Parisuhdelaki Italian parlamentin käsittelyyn torstaina (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • martin
  • 28.1.2016 18:46
On surullista, että katolisen kirkon oppi ei ole enää kovin joustava: pidetään kiinni tradition voimasta sellaisesta, jolla ei ole Jumalan meitä kaikkia kohtaan tunteman rakkauden kanssa mitään tekemistä. Katolinen kirkko haluaa tässä vain pitäytyä perinteeseen, jossa seksi on määritelty ongelmaksi ja sen ainoaksi toteuttamisareenaksi miehen ja naisen avioliitto, joka on sakramentti, ja jonka tarkoituksena on suvun jatkaminen. Tällainen käsitys kumpuaa ainoastaan rajoittavasta käsittämisestä, ei mukaanottavasta käsittämisestä.
Kannattaa kuitenkin muistaa, että katolinen kirkko on hyvin moninainen. Se ei ole pelkästään paavia ja kuuriaa, vaan kaikkia niitä katolisia seurakuntia, joihin lähes miljardi ihmistä kuuluu - hierarkkisuudesta huolimatta.
Katolinen kirkko on myös sekaantunut ihmisten välisiin sopimuksiin tuomalla niihin uskovilta ehdottoman siunaamisen vaatimuksen. Lisäksi ei haluta suoda muille mitään muita mahdollisuuksia. Tässä katolinen kirkko haluaa juuri osoittaa "katolisuutensa" eli yleisyytensä.
  • 2 / 3
  • Havainnoija
  • 28.1.2016 19:00
Tiedotusvälineiden mukaan senaatti aloitti iltapäivällä keskustelun senaattori Monica Cirinnàn lakialoitteesta ( http://www.senato.it/service/PDF/PDFServer/BGT/00940551.pdf ). Jos oikein ymmärsin, ensimmäinen mahdollinen äänestys olisi ensi tiistaina 2.2. kello 17.30 Suomen aikaa. Johtavan demokraattipuolueen mukaan se pyrkii saamaan tarpeeksi edustajia perheensisäisen adoption puolelle, ja parisuhdelain lopullinen hyväksyminen tapahtuisi viimeistään 11. helmikuuta, vaikka alunperin oli tarkoitus tehdä lopullinen päätös jo tänään. Saa nyt sitten nähdä, vesitetäänkö lakia, mitä monet pelkäävät.
Yksi uutinen tämänpäiväisestä keskustelusta, joka vaikutti välillä ”keskustelulta”:
http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/unioni-civili-discussione-generale-settimana-prossima-successivamente-votazioni-ac59c700-2785-45ce-9424-18194d1e7e8a.html

Sateenkaarijärjestö Arcigayn valtakunnallisen järjestön sihteeri Gabriele Piazzoni kritisoi loputonta veivaamista laista, joka ei edes poista kaikkia epäkohtia ja syrjintää sekä äänestyspäivän siirtoa hamaan tulevaisuuteen:
http://www.arcigay.it/comunicati/unioni-civili-slitta-ancora-il-voto-lirritazione-di-arcigay-incomprensibile/
  • 3 / 3
  • Havainnoija
  • 3.2.2016 0:45
Italian senaatti äänesti päivällä ensimmäisen kerran parisuhdelakialoitteesta. Enemmistö äänesti sen puolesta, että aloite on perustuslain mukainen ja käsittelyä voidaan jatkaa laaditun aloitteen pohjalta. Vastustajat pitivät aloitetta perustuslain vastaisena ja halusivat sen uudelleen lakivaliokuntaan, mutta vaatimukset saatiin torjuttua.

Pohjoisen liitto (Lega Nord) oli esittänyt peräti 5 000 muutosehdotusta, joista se veti takaisin 4 500 eli 500 on vielä jäljellä. Parisuhdelain käsittelylle on varattu seuraaviksi päiviksi yli 20 tuntia aikaa ja yli 100 puheenvuoroa on odottamassa. Useita äänestyksiä on myös tulossa, lopullinen ilmeisesti 11.2. eli ensi viikon torstaina. Jos senaatti hyväksyy parisuhdelain, se siirtyy sen jälkeen edustajainhuoneen käsittelyyn. Tällaisen käsityksen sain uutisista.
Yksi uutinen
http://www.rainews.it/dl/rainews/articoli/Unioni-civili-Alfano-al-Pd-intesa-se-eliminiamo-adozioni-6edf82be-1135-43bf-a726-149ca0590502.html
Tällä videolla esiintyy sateenkaarijärjestöjen edustajia (tietokoneeni ei suostu näyttämään videota)
http://video.repubblica.it/dossier/unioni-civili-stepchild-adoption-cirinna/unioni-civili-lgbt-in-piazza--basta-strumentalizzare-la-stepchild-adoption/227158/226449
Tämä video on ilmeisesti senaatista
http://video.repubblica.it/dossier/unioni-civili-stepchild-adoption-cirinna/unioni-civili-inizia-la-discussione-in-aula-fuggi-fuggi-di-senatori/227151/226442