti
  • 11.8.2018 3:15
Pitäisi tehdä enemmän työtä rauhan puolesta kaikkialla maailmassa. Täytyisi muistaa, että pitäisi olla oikeus vaikkapa koulurauhaan. Opettajat ovat vastuussa siitä.