Saksan maahanmuuttoviranomaisia kritisoidaan: yhä enemmän hlbtiq-pakolaisten käännytyksiä (juttukommentit)

En ymmärrä miksi juuri HLBTIQ-pakolaisia käännytetään. Oma mielipiteeni on että kaikista pakolaisista juuri he ovat lähestulkoon ainoita oikeita avuntarvitsijoita. Mutta kai tämä on sitten jokin 2010-luvun homo- ja transfobian ilmentymä.
  • 2 / 5
  • in sha allah - jos jumala suo,
  • 16.3.2017 12:26
"Maahnamuuttoviranomaiset sanovat, että Pohjois-Afrikan maissa ei ole systemaattista homojen vainoa. Voi elää rauhassa, kun salaa homoutensa."
Tsiisus! Onko tämä todellakin ns. sivistysvaltion virallinen linjaus?!?! Henkilön siis pitäisi virallisesti kätkeä olennainen osa omaa indentiteettiään?!
  • 3 / 5
  • human
  • 17.3.2017 21:11
Euroopassa, EU:ssa maahanmuuttoviranomaiset nillittävät etti ole resursseja, eikä osaamista tuntea lähtömaiden kulttuureja ... mutta mitä mulkero-hyötyä EU:sta ja yhteisestä Schengen -alueesta sitten on, jos Euroopan maahanmuuttoviranomaiset eivät kykene tekemään yhteistyötä, eli perehtyä porukalla, eikä jokainen erikseen lähtömaiden tilanteisiin ja kulttuureihin?

Ei se Irakin tilanne ja kultuuri ole erilainen Suomeen, Saksaan, Ranskaan, Ruotsiin nähden, vaan ihan sama, eli samat ajantasaistiedot voisivat nuo välittää toisilleen.

Irakin osaltakin maahanmuuttoviranomaisilla nillitetään siitä ettei Irakin laeissa tällä hetkellä ole suoria tuomioita naistenkesken tai miestenkesken rakastelusta (aiemmin oli, mutta Irakiin hyökännyt koalitio Obaman aikana sai painostettua sen poistamaan), MUTTA Irakin laissa on tuomio avioliiton ulkopuolisesta seksistä, eli siis Irakin lain mukaan seksuaalivähemmistöt (biseksuaaleja lukuunottamatta) eivät voisi koskaan siis rakastella, kun eivät voi siellä avioituakaan.

Tuo Irakin lain seksikielto avioliiton ulkopuolella vaikuttaa myös kulttuuriin siellä seksuaalivähemmistöillä ja umpiheteroillakin.

Ja siis oikeastaan, jos maahanmuuttoviranomainen kysyy haastattelussa täällä irakilaiselta turvapaikanhakijalta, onko tällä ollut seksiä Iraksisa, niin viranomainen kysyy jo virheellisesti sillä asenteella että seksi olisi Irakissa sallittua avioliiton ulkopuolella. Toki sitä siellä on, mutta siitä mahdollisesti kertoessaan turvapaikanhakija siis kertoo teosta, joka on Irakin laissa potentiaalisesti rangaistavaa. Ja miten maahanmuuttovirantomainen siihen kertomiseen sitten täällä suhtautuu? ... kirjaako hän sen tietoonsa, vai sanooko ettei usko?

Irakissa seskuaalivähemmistöjen tilanteeseen vaikuttaa (kristittyjen ja muslmien harrastaman vainon lisäksi) maan sotatilanne, erinäiset asejoukkiot, rauahanoloja kovempi viranomaistilanne ja sodan vuoksi huono talous- ja työllisyystilanne, maan sisäisten miljoonien pakolaisten tilanne, eli ihmiset purkavat patoumiaan yhteiskunnassa sorrettuja seksuaalivähemmistöjä kohtaan vielä herkemmin, kuin aiemmin.

Etellä-Irakissa, Irakin shia-muslimien pääalueelal ei sodita, mutta siellä uskonnollinen kulttuuri on melko kovaa, eli shia-alueella naiset kulkevat kaavutettuina ja perhe-elämä on jyrkempää, alkoholia ei ole tarjolla jne. ja vaino seksuaalivähemmistöjä kohtaan on kovaa. Eli Etelä-Irak ei missään nimessä ole turvallinen elinalue seksuaalivähemmistöille. Baghdad on levoton, asejoukkiot metsästävät seksuaalivähemmistöjä ja viranomaisilta tai läheisiltä ei saa suojaa. Kurdialuekaan Koillis-Irakissa ei ole seksuaalivähemmistöille auvoinen. Irakissa on myös Iranin tukemia shia-asejoukkoja ja niillä on Iranin asenteet seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Irakin nykyhallintohan on myös shia-valtainen (vaikka shiat ovatkin Irakissa pienempi kansanosa, kuin sunni-muslimit, joista aiempi Saddam Husseinin hallinto oli - ja Saddamin aikaan seksuaalivähemmistöillähän oli hieman helpompaa Irakissa, kuin sittemmin on ollut).

Mutta tuosta eivät kait maahanmuuttoviranomaiset tajua paljoakaan.

Ja vainomaitahan on kristillisen vaikutuspiirin maissakin, Saharan eteläpuolisen Afrikan alueet, Venäjä ja muutamat kolkat Latinalaisessa Amerikassakin yms.

Itse iloitsin siitä että viikko sitten Perjantaina pari avittamaani turvapaikanhakija-homo-miestä sai maassaololuvat - tosin sekään ei takaa lopullista turvapaikkaa, koska nuo ovat määräaikaisia aina, koska EU:ssa seksuaalinen identiteetti on rankattu vasta toissijaiseksi turvapaikkaperusteeksi, humanitääriseksi perusteeksi ja sitä tärkeämmällä turvapaikansaanti-sijalla ovat poliittiset ja huru-uskomukselliset suuntautumiset (jotka eivät ole synnynnäisiä asioita).

Tosin sitten korviin on kantautunut useampikin kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut seksuaalivähemmistöjen edustajien tapaus täältä viimekin aikoina ja olen vinkannut heitä hlbt-asioihin hyvin perehtyneen lakimiehen pakeille.

Kommenttia muokattu: 17.03.2017 klo 21:37
  • 4 / 5
  • human
  • 17.3.2017 21:19
Suomessakin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden joukko on lisääntynyt ja heissä tuntuu olevan myös mitä ilmeisemmin ainakin biseksuaaleja, jotka eivät haluakaan kertoa tuota asiaa turvapaikan hakuperusteeksi, koska pelkäävät sitä sukunsa yms. tietoon tulemista.

Toisaalta noissa voi olla myös ihan homoseksuaaleja ihmisiä, jotka eivät vain uskalla kertoa asiaa, juuri sen negatiivisen kulttuuritaustakokemuksensa takia.

Sitten ehkä on myös kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, jotka yrittävät pysytellä maassa, ilman tukia tai tuloja ja jotka ovat tuolla kauppaamassa jonkinlaisia seksipalveluita naisille ja osa miehillekin.
Heidän tilanteensa ja heihin törmääminen voi olla tietenkin riskialtista, koska he ovat niin epätoivoisessa tilanteessa, jouduttuaan paperittomiksi ja kaiken mahdollisen pahaksikäytönkin armoille. Heidän joukossaan voi olla tietenkin osa tai pääosakin seksuaalivähemmistöjen ihmisiä, biseksuaaleja ja jopa ihan homoja ihmisiä. Heistä ne heikomman kielitaidon omaavat ovat tietenkin ikävimmässä asemassa, pakolaistuttujensa yms armoilla.
  • 5 / 5
  • human
  • 17.3.2017 21:47
Toissa viikolla tapasin yhden tuntemani homo-turvapaikanhakijan, Irakilaisen 30 pintaan olevan miehen, joka oli masentunut saatuaan juuri kielteisen turvapaikkapäätöksen, vaikka oli alusta asti hakenut turvapaikkaa homona ja kertonut asioista ja itsestään.

Hänen kanssaan siinä keskustelin asiasta ja Irakin tilanteesta, neuvoin päätösvalitusta varten hyvälle lakimiehelle. Hän kertoi vielä lisää mitä Irakissa on kokenut ja nähnyt. Ja kerroin että olen kuullut ja tietoinen vaaroista siellä ja näytin hänelle kuvat tänä vuonna Baghdadissa julmasti surmatusta homo-nuorestamiehestä. Sain kuvat turvapaikan viime vuonna saaneilta. 2 kuvaa oli hänestä surmattuna jostain takapihalta, kasvot muusina, vartalo täynnä lyönti- ja pistojälkiä yms. Ja lisäksi hänen kasvokuvansa hänen ollessaan vielä hengissä.

Tämä kielteisen päätöksen saanut kaveri purskahti itkuun, kun hän tunnisti kuvista surmatun tuttavakseen Baghdadista, mukavaksi homomieheksi, jonka elämä oli siten valitettavasti päättynyt julman surman kouriin.

Siinä sitten lohduttelin ja neuvoin tosiaan hyvän lakimiehen ja preppasin omilla vinkeilläni. Ja pidin hänelle sitten seuraa pidempäänkin kun halusin varmistaa että hän jaksaa mentaalisesti. Hänellä tosin on ainakin pari muutakin homoturvapaikanhakija tuttavaa ja tiesi HeSetan Together-ryhmästäkin. Hän on nyt lakimiehen asiakkaana ja valitusta kielteisestä päätöksestä menossa. Toivon mukaan onnistaa.

Kommenttia muokattu: 17.03.2017 klo 21:52