Republikaanien puoluekokouksessa esillä myös hlbti-aihepiiri (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • homo-x
  • 22.7.2016 14:38
Jokainen suomalainen on ominaisuuksiltaan ainutkertainen.Minä olen ylpeästi homo.Minä olen ylpeästi perussuomalainen.Mutta ennenkaikkea,olen ylpeästi suomalainen.Voisiko perussuomalaisen edustajan suusta tulla tällaista julkisesti?
  • 2 / 7
  • human
  • 22.7.2016 17:15
Trumphan on julistanut ajavansa alas Obaman aikaansaaman terveydenhuoltouudistuksen, Obamacaren, minkä ansiosta jokaiselle yhdysvaltalaiselle taataan terveydenhoitoa.

Yhdysavalloissa on valitettavasti yhä umpikristityistä kodeistaan pois ajettuja, kodittomiakin hlbt-nuoria, joille tuo Obaman aikaansaannos on tärkeä.

Trumpin pitäisi ennen Obamacaren romuttamista tervehenkistää republikaani-umpiuskovaiset lähimmäisenrakkaiksi lapsiaan ja muitakin läheisiään ja yhteiskunnan vähäosaisia yhdysvaltalaisia kohtaan.

Nythän on varsin läpinäkyvän selvää että Trump koettaa vikitellä hlbt-äänestäjäkuntaakin äänestämään hänen, todennäköisesti valheellisia lupauksiaan ja sitten kuitenkin pettää heidät. Trumpi tietää että lopuolta republikaani-umpiuskovaiset äänestävät häntä, joten hänen strategianaan on yrittää naketaa Clintonin suurempaa suosiota.
  • 3 / 7
  • homo-x
  • 22.7.2016 18:51
Saattaa olla,että tämä HLBT kysymys voisi hajottaa republikaanien rivejä ja kun sieltä paljastuu yhtä ja toista valheellisuutta,kaksinais-
moralismia liittyen juuri meikävähemmistöihin,juuri nämä kysymykset tuulettaisikin tuota puoluetta terveellä tavalla,vaikka muissa asioissa kova linja jatkuisikin.
  • 4 / 7
  • Jorma Hentilä
  • 22.7.2016 23:24
Trump on populistinen tuuliviiri, Mike Pence tökkökonservatiivi, joka on kongressimiehenä ja kuvernöörinä kunnostautunut homovastaisuudellaan, puoluekokouksen hyväksymässä ohjelmassa muun muassa kannatetaan "eheytyshiitoja" ja vaaditaan Korkeimman oikeuden avioliittokannanoton kumoamista.

Yksi homo puoluekokouksen puhujapöntössä ei kesää tee - aplodeista huolimatta.
On aivan totta, ettei voi tehdä suureen muutokseen viittaavia johtopäätöksiä hlbti-asenteista. Kesä ei ole saapunut. Sen sijaan ilmassa on kevättä. Ehkä varhaista, mutta kevättä kumminkin. Muutos hlbti-kysymyksessä republikaanien piirissä on tapahtumassa vaikka hitaasti, kenties takatalvienkin ryydittämänä, niin kuitenkin varmasti.

Kun asiasta puhutaan, ollaan jo puolimatkassa.
^
SMO:n kanssa samaa mieltä siinä, että pieni askel parempaan suuntaan.
En usko, että republikaanit vähään aikaan tulee tasa-arvoisen avioliiton kannattajiksi, mutta edistystä tämäkin.
  • 7 / 7
  • Havainnoija
  • 25.7.2016 0:13
Republikaanien homovihamielisin puoluekokous on siis päättynyt

Puoluekokous hyväksyi ohjelman, jolla halutaan kääntää kelloa taaksepäin ja kumota kaikissa osavaltioissa voimassa oleva tasa-arvoinen avioliittolaki esim. nimittämällä homovastaiset tuomarit, jotka ”kunnioittavat perinteisiä perhearvoja”. Vahingollista eheytyspuoskarointia kannatetaan, sateenkaariperheiden oikeuksia ei haluttu tuoda esille, ikäänkuin niitä ei olisikaan, ja erityistä halveksuntaa on puolueessa kohdistettu transsukupuolisten oikeuksiin.
Republikaanien homovihamielinen ohjelma ylittää jopa aiemmat änkyröinnit. Ei sinänsä ihme, sillä sitä on ollut laatimassa mm. Tony Perkins, joka johtaa Family Research Councilia, joka kuuluu ihmisoikeusjärjestöjen listaamiin homovihajärjestöihin.

Mitä taas tulee Donald Trumpin puheisiin, niin niistä noin 70 % on todettu valheiksi ja loppu on tyhjänpäiväistä populistista riekkumista. Trumpin varapresidenttiehdokkaaksi nimittämä Pence on kiihkouskovainen, jonka mukaan avioliitto on jumalan (ilmeisesti hänen) asettama. Pence on jo parikymmentä vuotta vastustanut kaikkia homojen ihmis- ja kansalaisoikeuksia.
Republikaanien homoviha kiihtyy eri puolilla Yhdysvaltoja, ja ainakin 15 osavaltiossa republikaanit ajavat lainsäädäntöön homovihalakeja, jotka sallisivat kiihkouskovaisten syrjiä sateenkaarikansalaisia kaikin mahdollisin tavoin. Joissain tapauksissa republikaanien ajamat lakialoitteet menevät niin pitkälle, että ne antaisivat esim. kiihkouskovaisille hoitohenkilökuntaan kuuluville oikeuden kieltäytyä hoitamasta homoja yms.

Donaldin nykyinen puoliso Melania Trump halusi myös äänensä kuuluville pitämällä puheen, jonka sisältöä oli lainattu Michelle Obaman puheesta ja erään lauluyhteen sanoituksesta. Melanialle muistutettiin, että hänen tulisi kiittää puheensa laatijoita, nimeltään Copy ja Paste. Toinenkin mahdollisuus on toki olemassa ( https://www.instagram.com/p/BIDOQb9jtFx/?taken-by=sainthoax ).

Homojen oikeuksia republikaanipuolueessa ajava järjestö Log Cabin Republicans
kertoo republikaanien hyväksymän ohjelman olevan puolueen 162-vuotisen historian homovastaisin. He julkaisivat paperilehdessä ja muissa tiedotusvälineissä ilmoituksen, joka alkaa sanoilla Losers! Morons! Sad!
http://www.logcabin.org/wp-content/uploads/2016/07/LCR-Platform-Ad-USA-Today.png

Entäpä jatko, hajoaako republikaanipuolue?
Republikaanien kokouksesta jäi lähinnä mieleen uskontopohjainen homoviha ja Hillary Clintoniin kohdistuneet solvaukset. Merkittäviä republikaanipoliitikkoja kuvernöörejä myöten puuttui kokouksesta. Kokouksella ei ollut mitään annettavaa osavaltioille, Trump kehui itseään ja piti piitkän loppupuheen, joka sisälsi pelkkää populistista mössöä, jota harva viitsii edes kommentoida, joskin Antti Kasvio puuttui muutamaan oleelliseen kohtaan ( http://anttijuhanikasvio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/220392-donald-trumpin-lupaukset?ref=poiminnat ).
Jotkut toivoivat republikaanipuolueen hajoavan, jotta USA:sta tulisi aito monipuoluevaltio, mutta sitä tuskin tapahtuu.
----
Kesäsateiden vaihtuessa jossain vaihteessa syyssateiksi meillä onkin reilusti ajanvietettä ja vakavampaakin USA:n presidentinvaalien lisäksi, kun eduskunta saa käsiteltäväkseen Aa-seurakunnan aloitteen epätasa-arvoiseksi avioliittolaiksi, äitiyslakialoitteen ja stm:n liitännäislakipaketin tasa-arvoiseen avioliittolakiin.

Kommenttia muokattu: 25.07.2016 klo 00:44