Brittiselvitys: Naisparien avioliitot päätyvät eroon 2,5 kertaa todennäköisemmin kuin miesparien (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Psykka
  • 19.10.2017 12:35
"Sosiologit uskovat, että naisparien suuremman eroprosentin taustalla ovat naisten halukkuus sitoutua nopeammin ja heidän suuremmat odotuksensa suhteelle."

Olipas epälooginen selitys. Suhde siis hajoaa jos siihen haluaa sitoutua?

Minulla on epäkorrektimpi selitys tähän ilmiöön. Naiset eivät nimittäin tulee keskenään toimeen kovin hyvin jos ollaan tiiviisti yhdessä.

Naiset solmivat miehiä nopeammin ystävyyssuhteita, mutta yhteydenpidon lisääntyessä, he myös riitautuvat miehiä nopeammin.

Yleensä riitautuminen ei pysy asiakiistana vaan se nähdään henkilökohtaisena loukkauksena, joka on hyvin vaikea sovitella. Naisilla on sen takia vähemmän haluja kompromisseihin ja anteeksi antaminen on kovin vaikeaa.

Kyse lienee naisten suurimmista tunteista. Ne aiheuttavat dramatiikkaa, joka helposti ajaa suhteet karille.

Hetero- ja homoparien erotilastoja ei varmaan voi vielä tarkkaan verrata pienen otannan takia. Mutta se tosiasia, että miesparit ovat stabiilimpia suhteita, antaa ymmärtää, että nainen tuo suhteeseen sellaista dynamiikkaa, joka saa sen helpommin hajoamaan.

Suurin huojunta tulee kahden eri mielen - miehen ja naisen - törmätessä heterosuhteessa. Niissä ymmärrys toiselle lienee alhaisin, joka sitten johtaa varsin suuren eroprosenttiin.
  • 2 / 3
  • smo
  • smo
  • 19.10.2017 12:56
En taatusti ole ekspertti naisten välisten suhteiden (tai heterosuhteiden) tai laajemmin kuin omalta kohdaltani miesten välisten suhteidenkaan osalta. Silti...

Yleisesti... nopea sitoutuminen johtaa helposti siihen, ettei toisen oikkuja tunnekaan tarpeeksi siinä vaiheessa kun arki tulee vastaan ensihuuman haihduttua. Jos yhteensopivuusongelmat ovat sovittamattomia, niin sen asemesta, että tunnustelun aikana homma vain kuivuisi kasaan, mahdolliset ristiriidat kasvavat vasta kun hammasharjoja on tosissaan pidetty samassa mukissa. Ja jos suhde on ehditty eron tullessa virallistaa, niin se näkyy tilastomerkintänä. Minusta tuo on ihan loogista.

En osaa ottaa kantaa tuohon "epäkorrektimpaan" selitykseen, kun vertailupohjani on kovin heikko. Loogisesti ottaen selitykset eivät minusta ole keskenään ristiriidassa.
  • 3 / 3
  • Tomppa
  • 21.10.2017 0:49
Holger ja Saul olivat yhdessä myös lähes neljäkymmentä vuotta. Maailmalla tunnetuimpiin keramiikkapajoihin lukeutuvaa Savitorppaa Nurmijärveltä ei tunne Suomesta juuri kukaan. Miesparin yhteinen yritys ansaitsisi joskus oman juttunsa sateenkaariuutisiin. Nurmijärven kirkonkylän museolla on hieno näyttely pariskunnan elämästä ja uniikeista savitöistä.