Italian senaatti hyväksyi vesitetyn parisuhdelain (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Havainnoija
  • 27.2.2016 0:37
Lopputulosta ( http://www.gay.it/news/Il-Senato-approva-le-unioni-civili-ora-la-parola-alla-Camera ) kommentoitiin parisuhdelaiksi italialaisittain ja kevytavioliiton kevytversioksi, mutta onneksi nyt vihdoin päästiin edes tänne asti. Parisuhdelakia on vatvottu ties montako vuotta ja tätä senaattori Cirinnàn aloitetta siirreltiin valiokunnasta toiseen pari vuotta. Sateenkaariperheen lasten ja vanhempien oikeudet eivät ole vielä kunnossa, mutta demokraattipuolue on tuomassa lakiesityksen tilanteen parantamiseksi. Mitä siihen uskollisuuteen tulee, niin demokraattipuolueen senaattorit esittelivät lakialoitteen, jolla tasapuolisuuden nimissä poistettaisiin uskollisuuden vakuuttelu myös avioliittolaista.
Obama on näköjään pirauttanut Renzille ( http://www.gay.it/news/Obama-telefona-a-Renzi-e-si-complimenta-per-le-unioni-civili )

Parisuhdealoitteen alullepanija Monica Cirinnà on jo useita vuosia ajanut eläinten ja ihmisten oikeuksia ensin Rooman kaupunginvaltuustossa ja nyt senaatissa. Cirinnà uhkasi jo välillä jättää paikkansa senaatissa, ellei parisuhdealoitetta hyväksyttäisi kokonaisuudessaan adoptio-oikeuksineen, mutta Renzi onnistui ylipuhumaan, joten parannuksia lakiin on odotettavissa.
  • 2 / 2
  • Minna B
  • 28.2.2016 22:59
Mun mielestä parempi näin, kuin lain hylkääminen.

Adoptio on hirveän vaikea asia monille konsuille, mutta asiaan saadaan korjaus muutamassa vuodessa.

Grazie Italia!