Toukokuun kirkolliskokous saa aloitteen samaa sukupuolta olevien kirkollisesta vihkimisestä (juttukommentit)

Tämä on nyt ensimmäinen selkeä avaus. En usko tämän johtavan välittömään tulokseen, mutta keskustelu vilkastuu varmasti. Kirkon on syytä käydä sisäinen keskustelunsa asiasta ja löytää asiaan ratkaisu. Ja kyllähän sen sieltä on jossain vaiheessa tultava.
  • 4 / 6
  • Ateisti
  • 20.2.2017 21:03
Miten moskeijat ja synagogat suomessa vihkivät samaa sukupuolta olevat parit?
No kannattaisi varmaan hyväksyä, kun tähän on vielä sisällytetty mahdollisuus kieltäytyäkin. Tietenkään jotkut konservatiivijäärät eivät ymmärrä että maailma menee eteenpäin ja seuraavan kerran asiasta päätettäessä sitten pusketaankin läpi aloite ilman mahdollisuutta kieltäytyä.

Mutta eiväthän he ymmärrä. Omapahan on menetyksensä.
  • 6 / 6
  • human
  • 20.2.2017 22:26
Onhan se tuolla uskomuksella metkaa, kun se jeesus vaati selväsanaisesti että avioliiton ulkopuolella ei saa jeesuksen mielestä seksiä harrastaa ja että avioliitto on ikuinen, eikä erota saa jeesuksen mielestä, niin ne on kirkko voinut muuttaa.
Mutta kristinuskovaisiksi langenneita biseksuaaleja tai hommoja pareja ei kirkko ole kyennyt vielä avioliittoon vihkimään, vaikka jeesus ei sitä mielipiteissään raamatussa kiellä.

Sehän se olisi metkaa jos Suomessa islaminuskoinen imaami ehtisikin vihkiä samaa sukupuolta olevan avioparin ennen kirkkoa. Ruotsissahan ja muissakin maissa imaamit ovat vihkineet lesbopareja ja homopareja avioliittoon. islamissa kun ei se keskusjohtoisuus ole niin hierarkkista.

Mutta sinällään, kuten olen todennut, kirkon kannattaisi jo viimein kyllä koettaa naittaa se ikisinkuksi vanhapojaksi uupahtanut mieskuva-jumalansa, vaikka sen hyväsydämisemmän saatanan kanssa - etenkin kun niillähän on sitä "rakkaudesta se hevonenkin potkii" -vonkaamista jo riittänyt : )

katolilaisten, ortodoksien, jehovan todistajien varaan en paljoa laskisi avioliittoasioissa, mutta maailmallahan ainakin hindut ovat viettäneet homohäitä, elämänilon hyvin ymmärtäen:

https://vimeo.com/113794742

https://www.youtube.com/watch?v=35gt8aUZFLc

Ja mikä kaikista parhainta ja arvokkainta, sekä perinteisinä, Suomenuskon vaalija Karhun kansa ei sorsi ketään, vaan vihkii 1.3.2017 alkaenkin Suomen lain hengen mukaan avioliittoja. Karhun kansalla on yksi avioliittovihkimisoikeuden omaava ja toiselle lupaa ollaan anomassa.

Kommenttia muokattu: 20.02.2017 klo 22:46