Kreikka tunnusti samaa sukupuolta olevien parisuhteet (juttukommentit)

Onnittelut Kreikalle!

Tämän myötä Italia on viimeinen isompi Länsi-Euroopan maa, joka ei tunnusta sateenkaariparien suhteita mitenkään.
Hienoa Kreikka : )

Selvä 2/3 päätös välivaiheelle Kreikassakin, kohti avioliitto-yhdenvertaisuutta.

ortodoksikirkollahan on surkuhupaisaa Kreikassakin sekin, että siellä on "ortodoksivaltio" valtiossa, Athos-munkkiluostariryväs-niemeke, jonne naisilta on pääsy kielletty - eli siellä ollaan ihan vain umpimiehisesti, naisia syrjien miestenkesken ja uskonto-vihataan homoja. https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Athos#Prohibition_on_entry_for_women

ortodoksi Putinin hallintoseurakunnalle ihan mannaa, että ortodoksisen suuntautumisen keskus Krekka ehdottomalla enemmistöllä palautti homo-liittojen perinteen jälleen voimaan,

Kommenttia muokattu: 24.12.2015 klo 11:19
  • 3 / 10
  • Punainen sateenkaari Vaasassa
  • 23.12.2015 19:55
Hienoa! Toiminta tasa-arvon puolesta jatkuu.
  • 5 / 10
  • Havainnoija
  • 29.12.2015 0:01
Muutamia oleellisia seikkoja

Pääministeri Alexis Tsipras puhui useaan otteeseen 10 tuntia kestäneen parisuhdelakikeskustelun ja äänestysten aikana. Tsipras korosti oikeudenmukaisuutta ja kunnioittamista sekä pyysi anteeksi, että homo- ja lesbopareja koskevaa parisuhdelakia ei ole saatu säädettyä aiemmin ja että nykyinenkin hallitus on viivytellyt sen kanssa aivan liian kauan: ”Anteeksipyyntö tuhansille kansalaisillemme, joilta on puuttunut oikeudet ja erityisesti niille, joiden elämänkumppani on sinä (oikeudettomana) aikana kuollut”. Tsipras piti myös pitkän puheen eri kansanryhmiin kohdistettuja ennakkoluuloja ja syrjintää vastaan.

Parannuksia parisuhdelakiin ja rikoslakiin
Parisuhdelakiin äänestettiin useita muutoksia, jotka lisäävät rekisteröidyssä parisuhteessa elävien oikeuksia. Lisäksi säädettiin sama suojaikäraja homo- ja heterosuhteille. Tähän saakka homomiesten suhteissa on ollut kaksi vuotta korkeampi suojaikäraja eli homomiehet ovat vihdoinkin myös rikoslaissa tasa-arvoisessa asemassa.

Ortodoksikirkon homoviha
Kreikan ortodoksikirkko on lietsonut homovihaa vuosikausia. Sen papisto on mm. kehottanut heittämään kivillä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta kannattavien pridekulkueiden osallistujia. Tällä kertaa esimerkiksi Kalavrytan piispa Ambrosius kehotti sylkemään homojen päälle ”missä tahansa heitä näette”, koska hänen mukaansa homot eivät ole ihmisiä. Vuosikausia homovihaa lietsonut Pireuksen piispa puolestaan kohkasi, että parisuhdelaki on todiste ”jatkuvasta sodasta totuutta vastaan” ja sotaa johtaa kuulemma ”kansainvälinen sionistinen hirviö”. Lisätietoa ortodoksien homovihasta löytyy vaikka kuinka paljon, mutta eiköhän tämä riitä.

Äänestystulos 194-55 ja poissa 51 todistaa mielestäni, että menipä Kreikalla taloudellisesti kuinka tahansa, ihmisoikeuksia kunnioitetaan, eikä ortodoksikultin paholaismainen agenda enää pure.
"ortodoksikirkollahan on surkuhupaisaa Kreikassakin sekin, että siellä on "ortodoksivaltio" valtiossa, Athos-munkkiluostariryväs-niemeke, jonne naisilta on pääsy kielletty - eli siellä ollaan ihan vain umpimiehisesti, naisia syrjien miestenkesken ja uskonto-vihataan homoja"

Ehkäpä Herckules voisi avata uudet tilat Athos-vuorella?
Munkkitasavalta on, human, tarkoitettu munkeille, jotka ovat tehneet selibaattilupauksen. Haluaisin kovin tietää, mistä tiedät, että siellä vihataan homoja? Oletko käynyt kenties Athos-vuoren luostareissa ja keskustellut munkkien kanssa?
  • 9 / 10
  • Public eye
  • 10.1.2016 20:18
Hyvä "kysympä vaan", en epäile, etteikö Athos-vuorella voisi olla "iso hiv-epidemia".
Mielelläni kuitenkin näkisin, mihin lähteeseen tuo väite perustuu, ettei asiasta jää kuvaa että kysesssä on vain yhden henkilön käsitys.
  • 10 / 10
  • Ensin Kypros, sitten Kreikka,
  • 10.1.2016 20:34
20 Länsi-Euroopan maasta (vanhat EU-maat sekä Norja, Islanti, Sveitsi, Malta ja Kypros) 12 on avannut avioitumisoikeuden myös sateenkaaripareille. Ne ovat Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Luxemburg, Norja, Portugali, Ranska, Ruotsi ja Tanska. Tähän joukkoon Suomi liittyy 1.3.2017.

Samaa sukupuolta olevat joutuvat tyytyymään siviili-liittoon tai rekisteröityyn parisuhteeseen (tai mitä nimeä siitä nyt halutaankaan käyttää) Saksassa, Itävallassa, Sveitsissä, Kreikassa, Maltalla ja Kyproksella. Tässä joukossa Suomi on 1.3.2017 saakka.

Italia on näistä 20 Länsi-Euroopan maista viimeinen, joka ei tunnusta sateenkaariparien suhteita mitenkään. Olen kuitenkin sen verran optimistinen että uskon Italiankin vielä tässä suhteessa muuttuvan ennemmin tai myöhemmin.