Kirkon uudistajat menestyivät kirkolliskokousvaaleissa (juttukommentit)

Eli mitäs nämä aikovat uudistaa?

Naisparien, miesparien ja naismiesparien avioliittoon vihkiminen Äiti jumalan siunauksellako?

Vauvojen pakkokasteen lopettaminenko?
Mitähän Humanille on tapahtunut kun on uskonto paha paikka tämän foorumin kirjoitusten perusteella? Olen itse ateisti mutta en tuhlaa energiaani uskonnon vihaamiseen kuten Human koska silloin olisin aivan samanlainen kuin kiihkouskovaiset. Ääripäät ovat aina pahasta.
Esimerkiksi kirkkoa inhimillisemmäksi, että ottavat Jeesukseen Kristukseen uskovat avoimesti seksuaalivähemmistön edustajat mukaan. Avioliitto olis myös jees mut siunaus riittää. Omassa seurakunnassani on huomattavankin liberaali suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin ja naispappeihin, liekö erään "karismaattisen" ex kirkkoherran takia..

Sulla human on tunnetusti kristofobia, ja sulle tulee varmaan yllätyksenä, että moni seksuaalivähemmistöön kuuluva uskoo Jumalaan. Sateenkaarijumalanpalveluksia järjestetään monella paikkakunnalla. Se kertoo jo jotain. Jos sulla on jotain moraalia, niin rajoita tätä sun kristo, bi ja transfobiaasi.

Terveisin: Nokian seurakunnan Tulkaa kaikki-liikkeen valtuutettu.
Kirkollahan ei ole sinänsä monopolia siunauksiin. Eikä kasteeseenkaan.

Minusta on kuitenkin hyvä, jos kirkkolaitoksen piirissä asenneilmapiiri muuttuu yleisemmin myönteisemmäksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Ihan riippumatta siitä, miten ja millä aikavälillä konkreettisia päätöksiä erilaisten toimintojen suhteen tehdään.
Homoideologia/uskonto on siis saanut omia kannattajiaan ujutettua kirkolliskokoukseen nakertamaan Kristinuskon arvoja ja moraalikäsityksiä kirkon sisältäpäin. Luterilaisen kirkon luopumus ja rappio tila on synkkää katseltavaa.
Pitkään torjutut - siis he, joille moni seurakunta ja seurakuntalainen ovat aiemmin kääntäneet selän - nähdään nykyisin enemmän avosylin vastaanotettavina ihmisinä, läheisinä, ystävinä. Näin (kristillistä) uskonnollista yhteisöä ulkopuolisena tarkastelevana näen kehityksen myönteisenä.

Nakerrettavina eivät ole kristinuskon arvot tai moraalikäsitykset, vaan ArtoT sinun (jos kohta monien muidenkin uskonkäsityksen oikeellisuuden jumal-asemaan ujuttautuneiden) ahdas tulkinta niistä.
Kuka ketään syntejään katuvaa ihmistä on kieltänyt tulemasta, mutta nyt tullaan liput liehuen marssien ylpeänä ja vaaditaan että kaikkien pitää meidät ja meidän elämäntapamme hyväksyä ja siunata, ilman mitään katumusta/parannusta Raamatun sanan vastaisesti. Valitettavasti Luterilainen kirkko julkisuuden kiimassaan on mennyt ansaan ja lähtenyt etsimään ihmisten suosiota ja kiitosta raamatun sanasta ja opetuksesta välittämättä, siis kumartanut ihmisille ja pyllistänyt Jumalalle
Eikös ne kristinuskon arvot ja moraalikäsitykset painota nimenomaan armoa ja anteeksiantoa eli ihan ollaan palaamassa kristinuskon alkujuurille.

Pois se ihmisen muka kaikkivoipaisuus ja täydellisyys, joilla nämä nykyhihhulit ihmisiä painostavat. Ihanteena olisikin paluu Jaakobin aikaan, josta se Jessekin on alkunsa saanut.
Tällä hetkellä Afrikassa.
Täällä minulle kerrotaan, ettei dinosauruksia ole koskaan ollutkaan.
Keksitty juttu.
Suomen nettikeskustelussa on hämmästyttävää, mikä älämölö alkaa, jos joku kirjottaja uskaltaa kosketta uskontoa!
Hehee, minähän en toki vihaa uskomuksia, vaan arvostelen niitä, kuten hyvä onkin. En ole langettanut uskomuksille yhtään mitään tuomioita - kuten ne tekevät muille, vaan lausun vain mielipiteeni uskomusten hölynpölyistä ja uskontojen pahuudesta. Ja sehän on toki vain hyvä asia : )
Kyllähän uskomus-hömpän pitää kestää sen arvostelu, etenkin kun se itse arvostelee muita - mutta uskomusten harrastamiin tuomioihin en toki sorru., sillä en halua olla uskonnollinen.

Ovathan uskomutset kiistatta pahoja, kun ne eriarvoistavat ja alistavat puolta ihmiskunnasta, eli naisia. Ja uskontojen pahin vihollinen on uskonto, tunnetusti.

Sitten on tietenkin myös uskomustten moraalittomuus, eli se että niiden ideologioiden ydein perustuu valehteluun hölynpölyistä. Ei hölynpölyille rakenneta mitään hyvää eikä kestävää eikä arvokasta.

"Eikös ne kristinuskon arvot ja moraalikäsitykset painota nimenomaan armoa ja anteeksiantoa eli ihan ollaan palaamassa kristinuskon alkujuurille."

Mitä hyötyä ihmiskunnalle on siitä että julistetaan uskomuksessa että pahat teot annetaan pahantekijöille armollisesti anteeksi? Mihin hyvään se muka johtaa?
Esim. saksalaisethan krisityt katselivat sivusta pääosin, kun ääri-krisityt natsit tekivät pahojaan ... ja sitten kristilisyydelle, sen ääri-kristilliselle ilmenemiselle annettiin pääosin armollisesti anteeksi. Tuleeko se esttämään seuraavaa ääri-kristillisyyttä tekemästä pahojaan? Ei varmastikaan.

Mihin tarvitaan jumalaa, eli mykkä-paskaa mielikuvitusolentotahoa? joka vain mykkänä on samaa mieltä kristityn humpuukin tai ääri-kristityn pahanteon kanssa.

Ja kyllä, kyllä se jeesus tuomitsi, monet kerrat, vai ettekö te kristinuskovaiset ole lukeneet sitä, mihin uskottelette? http://skepticsannotatedbible.com/contra/Judge_Jesus.html

Ja siitä jeesus kristuksesta
- sillehän homoja, lesboja, biseksuaaleja, transihmisiä ei ollut edes olemassa
- sehän opettaa valehtelemaan, esim. olleensa oman kasteensa jälkeen 40 pv erämaassa funtsimassa ... eikun kanaan häissä ryyppäämässä
- sehän ei puhunut kirjoittamisesta ja lukemisesta yhtään mitään ... koska se itse ei ilmeisestikään osannut kirjoittaa, eikä lukea - kristinuskomukseenhan ei kuulu sivistyminen (sehän näkyi kun kristinuskomus tuli meille niin 700 vuotta papit vastustivat yleissivistävää koululaitosta)
- se määritteli naiset miesten alapuolelle, ja piruvie, en ala alentamaan siskoani ihmisenä minuun nähden
... eli muistakaa että kristinuksomus on se, mitä hömppää siellä raamatussa on sepustetttu erinäisinä mielipide-uskovaiskirjoituksina

Miksi muka uskomus, luulottelu olisi parempi kuin uskomuksista vapaus?

ristiriitaisuus-sana ei tule uskonnoista vapaudesta, vaan se tulee uskonnosta.

"Sulla human on tunnetusti kristofobia, ja sulle tulee varmaan yllätyksenä, että moni seksuaalivähemmistöön kuuluva uskoo Jumalaan."

Ei se tule minullen yhtään minään yllätyksenä, sillä onhan uskomuksissa harrastettu lapsesta pitäen aivopesua meilläkin ja valitettavasti sateenkaariväkeen kuuluvia ihmisiäkin on aivopesty pienestä pitäen hömppä-uskomuksiin. Ja aivopesun uhrin on tunnetusti vaikea päästä siitä vapaaksi. Mutta siksi juuri uskomusten pahuudesta ja haitallisuudesta pitääkin puhua, sillä uskomukset ovat tunnetusti se huonoin vaihtoehto ihmisille. uskomuksethan irtaannuttavat todellisuudesta, omasta ja lähimmäisten todellisuudesta ja todellisuudesta vieraantumista ei kannata kenenkään hamuta eikä toiselle toivoa.

Erityisen valuvikaisia ovat uskomukset, joissa elämää pidetään sivuseikkana ja humpuukiin, eli jumalaan ja kuoleman jälkeiseen elämään uskkottelua tärkeänä.
abrahamisista uskomuksista toki juutalaiset eivät usko lainkaan mihinkään kuoleman jälkeiseen elämään, vaan heidän uskomuksessaan se jumalansa on suutuspäinen ja ailahteleva juutalaisten elämän aikana.

Omien sormien ristiminen uskovais-umpi-itsekkäästi ei auta ketään, eikä mitään, mutta se tekee oikeasti hyvää että jättää hölynpölyt ja ojentaa käden toiselle ihmiselle tai muillekin eläimille, ihmiseläimen lisäksi. Sillä ehkäistäisiin montaa pahaa.

Uskovaisuudessa on karmeita tapoja, kuten esim. kiittää ruoasta tai muusta jotain täysin olematonta tahoa, eikä niitä, jotka kiitoksen oikeasti ansaitsevat, vaikkapa siitä ruoasta. Se on moraalisesti hyvää että kiittää sitä/niitä, jotka kiitoksen ansaitsevat,, sillä niin oppii hyvyyttä, puolin ja toisin. uskomusten tavat ovat siis täysin kieron perverssejä.

Miksi muuten kristinuskomuskin uhkaa helvettiä niille, jotka eivät usko kristinuskomukseen ja sen jumalaan? Miksi pitää tuollaista vaihtoehto-uhkausta harrastaa, jos kerran muka kristinuskomus on hyvää? Eikö jokaista kiinnostaisi oikeasti hyvä muutenkin?
Tuohan kertoo vain sen että kyse on vain kahdesta pahasta, joko helvettiin joutumiseen uskottelusta tai pahaan kristinuskomukseen uskottelusta - ja kristinuskomus vain kauppaa että se kristinuskomukseen uskottelu on noista se vain vähän vähemmän paha.

: )

Tavallaan abrahamisista uskomuksista juutalaisuudessa on ehkä eniten järkeä, koska se lupaa muita parempaa elämää uskovaisilleen, mutta kenellekään se ei lupaa kuoleman jälkeistä elämää, vaan kaikkien juutalaisten elämä päättyy kuolemaan.
Eli siinä on tavallaan edes jotain järjen hiventä, vaikka muuten hömppäuskomus sekin on. Ilmankos kristinuskovaiset ovat aina vihanneet ja kadehtineet juutalaisuutta.

Kommenttia muokattu: 14.02.2016 klo 00:56
Ihan huippua, mutta irrationaalista pohdintaa "human", kiitos siitä. On vain vähän suoraviivaista tuo pohdiskelu, vähän kuin "ArtoT" kin tekee. Asetetaan siis yhtälö, joka tiedetään jo olevan epätosi, mutta ei sekään vähennä kiinnostusta hyvään.
"Pois se ihmisen muka kaikkivoipaisuus ja täydellisyys, joilla nämä nykyhihhulit ihmisiä painostavat."

Käsitys ihmisestä "luomakunnan" kruununa on taltioitu raamattuun, kristinuskon pyhään kirjaan. Tätä ei kannata kiistää, laimentaa tai piilottaa. Käsitys on tyypillinen muillekin monoteistisille uskonnoille, jotka ovat katsoneet jumalkuvalleen mallin ihmisestä.

Biodiversiteetin kannalta käsitys on äärimmäisen ongelmallinen. Samaan aikaan biodiversiteetti on äärimmäisen tärkeä ihmiskunnalle. Jos ongelmallisen meemin kitkeminen tältä planeetalta tarkoittaa esim. kristiuskon loppua niin olkoon niin.
”Minusta on kuitenkin hyvä, jos kirkkolaitoksen piirissä asenneilmapiiri muuttuu yleisemmin myönteisemmäksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan.”

Niin on osittain tapahtunut, ja se johtuu siitä, että kirkko on tietyiltä osin joutunut luopumaan väkivaltaisesta ja ihmisvihamielisestä uskonnostaan ja joutunut omaksumaan agendaansa humanismin, joka arvostaa jokaista ihmistä ainutkertaisena yksilönä. Koska kristinuskoon ei kuulu demokratian ja ihmisoikeuksien, esimerkiksi naisten ja homojen oikeuksien ajaminen, muutos on hidas ja Suomessakin kesken. Länsimaissa tilanne on parantunut huomattavasti humanismin ja sekularismin myötä, kun aavikkobarbaarien paljon pahaa ja inhimillisiä tragedioita aiheuttaneet uskomukset on hylätty ja kirkkokunnat saatu kuriin toisin kuin lukuisissa vähemmän edistyneissä maissa.

Evlut kirkon seurakuntien toiminta on monin paikoin persumaista sekoilua. Toisaalta toitotetaan ihmisyyden kunnioittamista, mutta sitten homonparannuspuoskarointia harjoittava Aslan-Elävät vedet saa useampaan kertaan kokoontua esimerkiksi Nokian ja Tampereen seurakuntien tiloihin hihhuloimaan, homovihaa levittäviä pappeja ja muita seurakunnan työntekijöitä on pilvin pimein jne.
---
”...ottavat Jeesukseen Kristukseen uskovat avoimesti seksuaalivähemmistön edustajat mukaan.”

Onneksi taruolentoihin uskovien määrä on vähentynyt ja vähenee edelleen, joskin lasten aivopesu ja uskonnon tuputtaminen saavat sitten monet sekoilemaan vielä aikuisenakin. Jokainen ymmärtää, että jos puuseppäzombien kuolleistaheräämisestä ja muuttumisesta leiväksi ja viiniksi massatilaisuuksissa kerrottaisiin vasta ihmisen ollessa aikuinen, lähes kaikki pitäisivät ajatusta täysin hulluna.

Kommenttia muokattu: 15.02.2016 klo 02:00