Saksan parlamenttivaalit 2017: Maahanmuuttaja- ja homovastainen AfD-puolue ei olekaan homojen suuressa suosiossa (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • pekka.punavuori
  • 19.9.2017 11:08
Tutkimus on 'vinoutunut' mahdollisen ikäjakauman lisäksi muutenkin. Tutkimukseen vastanneista miehiä oli 65% ja naisia 30%. On vaikea uskoa, että tämä edustaisi saksalaista sateenkaarikansaa. Useimmissa länsimaissa naisia on ryhmässä hiukan miehiä enemmän. Jos siis tutkimuksen otanta olisi edustanut tällaista ryhmää, luultavasti lesbojen suosima vihreä olisi menestynyt vieläkin paremmin.

Huomioiden, että tässä tutkimuksessa miehiä oli valtaosa, samoin kuin PlanetRomeo-tutkimuksessa, vastausten eroavaisuus ei selity yksinomaan sukupuolella. Ilmeisesti satunnaista panoseuraa etsivä mies on aatemaailmaltaan ja poliittiselta taustaltaan selkeästi erilainen kuin kiltisti parisuhteessa elävä homomies. Tätä olisi mielenkiintoista tutkia lisää: kumpi asia selittää toista?

Olisi hienoa Suomessakin saada vastaava tutkimus tehdyksi. Olisikohan Setasta aloitteentekijäksi? Tuskin tässäkään asiassa..... :(
  • 2 / 4
  • Jorma Hentilä
  • 20.9.2017 1:09
Tutkimusmetodin vuoksi tulokset ovat vain suuntaa antavia. Vaatisi laajan koko väestöä koskevan tutkimuksen, jotta vastaajien joukosta voitaisiin erotella riittävän suuri otos sateenkaariväkeä ja saada luotettavaa tietoa poliittisista kannoista yms.
  • 3 / 4
  • Havainnoija
  • 21.9.2017 0:05
”kuin PlanetRomeo-tutkimuksessa, vastausten eroavaisuus ei selity yksinomaan sukupuolella. Ilmeisesti satunnaista panoseuraa etsivä mies on aatemaailmaltaan ja poliittiselta taustaltaan selkeästi erilainen kuin kiltisti parisuhteessa elävä homomies.”

Planet Romeo ei ole tehnyt mitään tutkimusta eli sen tekemästä kyselystä ei ole tarkempia tietoja eikä se täytä tutkimukselle asetettavia vaatimuksia, joten on syytä rajoittaa mielikuvituksen lentoa. Koko Saksaa koskevissa kyselytutkimuksissa rasistisen homovihapuolue AfD:n kannatus on 8-11 %. Se että ”satunnaista panoseuraa etsivät miehet” muka kannattaisivat homovihapuoluetta enemmän (12 %) kuin kaikki saksalaiset, tuskin pitää paikkansa.

”Miesten keskuudessa AfD on kolme kertaa suositumpi kuin lesbojen joukossa.”

Sen verran tarkennusta, että tämä koskee siis Giessenin ja Wienin yliopistojen tekemää tutkimusta. Siinä homovihapuolue AfD:tä kannatti 3,4 prosenttia miehistä ja 1,2 prosenttia naisista. Koska AfD:n kannatus oli noinkin vähäistä, tuloksesta ei voi suoraan vetää johtopäätöstä, että homomiehet kannattaisivat AfD:tä kolme kertaa enemmän kuin lesbot.

AfD on tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisen jälkeen kiihdyttänyt solvauskampanjaansa homoja, lesboja ja transsukupuolisia kohtaan. Aiheesta voisi kirjoittaa hyvin paljon, mutta mainitaan nyt vain Aa-tyyppisen fundisporukan homovihabussi, joka on kiertänyt Saksan suurissa kaupungeissa. Tämä Demo für alle -porukka ei ole AfD-puolueen osasto, mutta sen johdossa ja toimihenkilöinä on AfD:n nokkahenkilöitä.
Fundisbussi Kölnissä
http://www.queer.de/detail.php?article_id=29660
Düsseldorfissa ”AfD:n ja Jumalan tuella”
http://www.queer.de/detail.php?article_id=29670

Saksan prof. Puolimatka
on prof. Kutschera, jonka mukaan samaa sukupuolta olevien avioliitot johtavat lasten hyväksikäyttöön ja ”potentiaalisesti hedelmällisten avioliittojen arvonalennukseen eli devalvoitumiseen”. Kaiken kaameuden aiheuttaja on Kutscheran mukaan ”Links/grün/rot-indoktrinierte Gender-Homo-Lobby”.
---
Puoluekannatusmittaustulos
Forsa-tutkimuslaitos julkaisi 19.9. tuoreimman kyselynsä tulokset:
36 % kristillisdemokraatit CDU/CSU
23 % sosialidemokraatit SPD
8 % vihreät Grüne
9 % vapaat demokraatit/liberaalit FDP
10 % vasemmisto Linke
9 % homovihapuolue AfD

AfD:n poliitikkoja vastaan on syytteitä eri puolilla maata ja AfD:n tähtiehdokas Alice Weidel, joka asuu naisystävänsä kanssa Sveitsissä veroja välttääkseen (kunnon saksalainen?), on esittänyt ns. vaihtoehtoisia faktoja tv-väittelyssä eli valehdellut törkeästi, mutta se ei näköjään kannattajia haittaa.
---
Uutinen Saksassa levitettävistä valeuutisista ja faktantarkistajien työstä:
https://yle.fi/uutiset/3-9833048
  • 4 / 4
  • Public eye
  • 21.9.2017 11:02
Minun käsittääkseni AfD on ennen kaikkea nationalistinen ulkomaalais- ja maahanmuuttovihapuolue, se homoviha tulee sitten seuraavana jos on tullakseen. Sateenkaariväessä on paljon myös maahanmuuttovastaisuutta, ja ilmeisesti näille ei nuiva suhtautuminen tasa-arvoon yleisestikään katsoen ole mikään ongelma, kun itsellä tuntuu menevän ihan OK.
Nähtävästi meikäläiset Persut ovat Soinin väistyttyä myös profiloitumassa entistä selkeämmin juuri maahanmuuttovastaisuuteen ja äänestäjien kalastelu seksuaalimoraalilla jää sivuseikaksi kun Johtaja ei enää ole harras fundamentalistikristitty.