Trump: Transihmiset eivät voi palvella Yhdysvaltain asevoimissa (juttukommentit)

 • 1 / 8
 • Oikea päätös
 • 26.7.2017 23:55
Armeijat ovat olleet täynnä homoja kautta aikojen ja moni suuri sotasankari on olut homo. Homojen palveleminen sotavoimissa on siten oikeastaan vaan kyse asenteista, ei niinkään käytännän asioista.

Transsukupuolisten tilanne on kuitenkin erilainen. Heillä on omat lääketieteelliset tarpeensa eivätkä oikein sovi sisään mihinkään armeijan perinteiseen tehtävään. Esimerkiksi naisesta mieheksi muuttunut ei voi laittaa sotilaaksi heikon fysiikan takia. Toisaalta miehestä naisesta muuttunut ei pidetä naisten keskuudessa naisena, joka sekin sotkee asioita.

Transsukupuolisten armeijapalvelus tuottaa siten varsin paljon erikoisjärjestelyjä ja ongelmia, joihin ei ole järkeä ryhtyä muutaman henkilön tähden.
Asevoimat eivät (nykyään) ole vain taistelutantereella juoksemista tai yleensä fyysisiä ponnistuksia vaativia asioita. Toki sotilaskoulutukseen liittyy fyysisiä harjoitteluita, mutta yksilön tositilanteet ja varsinainen erikoistumiskoulutus voivat olla ihan jossain muualla.

Esimerkiksi USA:n asevoimissa on tulkkeja ja kääntäjiä, erilaisia analyytikkoja ja valtava määrä muita erikoisammattilaisia.

Nimimerkiltä "Oikea päätös" kysyisin, että miten henkilön transsukupuolisuus vaatisi erityisjärjestelyjä tai aiheuttaisi ongelmia asiantuntijatehtävissä?
 • 3 / 8
 • Ei genitaaleilla sodita
 • 27.7.2017 13:16
Kun minä suoritin varusmiespalveluksen, armeijassa ei ollut yhtäkään tehtävää jossa genitaaleja olisi tarvittu. Kaikenlainen seksuaalinen kanssakäyminen oli ja on jopa kiellettyä. Kun armeijassa kerran menestyvät sekä miehet että naiset, ei ole mitään syytä karsia "jotain siltä väliltä" -ihmisiä pois. Eri kokoisia ja voimaisia ihmisiä on sukupuolesta riiippumatta, minulla armeijakaverina oli sotilaskuljettajana miehekäs mies joka lyhyytensä vuoksi ei ylettynyt sulkemaan maastokuorma-auton takalaitaa, ajoi siis matalampia autoja.

Transihmisiä armeijassa joka tapauksessa on tai olisi hyvin pieni määrä, ei sillä ole merkitystä terveydenhoitokulujen kokonaisuudessa. Varsinkaan kun heistä vielä harvempi isoihin operaatioihin kesken palveluksen ryhtyy.
 • 4 / 8
 • Oikea päätös
 • 27.7.2017 23:07
smo: "Nimimerkiltä "Oikea päätös" kysyisin, että miten henkilön transsukupuolisuus vaatisi erityisjärjestelyjä tai aiheuttaisi ongelmia asiantuntijatehtävissä?"

USA:n armeijassa kaikilla on sota-aikainen komennus. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi päätyä ulkomaille taistelukentälle ja siihen pitää olla valmius, myös siis konttorihenkilökunta. Olosuhteet kentällä voivat olla varsin kurjia eikä mahdollisuuksia mihinkään ylimääräisen ole olemassa.

On selvä, että henkilö, jolla on pysyvä terveydenhoidon tarve, on silloin rasite kenttätilanteissa. Vaihtoehtoisesti hänelle ei voida antaa kenttätehtäviä lainkaan, joka olisi sääntömuutos USA:n armeijan nykytilanteeseen.

On huomattava, että USA:n armeijaan ei pääse edes pienillä vaivoilla. Jo lättäjalkaisuus tai huono näkö voi johtaa armeijauran kaatumiseen. Miksi silloin henkilö, jolla on paljon lääketieteellisiä haasteita pitäisi saada ohittaa kaikki nämä muut?

Transsukupuolisiin liittyy myös moni henkinen ongelma. USA:n armeija rekrytoi hyvin erilaisia ihmisiä esim. sotilaiksi eivätkä kaikki suinkaan ole kalifornialaisia liberaaleja, joka ottavat transun avosylin vastaan. Asiaa ei edesauta, että transsukupuolisilla on paljon korkeampi itsemurha-alttius kun muilla. Aseellinen ympäristö ja itsemurha-alttius ei kuullosta hyvältä yhdistelmältä.

Eräs asia, joka ei uutisissa ole tullut esiin on, että transsukupuolisten salliminen armeijassa on johtanut hyvin kalliisiin terveydenhoitokustannuksiin. Armeijahan huolehtii henkilökuntansa terveydenhuollosta ja nyt on syntynyt tilanne, missä transsukupuoliset armeijassa leikkauttavat itsensä veronmaksajien piikkiin koska heitä ei voi erottaa. On selvä, ettei tällainen toiminta voi kuulua puolustusvoimien tehtäviin.

Transsukupuolisia on hyvin vähän armeijassa nykyiselläänkin ja heidät on sallittu vain vuoden päivät Obaman päätöksellä. Ongelma on siis kovin pieni ja Trumpin hallinto on nyt vain palaamassa vuoden takaiseen tilanteeseen. Aloite on kuitekin armaijalta joka on halunnut lakkauttaa transohjelmansa.
 • 5 / 8
 • Ei genitaaleilla sodita
 • 28.7.2017 1:31
Sateenkaarivähemmistöjen korkeampi itsemurha-alttius johtuu vain ja ainoastaan siitä, että nimimerkin "Oikea päätös" kaltaiset ihmiset polkevat heitä suohon ja tekevät elämästä vaikeaa.
 • 6 / 8
 • Noladeti LaShalom
 • 28.7.2017 1:48
Tutustukaa Israelin puolustusvoimien LGBT-saavutuksiin.

Israelissa naisetkin suorittavat tasa-arvoisesti asevelvollisuuden, mikä taas suomessa tuntuu täysin mahdottomalta.
Nimimerkki "Oikea päätös" edustaa kaikkeudessaan loistavaa esimerkkiä nykypäivänäkin vielä kaikkialle ulottuvasta räikeästä transfobiasta ja hänen "argumenttinsa" ovat pelkkiä mutu-tuntumalla heitettyjä ennakkoluuloja ja olettamuksia ilman mitään oikeaa asiatietoa.

Muun muassa transsukupuolisilla ei todellakaan ole enää prosessin läpikäymisen jälkeen _mitään_ "pysyvää terveydenhuollon tarvetta" tai "lääketieteellisiä haasteita".

Samoin korkea itsemurhaluku johtuu nimenomaan transfobiasta, jota "Oikea päätös" täällä myös itse levittää näin edesauttaen itsemurhia. Huomionarvoista on se, että homoillakin on yhtä lailla korkea itsemurhariski, mutta sehän ei "Oikeaa päätöstä" haittaa, koska tämä on vain tekosyy ja takana tälle roskalle on pelkkä transfobinen motiivi.
 • 8 / 8
 • Oikea päätös
 • 28.7.2017 20:53
"Nimimerkki "Oikea päätös" edustaa kaikkeudessaan loistavaa esimerkkiä nykypäivänäkin vielä kaikkialle ulottuvasta räikeästä transfobiasta ja hänen "argumenttinsa" ovat pelkkiä mutu-tuntumalla heitettyjä ennakkoluuloja ja olettamuksia ilman mitään oikeaa asiatietoa."

Heh, sorruit sitten koko kasaan argumentaatiovirheitä mielipiteesi tueksi.

Ei minulla ole mitään irrationaalista pelkoa (fobiaa) transihmisiä kohtaan. Miksi pelkäisin heitä? Kerroin nyt vain muutaman tosiasian USA:n armeijasta ja "kumosit" mielestäsi kaiken mesoamalla tyhjänpäiväisyyksiä.

Netissä on paljon perusteluja miksi transihmisten armeijaura ei ole hyvä idea. Voit itse googlailla niitä.

Olennaista on kuitenkin ymmärtää, että USA:n armeijahan ei varsinaisesti kiellä transihmisiä palvelemasta. Eihän armeija edes voi tietää kuka on trans ja kuka ei ole, ellei itse tule esiin asian kanssa.

Vasta silloin kun transihmiset alkavat puuhaamaan sukupuolenvaihdon kanssa, asia tulee esiin ja muodostuu armeijalle ongelmaksi monella tavalla. Eräs ongelma on kaikki leikkaukset ja hormonihoidot, jotka armeija nykyisellään joutuu maksamaan ja ylläpitämään.

Transihmiset voivat siis jatkossakin palvella kunhan he eivät ala sukupuolenvaihtoon kesken sotilaallisen uransa. Toinen edellytys on tietysti henkinen stabiliteetti. Siitä kuka tahansa voi saada potkut tälläkin hetkellä.

"Samoin korkea itsemurhaluku johtuu nimenomaan transfobiasta"

Ei tietenkään johdu. Itsemurha-alttius perustuu transihmisen omaan elämäntilanteeseen eikä sitä voi pistää muiden syyksi.

Sinänsä sillä ei ole merkitystä mistä itsemurha-alttius johtuu. Armeija ei vain ole hyvä paikka ihmisille, jolla on itsetuhoisia ajatuksia ihan riippumatta syystä.

Lopuksi on ymmärrettävä, että armeija, etenkään USA:n kaltainen palkka-armeija, ei ole mikään tasavertaisuuden ja kaikkien oikeuksien tyyssija. Sen ei pidä ollakaan sitä, vaan armeijaan pitää valikoitua sellaiset yksilöt, jotka pystyvät ilman ylimääräisiä rasitteita suoriutumaan tehtävistään.

Ja juuri sen takia USA:n armeijalla on lääketieteelliset kriteerit rekrytoidessaan henkilökuntaa. Ei ole mitään syytä antaa transihmisille mitään erivapauksia tässä asiassa kun tavallinen amerikkalainen nuori ei koskaan pääsisi läpi samankaltaisilla rasitteilla.