Australian parlamentti alkoi keskustelun samaa sukupuolta olevien avioliitoista - parlamentaarikko kosi kumppaniaan (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • tsiisus
  • 4.12.2017 12:47
"muuttaa senaatin tekemää lakiesitystä avioliittolain uudistuksesta siten, että kaikki vihkijät saisivat oikeuden kieltäytyä samaa sukupuolta olevien parien vihkimisestä avioliittoon."

Eihän tällaista voi mitenkään hyväksyä. Oletan että Australiassa on Suomen kaltainen siviilivihkimiskäytäntö, jossa tietyt virkamiehet voivat vihkiä. Jos virkamies voisi kieltäytyä vihkimästä, mitä seuraavaksi. Toimiston kanslisti, virkamies hänkin, voisi kieltäytyä kirjaamasta vihkimistä rekisteriin, jos hän homoliittoja vastustaa. Tai palomies, virkamies hänkin, kieltäytyisi sammuttamasta homoparin palavaa kotia.... Kyllä virkamiehen kaikissa tilanteissa tulee noudattaa lakia, oli henk.koht. sitten mitä mieltä tahansa!
  • 2 / 3
  • human
  • 4.12.2017 13:58
Mielenkiintoista seurata tällä viikolla, minkä verran naispareja tai miespareja on Linnanjuhlissa meilläpäin; onko jopa kaapistaulosjuhlimaan tuloja.
  • 3 / 3
  • Havainnoija
  • 5.12.2017 0:24
Oikeiston 9 muutosehdotusta

Oikeistopuolueiden fundikset esittävät avioliittolakialoitteeseen yhdeksää muutosta, jotka antaisivat kiihkouskovaisille oikeuden syrjiä sateenkaarikansalaisia. Typerin on se, jossa halutaan aloiteteksti muutettavaksi siten, että ensin lukee, että mies ja nainen voivat solmia avioliiton ja sen jälkeen erikseen, että kyllä muutkin.
Fundikset perustelevat muutoksia selittämällä, että aloiteteksti on ”epätasapainossa”, koska se suojelee ”samasukupuolisesti orientuneita australialaisia”, mutta ”ei suojele lainkaan perinteiseen avioliittokäsitykseen pitäytyviä”.

Työväenpuolueen blokki kaataa muutosehdotukset
Työväenpuolueen ja muiden puolueiden edistyksellisillä on tarvittava määrä (74) ääniä kaataakseen kaikki fundisten yritykset. Jos kävisi niin onnettomasti, että yksikin muutosehdotus hyväksyttäisiin, lakialoite täytyisi palauttaa takaisin senaatin käsittelyyn ja äänestykseen, mikä hidastaisi lain voimaantuloa merkittävästi.

Tuhannet homo- ja lesboparit jo naimisissa
Australialaiset samaa sukupuolta olevat pariskunnat ovat solmineet tuhansia avioliittoja jo 15 vuoden ajan esimerkiksi Kanadassa ja Hollannissa sekä myöhemmin Britanniassa ynnä noin 1 000 pariskuntaa Uudessa-Seelannissa vuodesta 2013 lähtien.
Heidän avioliittonsa tulevat voimaan Australiassa heti kun kenraalikuvernööri on vahvistanut uuden avioliittolain.