Pohjois-Irlannissa kampanjoidaan tasa-arvoisen avioliittolain puolesta (juttukommentit)

  • 1 / 1
  • human
  • 26.5.2015 18:29
Irlannin päätöksen myösä myöskin Italiassa keskustelu yhdenvertaisen avioliiton saamisesta maahan on voimistunut.

Monet italialaiset sanomalehdet puntaroivat homoliittoja sunnuntain painoksissaan. La Repubblican mukaan pääministeri Matteo Renzin kanta on, että Irlannin jälkeen Itala ei voi enää vetkutella. Italian nykyhallintohan on ollut jo muutenkin asialle myötämielinen jo aiemminkin.

Italian Demokraattisen puolueen johtaja Roberto Speranza twiittasi Irlannin äänestykeen liittyen, että "nyt on Italian vuoro".
Myös italialainen poliitikko Laura Boldrini onnitteli Irlantia Twitter-tilillään ja totesi, että "Eurooppalaisuus tarkoittaa oikeuksien tunnustamista".


Mutta Euroopan suurimmassa maassa, Saksassa, yhdenvertainen avioliitto on koko lailla jumissa, vaikka ihmisten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen olisi erityisen tarpeellista Saksassa, jossa 75 vuotta sitten ääri-kristittyjen natsien valta vei ainakin 15 000 miesrakasta miestä keskitysleireillekin ja sitäkin suuremman joukon vankiloihin.

Ja Yhdysvalloissa odotetaan kuumeisesti Korkeimman oikeuden päätöstä siitä, tulisiko yhdenvertainen avioliitto-oikeus saattaa voimaan koko Yhdysvalloissa

http://attitude.co.uk/marriage-equality-as-fundamental-as-racial-equality-says-biden/