Rekisteröidyn parisuhteen muunto ulkomaiseksi avioliitoksi voi vaatia ensin eroa kotimaassa - Saksa selvitti (juttukommentit)

Onhan se vähän ongelmallista tietysti, kun rekisteröity parisuhde on luotu kaikissa maissa avioliiton juridiseksi vastineeksi homoille ja kahta avioliittoa ei sallita missään. Tämä ongelmahan ei poistu, Ennenkuin käytännössä kaikissa maissa rekisteröity parisuhde katsotaan identtiseksi avioliiton kanssa eikä muutoksella ole mitään juridista vaikutusta.

Josta tietysti havaitaan, että näin ei tule tapahtumaan varmaankaan koskaan. Samalla tavalla kun esimerkiksi Euroopan unioni on törmännyt kulttuurien yhteensovittamattomuuteen, homoliittoihin suhtautuminen ei tule samankaltaistumaan avioliiton kanssa globaalisti ainakaan 200 vuoteen jos silloinkaan. Ongelma on siis pysyvä ja sitä voi hyvin kutsua olosuhteeksi, ei viaksi.

Josta edelleen havaitaan eräs asia. Avioliitto miehen ja naisen välillä on globaalisti erittäin yksimielisesti hyväksytty instituutio ja rakenne, jota homoliitto ei ole eikä tule todennnäköisesti koskaan olemaankaan. Sen vuoksi olisi kaikkein yksiselitteisintä säilyttää rekisteröity parisuhde ja avioliitto erillään toisistaan, aivan kuten lainsäätäjät ympäri maailmaa ovat näihin päiviin saakka ymmärtäneet tehdä.

Rekisteröity parisuhde voidaan säilyttää kansallisissa lainsäädännöissä laajemmin, kuin sen ja avioliiton rinnastava lainsäädäntö - jos tämä kolumnin kuvailema ongelma siviilisäätyjen vaihdoksista kotimaata muuttaessa halutaan ratkaista. Rekisteröity parisuhde on sitä kaikissa maissa, joissa kyseinen parisuhdemuoto on sallittu.
EU-maissa tällaiseen varmasti syntyy jollain aikavälillä pelisäännöt.
  • 3 / 8
  • Rubix
  • 6.8.2015 10:49
Kehitys kehittyy ja kehittää lainsäädäntöä Yhdysvaltain esimerkkiä mukaelle myös täällä puolella rapakkoa.
Asuimme muutaman vuoden Belgiassa. Kun muutimme sinne, Suomessa solmittu rekisteröity parisuhde ei merkinnyt mitään, koska Belgiassa voi mennä naimisiin. Niinpä meidän täytyi solmia siellä avioliitto, jotta meitä kohdeltaisiin pariskuntana. Eroamista Suomessa ei sentään vaadittu. Tämä avioliitto taas ei ole Suomessa mitään, mutta on sentään rekisteröity parisuhteemme. Mielenkiintoista sitten nähdä vuonna 2017, täytyykö meidän solmia kolmas virallinen suhde, vai riittäisivätkö nämä kaksi.
  • 5 / 8
  • human
  • 6.8.2015 19:54
Tuohan on täysin järjetön asia - viittaa johonkin uskontoperäiseen ymmärryksen estoon. Tuosta aviopareihin suhtautumisesta näkee hyvin, miten saatanallisen kieroksi kristinuskomus ja muut vastaavat, ovat selvät, luonnolliset asiat tehneet.
Mutta eipä ihmekään, sillä onhan uskomus-hölynpölyäminen aina pölyhaitake.

Eroamisvaatimushan maasta, josta muutetaan toiseen, tuottaa sen ongelman, että kun rekisteröidyssä parisuhteessakin on eron harkinta-aika, tulee ukkomiesparille, eli miesavioparille tuonkin takia odotteluviivettä aviokumppanuutensa virallistamisessa avioliitto-fiksussa maassa.

Eikös kaikille käypä hyvä ratkaisu olisi viedä kaikki, siihen umpiuskovaisten vähemmistöön kuuluvat etelänavalle, mikä on omiaan paratiisiksi noille kylmäkiskoisille, niin rakkaus-asiat järjestyisivät meille muille, yhdenvartaisen rakkauden enemmistölle, kuin itsestään - kun uskomushulluus-häiriöt siivottaisiin pois.

Se, että avioliitto oli välillä perverssisti rajattu vain heteroseksuaalisesti tai biseksuaalisesti suuntautuneille, on toki vain välillä ollut välivaihe, hairahdus, joten se on helppo eheyttää jälleen ikiaikaisseen perinteeseen, eli yhdenvartaiseen aviokumppanuuden virallistamiseen, kaikilla luonnon luoman rakkauden mukaan.

Hollanti, Belgia ja Uusi-Seelanti tarjoavat oivan hyvän esimerkin, jota muiden sivistysmaiden tulee ehdottomasti seurata. Emmehän toki halua jäädä miksikään abrahamiseksi ääri-takapajulaksi.

Rakkaus Voittaa
http://www.covermytimeline.com/wp-content/uploads/2015/06/love-wins-equality-marriage-heart-facebook-timeline-cover.jpg

Lopulta Aina
http://www.princessoccasions.co.uk/wp-content/uploads/2015/06/705d064c-f857-47f8-9bb7-73f5f52cac1a-2060x1236.jpeg

"Gay couple, George Harris, 82, and Jack Evans, 85, who had been together for 54 years! (and in this day and age, this is longer than most heterosexual couples!) They were the first gay couple legally married in Dallas, Texas (during recent decades, since indians in Texas had equal marriage traditionally) and you could just see the emotion in their pics for the joy of getting equal marriage traditions back again!"

Missä on rakkautta, siellä on elämää.
- Mahatma Gandhi
(joka hänkin taisi olla gay)
https://steffyflores.files.wordpress.com/2015/06/801-mahatma-gandhi-quote-where-there-is-love-there-is-life.jpg

Vihaaminen lamaannuttaa elämän;
Rakkaus vapauttaa sen.

Viha sekoittaa elämän;
Rakkaus harmonisoi sen.

Viha tummentaa elämän;
Rakkaus valaisee sen.
- Martin Luther King
http://4.bp.blogspot.com/-h1SeQ8m-bis/Ut0stsP9jMI/AAAAAAAANT0/oG_XUaZHFyE/s1600/Martin-Luther-King-love-quote.jpg

Maailmassamme on jo 25 maata tai hallintoaluetta, joissa on jälleen voimassa yhdenvertainen avioliitto. Joten, loppu maailma, liittykäähän mukaan Rakkauden maailmaan! Rakkaudesta tulee hyvä mieli - vihaamisesta ei.
https://api.tiles.mapbox.com/v4/mslee.49909019/page.html?access_token=pk.eyJ1IjoibXNsZWUiLCJhIjoiclpiTWV5SSJ9.P_h8r37vD8jpIH1A6i1VRg#2/26.6/15.1

P.S. Jos umpiuskovaiset miekkoset haluavat erotella itsensä miesaviopareista, voivat nuo umpiuskovaiset tehdä sen hyvin, kutsumalla itseään aito akkamiehiksi, sillä sitähän he siis ovat, aidosti akkansa miehiä.

Aito ukkomies on toki mies, joilla on oma ukko aviopuolisona.

: ) ( :

Kommenttia muokattu: 06.08.2015 klo 21:20
  • 6 / 8
  • Anonyymi
  • 7.8.2015 7:20
Humanilla melkoista vihapuhetta. Uskonnollisten ihmisten nimittelyä ja toiveita heidän viemisestään Etelänavalle.
Niin, siis tarkennuksena vielä, että edellä kuvaamillani parisuhteen virallistamiskuvioilla ei ollut mitään tekemistä uskontojen kanssa. Suomessa parisuhteen oli vahvistanut maistraatti ja Brysselissä meidät vihki pormestari. Kyse on koko ajan ollut viranomaistoiminnasta.
  • 8 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 8.8.2015 15:10
Juha on juuri osoittanut selkeästi sen, kuinka nurinkurinen tilanne on siihen asti kunnes tännekin saadaan tasa-arvoinen avioliittolaki käytäntöön monien muiden maiden mukaisella tavalla.