Novaja Gazetan mukaan Tsetsenian parlamentin puhemiehellä oma osuutensa homovainoissa (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • human
  • 25.4.2017 23:12
Tuo Novaja Gazeta -lehden artikkeli 24.4. klo 2:n jälkeen aamuyöltä, tuosta Tsetsenian homovaino-tilanteesta on tämä

https://www.novayagazeta.ru/articles/2017/04/24/72263-v-chechne-idut-profilakticheskie-raboty

(venäjää taitamattomalle artikkelin teksti kääntyy hyvin englanniksi google translatella kopioimalla artikkelin teksti ja liittämällä se käännöskenttään https://translate.google.com/?hl=fi#ru/en/
google translate tekee nykyään aimpaa paljon parempia ja luettavampia käännöksiä maailman pääkielistä, kuin aiemmin, kun sen käännöskoneen teknologiaa parannettiin vajaa vuosi sitten; suomenkin kääntäninen on siellä petraantumassa)

Artikkelissa kerrotaan mm. että noissa kidutuskeskuksissa

- on mm. sähkötuoleja, joissa pidätettyjä on kidutettu

- keskuksiin on viety myös huumeiden käyttäjiä, jotka on laitettu tai pekotettu hakkaamaan homoja

- leirille vangittuja homoja on pakotettu hakkaamaan toisiaan

- on vieraillut useampaan otteeseen Tsetsenian parlamenti puhemies Daudov

- niitä pidätettyjä, joiden miespuoliset sukulaiset ovat suostuneet maksamaan lunnaat ja tulleet hakemaan pidätetyn on pidetty puhuttelussa isomman ihmisjoukon läsnäollessa. Em. Daudov on pitänyt puheen, jossa tuominnut homoseksuaalisuuden ja ettei "sellaisille ihmisille" ole sijaa Tsetseaniassa. Sitten hän on sanonut pidätetyn nime ja sukulaisen on pitänyt astua esiin, pää nöyrästi kumarassa ja kuunnella Daudovin tuomitsevia sanoja. Sitten omaisen on pitänyt osoittaa ja sanoa tuomittu häpeäksi koko perheelleen ja erottaa hänet perheestä. Sitten pidätetyn on pitänyt tunnustaa homoutensa (tai muuen ei ole päässyt vapaaksi).

Aiemmissa uutisissahan Novaja Gazeta on kertonut, että vangittuja, joiden lunnasvaateita ei ole tultu lunastamaan, ei ole päästetty pois keskitysleiriltä ...

Keskitysleirejä on Novaja Gazetalla nyt tiedossaan jo kuusi.

Kommenttia muokattu: 25.04.2017 klo 23:37
  • 2 / 4
  • human
  • 25.4.2017 23:32
Novaja Gazeta uutisoi myös Tsetsenian uskonnollisen johtajan, muftin, tavanneen Syyrian diktaattori-johtaja al-Assadin (jolla tunnetusti on viljalti kokemusta kidutusvankiloiden ylläpidosta Syyriassa).

https://www.novayagazeta.ru/news/2017/04/25/131036-muftiy-chechni-vstretilsya-s-basharom-asadom-v-damaske

- - -

Novaja Gazetasa voi hakea helposti Tsetsenia-uutiset: чечня
Ja sitten käyttää google translatea https://translate.google.com/?hl=fi#ru/en/

Mielestäni lehdessä oli tänään uutinen (24.4. klo 18 jälkeen julkaistu), jossa kerrottiin lehden toimituksen, Putinin ja Tsetsenian johtajan tapaamisesta homovaino-asian tiimoilta ja kuinka lehti oli vaatinut tutkimuksia. Mutta vaikutti nyt ihan siltä kuin tuo uutinen olisi kadonnut lehden verkkoversiosta.

Kommenttia muokattu: 25.04.2017 klo 23:33
  • 3 / 4
  • pekka.punavuori
  • 26.4.2017 0:23
Noi Venäjän vastaukset ovat täysin linjassa pari päivää sitten ranneliike.netissäkin kerrotun Duginin ja siten Kremlin ajatusmaailman kanssa: "Jotta Venäjä voisi nousta USAn rinnalle suurvaltapolitiikassa, Venäjän pitää löytää oma rinnakkainen, kilpaileva ideolologia. Vain sillä tavoin Venäjän arvo nousee" ja Venäjästä tulee vastavoima USA:lle ja EU:lle. Jos Venäjä olisi nyt EU:n puolella pelastamassa homoja, olisi se juuri tämän mallin vastaista eikä Venäjän 'arvo' suurenisi. Näin siis Kremlissä todella ajatellaan, mikä selittää hyvin heidän vastauksiaan.

Ja valitettavasti pelkään, että jos EU:n ja muiden tahojen ainut teko on sormea heristää ja todeta, ettei tuollainen vaino ole 'kovin kivaa', niin mitään suurempaa muutosta ei tapahdu. Korkeintaan pistävät vainon vähäksi aikaa holdiin, jotta pöly laantuu. Esim. Saksan pitäisi sanoa, ettei mitään kakkoskaasulinjaa vedetä Venäjältä Saksaan, ellei vainot oikeasti lopu. Tämä tietysti olisi kova taloudellinen asia, jolloin taitaa päättäjät Saksassa vain jäädä taustalle huutelemaan ilman mitään todellista vaikutusta. Surullista.

Mitä tulee sitten sensuuriin. Niin toivon todella, että "kun vuonna 2018 Moskovassa pidetään jalkapallon MM-kilpailut, kisoihin tai esikisoihin saapuvat toimittajat (jotka) eivät (saisi) tehdä muita kuin urheilujuttuja," vähät välittäisivät sensuurikiellosta tai sitten heillä olisi munaa kieltäytyä menemästä koko kisoihin.