Sateenkaarilipuilla liputuskieltoja (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • YLEmppialaiset
  • 15.8.2016 14:39
Euroopan Pride-sesonki on pian ohi, mutta YLE ei televisioinut yhtään Pride-tapahtumaa livenä kanavillaan. Olikos Hesassa joku Euro Games kisakin, jota YLE:ssä ei tuntikausia televiseerattu?
Samaa mieltä YLEmppialaisten kanssa. Suomessa se 10 % väestöstä kuuluu johonkin seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön, joten tällä logiikalla kaikesta YLE:n uutisista, ajankohtaisohjelmista, sarjoista, elokuvista jne. pitäisi myös käsitellä näitä vähemmistöjä. Ehkä enemmänkin kun kerta YLE:n kirjattuna tehtävänä on yhdenvertaisuuden edistäminen. YLE:n pitäisi saada noottia asiasta.

Tästä jutusta jäi pois oliko Suomikin mukana noiden 31 maan joukossa vai joko persut Soinin johdolla on tietoisesti alkaneet tuhota Suomen julkisuuskuvaa maailmalla.
Suomi oli mukana tukemassa Budapestin pridea ( http://twitter.com/SwedeninHU/status/747706001864921088 ).

***

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia on osa (onko se tuo 10% vai enemmän/vähemmän), mutta meitä koskettavat samat yleiset asiat kuin muitakin. Kaikkia koskevat ja koskettavat asiat ovat tietysti isompia asioita. Nykyään hlbti-vähemmistöjä koskettavat aiheet käsitellään osana valtavirta-aiheita yleensä aina kun uutisarvoista kerrottavaa on. Siitä ei voi oikeastaan enää ainakaan kovin paljon valittaa. Sarjoissa ja elokuvissa toki voisi olla vähän laajempaa tarjottavaa, joskin laadukkaan tarjonnan puutteen takana lienee laadukkaiden tuotantojen ja käsikirjoitusten puute.

Priden kuvaaminen tai lähettäminen livenä saattaisi olla kiinnostavaa, jos puhuttaisiin satojen tuhansien ihmisten vyörystä. Noin 30 000 osallistujaa on toki paljon, mutta ei kovin suoran televisioimisen arvoista. Toki parhaita paloja voisi näyttää uutisia enemmän. Mutta ei siitä vielä näillä nykyisillä(kään) eväillä oikein asiaksi tai viihteeksi ole. Ja mitä tulee EuroGamesiin, niin urheilijoiden joukossa on aika paljon isompaa medianäkyvyyttä välttäviä. Joissain maissa kun avoin homous on riski - ja televisioitu tuppaa leviämään maasta ja maanosasta toiseen.

Minusta yle on ottanut hlbti-vähemmistöt viime vuosina ihan tyydyttävästi huomioon. Toki paremminkin voisi mennä.