Samaa sukupuolta olevien avioliitto puhuttaa luterilaisessa kirkossa (juttukommentit)

Kirkon on ihan turha vängätä asiassa. Kirkko tulee ennemmin tai myöhemmin vihkimään homoja avioliittoon aivan niin kuin kirkot kaikissa muissa pohjoismaissa jo nyt tekevät. Tämä vastaanharaaminen saa aikaan sen että kirkko vain entisestään menettää otettaan Suomen tapakristillisestä enemmistöstä ja erotahti kiihtyy. Ottaisivat mallia Ruotsin ev.lut. kirkosta.
Mikäs voi olla sen parempaa, kuin että kirkosta lähtee tapakristillinen enemmistö pois ja jäljelle jäävät ne, jotka oikeastikin uskovat ja ymmärtävät, mitä varten kirkko on olemassa. Toivottavasti "vänkäys" jatkuu mahdollisimman pitkään, että saadaan viimeinenkin tapakristitty ulos. Sen jälkeen ei sitten enää tarvitsekaan vängätä.
Miksi ihmeessä homot edes haluaisivat kirkossa naimisiin? Jos sekä kirkko että "pyhä kirja" sanovat että olet syntinen niin itse en avioituisi mistään hinnasta moisessa paikassa.
"Toivottavasti "vänkäys" jatkuu mahdollisimman pitkään, että saadaan viimeinenkin tapakristitty ulos. Sen jälkeen ei sitten enää tarvitsekaan vängätä."

Juuri näin. Ja kun tuossa vaiheessa esim. ev. lut. kirkon oppien allekirjoittajat (=kyseisen kirkon jäsenet) muodostavat Suomessa vähemmistön, niin ev.lut. kirkon erityisasema puretaan. Tästä on hyötyä kaikille Suomessa asuville.
"ollaan lähestymässä skandinaavista mallia, jossa kaikille pareille on mahdollisuus kirkolliseen, papin suorittamaan vihkimiseen"

Missä Skandinaviassa muka tuollainen malli on? Eikös kaikissa Skandinavian maissa ole nimenomaan varattu kirkkopappiraisille "oikeus" olla siunaamatta kaikkia pareja, jos kirkkopappiraisella ei uskoa rakkauteen riitä.

saatanaansa uskova kristillisyys, kirkkoineen päivineen, ei toki ole koskaan uskonut niin vahvasti oikeaa todelliseen rakkauteen, kuin mitä se uskoo hölynpöly-jumalansa feikki-rakkauteen, kaikissa kristikuppikunnissa.

Täysin samaa mieltä, että kirkon vihkihaluista ei kannata vängätä, sillä sehän ei ole tarpeellinen tavoite, vaan tarpeellista on päästä uskomuksista vapaammiksi. Onhan se tosi pervoa henkisestikin vihkiä sellaisen uskomuksen nimissä, joka teksteissään tuomitsee avioparin rakkauden. raamattuhan tuomitsee biseksuaalit, lesbot ja homot.
- ja tuskinpa nuo uskomukset kykenevät raamattuaan siivoamaan ja tervehenkistämään.
- Suomen laeistahan saatiin siivottua 1971:stä lähtien raamattu-peräiset tuomiot homorakkaudelle, mutta raamattuun ne saatanalliset vihasäkeet ovat jääneet.

uskonlikaaja lutherinkin asennehan homorakkautta kohtaan oli varsin selvä:
http://apprising.org/2009/08/30/martin-luther-on-homosexuality/

Kommenttia muokattu: 10.07.2016 klo 00:18
"Kirkko" voi tietenkin käydä oman väännön siitä siunaavatko vai ei, ei sen kanta muuta mitään, koska kyseessä on suomen laki.

Ja ihan terveellinen keskustelu tuo varmaan tulee olemaan, saadaan kirkon yleinen kantakin päivitettyä.
Kyseessä näyttäisi olevan Helsingin hiippakuntavaltuuston kannanotto, jolla vedotaan kirkolliskokoukseen. Silti kannanotolla voi olla merkitystä siihen, että ev. lut. kirkon käytännöt harmonisoidaan valtakunnan lakien mukaisiksi. Lopullinen linjaus saataneen hallinto-oikeudelta tai korkeammilta oikeusasteista melko piankin, jos juridiseen ristiriitatilanteeseen ei kirkon eikä valtion taholta saada rotia.

Hiippakuntavaltuuston kannanotto on joka tapauksessa munakasta toimintaa, koska nyt yksittäinen pappi pääkaupunkiseudulla tietää, ettei ole tottelemattomuudessaan kirkon tulilinjalla yksin.

Sitä kovasti kansalainen toivoisi, että hyvän hallinnon mukaisesti juridisia ristiriitatilanteita ei päästettäisi syntymään ensinkään, vaan ne ratkaistaisiin proaktiivisesti jo etukäteen.
  • 12 / 15
  • Havainnoija
  • 14.10.2016 19:12
Edistystä sekin. Arkkipiispa Kari Mäkinen kertoo haastattelussa, että ”avioliittokeskustelun muutos on tapahtunut nopeammin kuin hän osasi ajatella”. Mäkisellä on ilmeisesti ollut muita kiireitä, kun ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana ehtinyt lukea muiden Pohjoismaiden kuulumisia, ei edes niiden kirkoista.

Kirkolliskokous joutuu äänestämään marraskuussa, mitä mieltä heidän jumalansa on avioliittoon vihkimisestä, koska ylhäältä ei ole tullut mitään ohjeistusta. Johtuu varmaan siitä, ettei siellä ole ketään ohjeistamassa.

Avioliittoon vihkiminen riipoo ja repii kirkkoa seuraavat kymmenen vuotta tai pidempään synnyttäen mahdollisesta pieniä änkyräseurakuntia. Olipa päätös mikä tahansa, kymmenet tuhannet eroavat. Suurin osa suomalaisista on parin vuoden päästä unohtanut koko kähinän. Niin se on muuallakin mennyt.
"Avioliittoon vihkiminen riipoo ja repii kirkkoa seuraavat kymmenen vuotta tai pidempään synnyttäen mahdollisesta pieniä änkyräseurakuntia."

Riipoo ja repii, jos kirkon päättäjät niin asiat järjestävät. Jos en pitäisi dogmeja niin tuhoavina, tulisi ehkä jo vähän sääli kirkkoa. Mielestäni kaikkien osapuolten kannalta olisi paras, jos kirkko ja Suomi eroaisivat. Kaikella kunnioituksella. Kirkko saisi pitää omat kästiyksensä ja valtio omansa. Ne jotka haluavat pitäytyä nykykirkon käsityksissä, voisivat sen tehdä. Suomeen voitaisiin myös ihan hyvin muodostaa toinen ev.lut. uskonyhteisö, jossa sateenkaariväellä olisi sijansa. Luulen tosin, että ajan mittaa tuosta jälkimmäisestä kasvaisi suurempi, kuin nykykirkosta...
Jäikö eilinern Hesari Ranneliikkeeltä lukematta, vai eikö uutinen ollut tarpeeksi syrjivä?

Helsingin hiippakuntavaltuusto päätti, että samaa sukupuolta olevia pareja - homopareja myös - voidaan alkaa vihkiä Helsingissä ja Vantaalla maaliskuussa 2017.

http://www.hs.fi/kaupunki/a1476414407049


Hienoa!