Kangasniemi Pride vetää väkeä ja joutunut uskonnollismielisen paikallispoliitikon häiriköimäksi (juttukommentit)

En tahdo mitenkään pelotella, mutta lienee vain ajan kysymys, milloin tämä vastarinta radikalisoituu.

Esimerkiksi tuleva kansalaisaloite ja liitännäislakien käsittely ovat todennäköisesti jo sellaisia asioita, että keinot kovenevat puolin ja toisin. Asiathan ovat edenneet rauhanomaisesti lähinnä siksi, että nopeasti läpi runnottuna (Cameron) vastapuoli ei ehtinyt käytännössä organisoitua.

Mielenkiinnolla odotan myös, millaista viestiä kesäjuhlilta lähetetään asian tiimoilta. Uskon, että linjat selkenevät ja kansalaisaloite kerää allekirjoituksia paljon. Kysehän on ennen kaikkea linjanvedosta, jossa tulisi löytää yhteinen tie, tai lähteä omalle tielleen.

Kaikenkaikkiaan on tietysti surullista, että tällaisella teemalla on onnistuttu luomaan täydellinen umpikuja koko maan arvokeskustelussa. Kahtiajako on käsittämättömän jyrkkä, sisältäen nuoret vastaan vanhat, kaupungit vastaan maaseutu, liberaalit vastaan konservatiivit, valtamediat vastaan kansan mielipide. Tuskin tämä edes voisi enää purkautua ilman selkeitä konflikteja, edes asianmukaisen valtiojohdon alaisuudessa.
Tietysti on surullista, että tässä asiassa on vastakkainasettelua.

Se, että jotkut "ei tykkää" (tai salonkikelpoisemmin ilmaistuna "on vastoin arvomaailmaansa"), on kuitenkin huono perustelu olla viemättä yhdenvertaisuutta eteenpäin. Jos ei yhdenvertaisuutta viedä eteenpäin joidenkin vastustuksesta huolimatta, päädytään tilanteeseen, että eriarvoistavat käytännöt jäävät purkamatta.

Olisi aika turha odottaa vaikkapa hlbti-vähemmistöihin kuuluvilta osallistumista täysin rinnoin näihin isänmaan pelastamistalkoisiin, jos em. vähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaisemman aseman puolesta ei samalla tehdä työtä - vaan sen sijaan pyrittäisiin ylläpitämään eriarvoistavia käytäntöjä näitä kohtaan.
  • 3 / 13
  • Public eye
  • 26.6.2015 18:24
Minulle ei oikein avautunut tuo nimimerkit "tjas" visio "keinot kovenevat puolin ja toisin".

En voi tulkita sitä muuksi kuin uhkaukseksi alakynteen jääneen ja yleistä kannatustaan vuosi vuodelta menettävän, kultaiseen (omasta mielestään) menneisyyteen haikalievan porukan ryhtymisestä väkivallantekoihin, ellei heidän vaatimuksiinsa suostuta. Toiselta puolelta tällaisia toimia ei ole ollut aikaisemmin odotettavissa eikä ole jatkossakaan, vaan asioita on ajettu aina valistuksen, laillisten mielenilmausten ja demokraattisen päätöksenteon kautta.

Onko kyseessä osa taktiikkaa, jolla "tjas" ja hänen edustamansa epätasa-arvoa kannattava joukko pyrkii herättämään ihmisten mielissä epävarmuutta ja ehdoin tahdoin lietsomaan levottomuuksia?
Lopulta tjas ja muut saman viha-agendan edustajat päätyvät aina vihjailemaan väkivallalla, kun omat "argumentit" loppuvat.
Siitä näkökulmasta, että teitä vastustavia ihmisiä ja ryhmittymiä vastaan hyökätään muun muassa kaikilla sosiaalisen vaikuttamisen tasoilla, en kyllä puhuisi uhkailusta tässä yhteydessä mitään.

Aito Avioliitto -sivustolta löytyy Setan Twitter-tililtä kuvakaappaus siitä mitä tapahtuu, ellei Heureka sanoudu irti yhdistyksen tavoitteista.

Kovenevilla otteilla tarkoitan ainoastaan niin sanottua suoraa toimintaa, johon yleensä päädytään kun muut konstit eivät enää tuota tulosta ja asia on riittävän tärkeä joillekin ihmisille. Suomessa tätä keinoa on käytetty lähinnä aktivistien toimesta, kun minkkejä on vapautettu luontoon ja Perussuomalaisten puoluetoimiston ikkunoita on rikottu.

Luulisin kyllä, että kykyä vastaavaan löytyy myös toiselta puolen. Ja ehkä tämän todella pitääkin radikalisoitua, se saattaa johtaa myös johonkin vielä parempaan kuin nykyinen 5-4.
Kerropa "tjas" tarkemmin, keitä ovat nuo "teitä vastustavat" ja keitä ja mitä nuo tarkalleen ottaen vastustavat. Tämä alkaa käydä kiinnostavaksi. Mielenkiintoni heräsi. Haluan kuulla lisää!
Nyt sitten aletaan pelottelemaan homoväkivallalla, kun muut aivopierut on kierrätetty jo kyllin monta kertaa.

Sitäpaitsi merkitsevä ero homojen oikeuksia vastustavien- ja kannattajien välillä on se, että ensin mainittu ryhmä pienenee pienenemistään yleisen asenneilmapiirin muuttuessa suvaitsemaisemmaksi ja marginalisoituu äärimmäisen pieneksi ja yleisesti halveksituksi joukoksi, kuten on käynyt esim. rasisteille ja muille sovinisteille.
Olisi "smo" paljon mukavampi keskustella, jos ihan vain lopettaisit tuon ylimielisen pelleilyn. Ei toki ole pakko, käy tämä näinkin niin kauan kuin sitä nyt jaksaa vaivautua.
Keskustella? Sinulle "tjas" keskustelu näyttää olevan lähinnä epämääräisten syytösten esittämistä. Tähän kuuluu esimerkiksi määrittelemättömän "te"-subjektin jatkuva käyttäminen ja yhtä määrittelemätön "vastustava" osapuoli. Miten tuollaiseen oikeasti pitäisi suhtautua?

Niin... ja hyvin olet kumminkin jaksanut toistaiseksi vaivautua. Suorastaan intohimoisesti. Taatulla tyylilläsi "tjas" suollat jälleen myös höpöjä. Setan Twitter-tililtä ei ole Heurekaa ohjeistettu mainitsemallasi tavalla. Yksityishenkilö voi toki itsenään omassa ajattelussaan omilla kanavillaan (ei siis millään tavoin Setan kanavia käyttäen) esittää ajatuksiaan, eikä esimerkiksi boikotin esiinnostaminen toimintakeinoksi eriarvoisuutta tukevia kohtaan ole mitenkään kyseenalaista.
Eli käytännössä voimakeinojen käytön esiin nostaminen lapsen oikeuksien tullessa poljetuksi on täysin hyväksyttävää, kun uskoo asiaansa riittävän paljon.

Huomaatko, nyt kun pyysin myös tuolla USA-päätöstä koskevassa kommenttiketjussa sinulta vastausta/kantaa sisarusavioliittojen kieltämisen perusteisiin, että mitä tämä loogisuus ja 5 % todella tarkoittavat.

Nämä teidän mielikuvamanipulaationne tuntuvat joskus olevan yhtä pelkkäää loogista virhettä. Tässäkään kohden et nähnyt kahta askelta eteenpäin kun oikeudenjakajana linjasit omaan henkilökohtaiseen uskoon oikeudesta perustuvan uhkailun sallituksi.
Kangasniemen Pride
sujui häiriöittä. Kulkueeseen osallistui parisataa henkilöä. Priden teemana oli hyvinvointi, ja järjestäjät korostivat mm. seuraavia asioita
-Pride on ilon, yhdenvertaisuuden ja yhdenvertaisen rakkauden juhla. Mutta paljon on vielä tehtävää, sillä ihmisoikeudet eivät toteudu kaikilta osin.
- Jokaisen kuntapäättäjän ja -toimijan ja terveydenhuollon henkilöstön tulee tarkastella toimintaansa yhdenvertaisuuden näkökulmasta.
- Jokaisen kuntalaisen on saatava palvelua ilman pelkoa siitä, että tulee jotenkin kiusatuksi tai joutuu negatiivisten asenteiden tai epäluulojen kohteeksi.
- Myös jokaisen sateenkaarilapsen ja hänen perheensä täytyy saada tuntea itsensä yhdenvertaiseksi niin koulussa kuin päiväkodissa.

Artikkeli ja viisi kuvaa
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015062719941021_uu.shtml

Paikallislehden uutinen
http://www.lansi-savo.fi/uutiset/lahella/kangasniemi-pride-kulkue-tukki-kirkonkylan-keskustan-295941
  • 12 / 13
  • Rekisterissä auto, vene ja koi
  • 27.6.2015 21:40
Kummasti kiinnostaa tjasia nämä homosivut, ihan jokaiseen keskusteluun täytyy heti ensimmäisenä päästä kertomaan oma ahdasmielinen näkemyksensä. Samaa sakkia tuon kaapissa olevan kangasniemeläispoliitikon kanssa..? Sanalla sanoen, voisi ylläpito hieman rajoittaa näitä tjaseja, EAHta ja muita änkyröitä, keskustelu polkee joka topikissa paikoillaan samoissa vanhoissa urissa heidän takiaan. Minkä heidän sananvapaudeSsaan menettäisimme, saisimme tilalle keskustelun elävöitymisen ja etenemisen mielenkiintoisempaan suuntaan. How about?