Eikö hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuus etene Suomessa? - Lisättäisiinkö myönteisyyttä? (juttukommentit)

Miksi pitää syyttää heitä jotka omalla tavalla tuo esiin vääryyttä???
 • 2 / 11
 • mietinvaa
 • 19.6.2017 14:30
Jos heitän pohdinnan tuosta asenteiden muuttumisesta parempaan niin milloin ollaan tyytyväisiä asenneilmastoon? Muistuttaisin myös sen (ikävän)näkökulman että ennakkoluulot ja nuivat asenteet eivät kulje aina käsi kädessä. Omasta lähipiiristäni tiedän ei-uskovaisia henkilöitä joilla on kuitenkin jokseenkin nuiva suhtautuminen asiaan. Silloin sitä ei voi järjellä selittää vaan se on tunnepohjainen kokemus. Eikä välttämättä hlbt-asioiden esille tuominen joka tuutista tuo kauheasti asenteisiin muutosta parempaan suuntaan, vaikka näin toivoisi. Anyway, tämä on vain yhden näkökulman esille tuomista, ei tarkoitettu kritiikiksi.
 • 3 / 11
 • Ei jaksa
 • 19.6.2017 15:10
Ei vaan jaksa olla kovin myönteinen, kun p*kaa on lentänyt tuulettimeen vuosikymmenet.
Monista tuntuu siltä että Äityslain ja trans-lain junnaaminen liittyy siihen että niissä on sekä osin erkaannuttu yhdenvertaisuuden periaatteesta (Äitiyslaki ... mutta mihin unohtui vastaava Isyyslaki-uuditus?), että niissä mennään "kyllä se vaikuttaa muihinkin" -alueelle, sitä ymmärtämättä (translaki ... halutaan muuttaa sukupuolta, mutta säilyttääkin sen "väärän" sukupuolen seksuaalisuus-elin ja halutaankin päästä sen kanssa eri sukupuolen alasti-tiloihin; mikä on muitakin koskettava dilemma).
Noitten kummankin asian keskusteleminen jätettiin sivuun ja vaiennettiinkin jopa.

"Kun kesän pride-kausi alkaa olla täydessä vauhdissa, jätetään pride-kylteistä ja iskulauseista mieluiten pois eri tahoihin kohdistuva pilkka, viha, haukut ja syyttely"

Sinällään tuo hyvä toive, mikäli sitä kaikki tahot noudattavat toisiaan kohtaan. Eli toivottavaa onkin että esim. uskonnolliset tahot jättävät ne toisia kunnioittamattomat "jumala rakastaa kaikkia" -hölmöydet pois banderolleistaan, sillä tuollaisethan törkeydet eivät kunnioita eri tahoja, ei-uskovaisia, eivätkä hlbtiq-historiaa yhtään. Eivätkä erityisesti uskovaiset tunnetusti paranna tapojaan, jos heille alkaa vain toista poskea kääntämään tai heidän loukkauksiaan hyssyttelemään. Positiivishenkinen banderollitekstihän löytyy esim Pelle Miljoonalta "Kun me rakastelemme, jumalatkin vaikenee".

uskomuspiireillähän on nyt tehdenssiä yrittää uskotella että hlbtiq-ihmisten yhdenvertaisten ihmisoikeuksien saaminen olisi muka uskomuspiirien ansiota, mikä on toki vale, sillä työn ovat tehneet nimenomaan ne, jotka uskalsivat ja jaksoivat kyeenalaistaa uskomuksia ja siten saivat yhteiskunnan ja jopa osan uskomusten harrastajistakin ymmärtämään sen. Siksi hyväntekijät on hyvä pitää hyvin esillä.

Kommenttia muokattu: 19.06.2017 klo 19:30
Sami - hyvä, aina kannatettava suhtautumistapa - että keskittyy tarkasti asiaan eikä anna toisen pilkkaamisen - usein tuntuu pelkästä pilkkaamisen halusta - viedä mukanaan.

Syksyn Regnbågshelgenin osalta voimme kaikki nyt esimerkiksi iloita siitä, että sateenkaarimessussa ei Jumalalta pyydettävää sateenkaarikansan siunausta mitenkään rajoiteta, vaan me kaikki erilaisine suhteiden muotoinemme voimme pyytää siunausta rakkaudelle, kiintymykselle, sitoutumiselle, yhteydelle, siteelle.
Siunaa, oi Kaikkivaltias, yhteisösi valtavassa luomassasi moninaisuudessa!
Voi kunpa uskomukset tarttuisivatkin tuohon smo:n hartaaseen toiveeseen että luonnonluoman suven, luonnonluoman monimuotoisuuden kunniaksi uskomukset siivoaisivat pois niistä ihmisten kirjoittamista uskomuskirjoista ne kaikki iskulauseet joissa on eri tahoihin kohdistuvaa pilkkaa, vihaa, haukkuja ja syyttelyitä, niin oikein hyvä olisi : )

Kiitos komia jo etukäteen.

Kommenttia muokattu: 20.06.2017 klo 00:11
human, esitin tuon toiveen taikka haasteen hlbti-aktivismiin sitoutuneille siksi, että tavoitteita voi nähdäkseni saavuttaa ns. posin kautta paremmin. Voisitko lopettaa tuon loputtoman uskonto-höpinäsi joka yhteydessä. Tämä ei ole mikään kirkolliskatsaus.
 • 8 / 11
 • Kolmoisritti
 • 21.6.2017 15:48
Monesti nämä Pridet ovat tällaisia näyteikkunoita, missä leikitään yhdenvertaisuutta: käytännössä asioita on vaikea viedä eteenpäin. Minulla on joitakin ystäviä korkeissa julkisissa viroissa ja edelleen kaapissa: ovat olleet sitä koko ikänsä. Minulla on ystäviä, jotka ovat edelleen kaapissa vaikka ovat eläkkeellä.
Monikulttuurisuus ei muuta mitään, koska usein nämä tulijat ovat takapajulasta. He eivät koskaan muutu.

Miksi sateenkäärijärjestöt saavat niin vähän rahaa valtiolta? Minusta se kertoo todellisen tilanteen mikä se on.

Tällaista ei toivoisi kirjoitettavan, koska tämä menee mutu linjalle ja ylitulkinnaksi:
"Välillä vaikuttaa, että jotkut oikein haluavat rypeä uhriutumisessaan - että pyritään voimaantumaan suoranaisesta vihasta. "

Kommenttia muokattu: 21.06.2017 klo 15:50
Itsekin toivoisin, ettei tarvitsisi kirjoittaa. Joskus kuitenkin on tarpeen kirjoittaa. Oletko Kolmoisritti koskaan nähnyt esimerkiksi ns. some-raivoa?
 • 10 / 11
 • Kolmoisritti
 • 21.6.2017 18:06
https://www.syrjinta.fi/-/yhdenvertaisuusvaltuutettu-tapasi-maahanmuuttoviraston-ylijohtajan-ja-antoi-lausunnon-erityisen-haavoittuviin-ryhmiin-kuuluvien-turvapaikanhakijoiden-

"Yhdenvertaisuusvaltuutettu tapasi Maahanmuuttoviraston ylijohtajan ja antoi lausunnon erityisen haavoittuviin ryhmiin kuuluvien turvapaikanhakijoiden asian käsittelystä"


Toivoisi, että olisi myös jälkiseurantaa, että tapahtuiko mitään?

Kommenttia muokattu: 21.06.2017 klo 18:08
Hava Nagila; iloitkaamme ja olkaamme onnellisia, herätkää veljet onnellisin sydämmin...

Timo Soini: "Minuun ei vaikuta homorummutus. Puolustan periaatteitani viimeiseen hengenvetoon asti."