Kiista Tom of Finland -patsaasta alkaa jakaa laajemminkin perussuomalaisia (juttukommentit)

Vaikuttaakin syttyneen sisällissota persujen keskuudessa.

Toivottavasti jäärä-persut eivät mene kutsumaan Putinin ristiretkeläis-joukkoja avukseen ...

Tulee mieleen että kiivaastihan umpikristilliset tahot vastustivat aikoinaan Havis Amandankin patsasta ... mutta sittemmin siitä on tullut yksi tunnettu osa Stadia ja Vappu-rituaalien näyttämö.

ToF:n töitten pohjalta saa homo-miehisen patsaan, mikä on omiaan kirkastamaan aitoa kuvaa homoista juurikin Miehinä, jotka pitävät Miehestä.

Pitäisi käynniistää kansalaisvarainkeräys ToF-patsashanketta varten, niin asia saataisiin toteutumaan. Siinä voisi sitten Seta:kin aikanaan luovuttaa patsaan tekijöille kunnia-omenan.

Kommenttia muokattu: 27.04.2015 klo 12:46
En uskonut sitä päivää tulevan, että kannatan lämpimästi persujen piiristä tullutta ehdotusta. Nyt se päivä kuitenkin on koittanut... ;)
  • 4 / 27
  • SaintJudy
  • 27.4.2015 13:41
Hyvää Kansallista veteraanipäivää!


*muuten, nuo havainnekuvat viimeistaan antavat kuvan siitä, että Perusnuoret ovat aloittaneet vappu-piluilun aikaiseen.

Tuo Nuorten ehdotus muistuttaa samanlaista koulukiusaamista, mitä nimimerkki Humanin ehdotus "bi&trans"-henkiseksi patsaaksi osoittaa: otetaan jokin erityispiirre korostetusti huomion kohteeksi ikäänkuin puolustaakseen sitä, mutta todellisuudessa siitä tehdöönkin pilkkaa.

Kommenttia muokattu: 27.04.2015 klo 14:23
Oli tsoukkii tai ei, niin tämä pitää mukavasti aihetta esillä - ja kenties joku tarttuu siihen ja vie haaveen todeksi.

Verkkokaupan nurkalla lorottava Bad Bad Boy on mielestäni hauska juttu. Olisi sietänyt jäädä Kauppatorillekin.

Kyllä kaikenlaista puhuttavaa, viihdyttävää, pönöttävää, liehuvaa, riehuvaa ja raivostuttavaa patsasta sopisi asettaa näille main.

Olisi ihan kiva.
  • 6 / 27
  • SaintJudy
  • 27.4.2015 16:13
Patsaita vain, kaikenlaisia - kannatetaan. Ja mielummin ilman julkista debattia taiteen laadusta ennenkuin mitään pystiä on edes pystytetty...

Mistä tulikin tuli mieleen, mitä kuuluu Pekka Jylhän Tom Of Finland patsas-hankkeelle? Muistaakseni pissa-aihe tyrmättiin Ranneliikkeessä koska golden shower ei kuulunut Laaksosen kuvastoon.

http://www.kp24.fi/uutiset/teemat/1480/372453/Tom-of-Finlandista-sulhanen-Havis-Amandalle

Kommenttia muokattu: 27.04.2015 klo 16:20
  • 7 / 27
  • Rokkihomo
  • 27.4.2015 17:01
Ratsastajapatsas! Hienoa!

Kuvan ehdottamassa versiossa eivät olisi edes ne "kikkelit vastakkain", mikä joitakin Perussuomalaisia uusvaikuttajia kovasti korpesi!
Mietin vaan, että kuinka kauan tämä tällainen patsas pysyisi pystyssä, jos nyt sellainen välttämättä halutaan pystyttää.
Oli perussuomalaisten nuorten motiivi mikä tahansa, niin näistä julkisista taideteoksista on tapeltu ja riidelty vähän jokaisen teoksen kohdalla.

Havis Amandaa (tekijä Ville Vallgren, valmistui 1906) aiheutti aikanaan ison kulttuurikiistan. Patsasta pidettiin mm. säädyttömänä.

Helsinkiin tehty marsalkka Mannerheimin ratsastajapatsas (tekijä Aimo Tukiainen, valmistui 1960) aiheutti poliittista ja muutakin ristivetoa. Kuulin, että ateljee, jossa teos valmistettiin, oli varustettu murtohälytyslaittein mahdollisia vahingontekoja vastaan.

Sibelius-monumentti (tekijä Eila Hiltunen, valmistui 1967) aiheutti pitkään jatkuneen kulttuuriskandaalin. Teosta pidettiin aivan liian modernina. Hiltunen päätyi kompromissiin ja teki lisäksi Sibeliuksen kasvoreliefin. Se kiinnitettiin kallioon, varsinaisen monumentin läheisyyteen.

Tänä päivänä jokaista noista edellä mainituista patsaista arvostetaan erittäin paljon. Helsingin kaupunki on jopa ottanut Havis Amandan symbolikseen.

Kuljen usein Sibelius-monumentin ohitse. Turistibussit jonottavat lyhyelle parkkikaistalle purkaakseen turistit ihailemaan tuota monumenttia.

ToF ansaitsisi kunnollisen huomionosoituksen vaikkapa julkisen patsaan muodossa. Se mitä sen pitäisi esittää, onkin mielestäni aika hankala juttu.

Tuntuu siltä, että kun vaalit on käyty, perussuomalaisten nuoret kiusoittelevat puolueen vanhoja jääriä.

On se kiinnostavaa, että nämä "homojutut" jaksavat kiinnostaa ihmisiä aivan loputtomasti. Joku voisi tehdä vaikkapa sosiologisen tutkimuksen noista vaikuttimista. Haluaisin lukea sellaisen ilman muuta.
Siitä puhe mistä puute ja persujen nuorisojärjestö ei ole yhtynyt soinin "persut ei myy persettään" puheisiin ;)

Oikeasti olisi hieno patsas mutta voisihan kun eduskuntataloa remontoidaan laittaa sellainen pienempi patsas keskelle istuntosalia niin ei tarvitse niin häpeillen sitä katsoa(minähän olen vain kiinnostunut politiikasta/olen kansanedustaja)
Pari muuta havaintoa

Perussuomalaisten entinen ryhmyri totesi, että ps on sosiaaliskristillinen liike, mikä tarkoittaa siis homofobista. Mielestäni selvemmin kantansa tuovat julki kristillisdemokraatit, joita äänestäneet ovat nyt varmasti läpeensä tyytyväisiä, yksi esimerkki:
http://artolehkamo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194155-helsinki-ei-tarvitse-homopatsasta
---
Juhanin kommenttiin liittyen sellainen havainto, että kristilliset lehdet tuskin pysyisivät pystyssä ilman homoja ja uskonnottomia. Uutiset jostain rukouspäivän tapahtumista eivät kiinnosta juuri ketään eivätkä kirvoita kommentteja, mutta annas olla kun ilmestyy juttu homoista, ”eheytyksestä” tai vapaa-ajattelijoista, niin johan kertyy lukijoita, ja kommentoimaan kiirehtivät niin saarnaajat kuin kaikenlaisten lahkojen äänitorvet.
On hyvä, että Suomessa on lupa ilmaista hyvinkin erilaisia mielipiteitä julkisuudessa, pelkäämättä, että joku tulee hakkaamaan päin naamaa.

Vapaus sanoa toimii varaventtiilinä isompien höyryjen laskemiseksi ulos. Noihin höyryn laskemisiin voi sitten ottaa kantaa vasta-argumenteilla. Minusta tuntuntuu siltä, että sateenkaariyhteisö osaa kohtuullisen hyvin tuon vuorokeskustelun, eli ei lähdetä heittämään lokaa vastustajan silmille. Perustellaan yhä uudestaan omaa kantaa.

Toki sanomisillekin löytyvät rajat. Esimerkkinä tapaus Magneettimedia.

HS:
-Suomalainen tekstiiliyhtiö Finlayson tiedotti perjantaina, että se lopettaa yhteistyön tavaratalo Kärkkäisen kanssa. Syynä ovat Finlaysonin mukaan Kärkkäisen omistajien "suvaitsemattomuus" ja "rasistiset mielipiteet".
Tämä "patsashanke", joka sinänsä on hieno ajatus, on kuitenkin mitä suurimmassa määrin persunuorten yritys pestä puolueen kasvoja. PS on suurin edustajistoltaan lähes täysin homofobisista puolueista. Myös nuorpersut vastustavat tasa-arvoista avioliittolakia ja Tynkkysellä on hyvin tunnetut SETA-ongelmansa. Patsashankkeella pyritään pehmentämään törmäystä.
Nytissä patsashankkeen aloittajan haastattelu.

Huumori kukkii: ”Uskon, että Tom of Finland -patsas herättäisi muslimeissa paheksuntaa ja vähentäisi tarpeetonta hengailua keskustakirjaston ympäristössä.”

http://nyt.fi/a1305951020221
Hyvä, JuhaniV!
Huomiosi koskettaa nimenomaan tätä muistomerkkikiistaa, mikä liittyy siihen, josko muistomerkin pitäisi reflektoida taiteiljaa vai hänen taidettaan (kuten esim. Alvar Aallon hauta Hietaniemessä). Näin on aina ollut ja näin tulee aina olemaan. Myös poliitikkojen henkilöpalvonnan kohdalla (Paasikivi-Kekkos-Ryti -patsaat Helsingissä).
Jo pelkkä keskustelu aiheesta saavuttaa taiteen ensimmäisen olemassa olon oikeutuksen.

Maailma, jopa nurkkakunta Suomi, suorastaan tursuaa sosiologista tutkimusta homofobiasta. Vähemmistöthän juuri tukevat vertaiuryhminä valtaväestön tutkimista. Sinne vaan, Internettiin!

Suurin osa siitä kuitenkin simppelsiti jätetään huomiotta, kuten esim. feministiset tai vaikkapa eutanasian tutkimukset, tunteeseen perustuvassa mielipiteen muokkauksessa. Mikä sinällään on jo sosiologian yksi mielenkiinnon aihe!
Patsashanke lienee alunperinkin ollut satiirinen heitto punavihreän kuplalle, joka nieli sen täkyineen kaikkineen; tarkoitus oli testata, kuinka päättömiä ideoita ollaan valmiita toteuttamaan, kuten metalliin valettu S/M-akti keskuskirjaston edustalla. Dekadenssi on saavuttanut lakipisteensä ja muu Suomi saa nähdä, kuinka kaukana, irrallaan muusta Suomesta, kuplassa elellään.

Perussuomalaisten vanhemmalla sukupolvella ei sitten riittänytkään ymmärrystä nuoremman sukupolven poliittiselle satiirille. Tämä taasen kiihotti punavihreää kuplaa hekumoimaan ajatuksella, joko viiden vuoden odotus vihdoinkin palkittaisiin ja puolue hajoaisi sisäisiin erimielisyyksiinsä. Odottavan aika on pitkä. Tosin, muun Euroopan poliittinen liikehdintä lienee jo osoittanut, että perussuomalaiset ovat tulleet jäädäkseen, ajateltiin heistä sitten mitä tahansa.
Perussuomalaiset nykymuodossaan ovat olemassa kuni Soini lakkaa huojuttelemasta tahtipuikkoa piirileikin keskellä. Sen jälkeen nähtäneen jotain muuta. Puolueen takana ei ole yhtä aatetta tai oikeastaan muutakaan kestävää yhdistävää tekijää, joten Soinin ajan jälkeen nähdään uudelleensijoittumista politiikan kartalla.

Patsashankkeen motiivit voivat olla tässä tapauksessa moninaiset, toki. Silti eittämätön tosiasia on, että Tom of Finland tunnetaan maailmalla huomattavan hyvin, paremmin kuin moni muu. Päättömyys on suhteellista, lopultakin.
Minun silmissäni perussuomalaiset ovat aika tarkka Timo Soinin rakentama kopio kauan sitten edesmenneestä SMP:stä. Soinin retoriikka on liudentunut vuosien myötä, eikä se ole saavuttanut sitä riitelyn tasoa, mihin SMP:n luoja, Veikko Vennamo aikanaan ylsi. Sehän kulminoitui mm. siihen, että eduskunnan puhemiehen käskystä vahtimestarit kantoivat Vennamon istuntosalista ulos jäähtymään.

Soini on rautaisella otteellaan pystynyt pitämään joukkonsa niskurit kohtuullisen rauhallisina. Toki noita riesoja Soinilla riittää myös tulevaisuudessa.

Ajattelen SMO:n lailla, että perussuomalaiset pysyy kasassa niin kauan kuin Timo Soini johtaa. Jos hänellä esimerkiksi terveys pettää, jää nähtäväksi, kuka ottaa johtaakseen rautapuikon kouraansa. Siitä varmasti tullaan tappelemaan kunnolla. En näe, että käytettävissä olisi uutta "pekkavennamoa".

Nyt Soini & co ovat tosipaikan edessä johtamaan Suomi nykyistä parempaan tulevaisuuteen. Neljän vuoden uhoon pitää nyt tulla näyttöjä. Todelliset näytöt tulevat syömään perussuomalaisten kannatusta. Olisi kiinnostavaa saada ennustus perussuomalaisten tilanteesta neljän vuoden päässä uusissa eduskuntavaaleissa. Oma arvioni on kannatuksen lasku.
Perussuomalaisia voi äänestää kaikkialla Suomessa, ei pelkästään Soinia Uudenmaan vaalipiirissä, kuten Hesarin lentävä lause viime eurovaaleissa kuului. Jos Soini olisi puolueen kantava voima, puolueessa tuskin esiintyisi Halla-ahon kaltaisia äänimagneetteja, eikä pelkällä Soinin äänimäärällä vedetä 39 kansanedustajaa Arkadianmäelle. Puolueessa on siis oltava substanssia.

Perussuomalaiset ovat ilmiö, joka olisi syntynyt kaikesta huolimatta, ehkä toisella nimellä mutta kuitenkin samojen aihepiirien ympärille, koska sille on kysyntää, eikä se siitä siksi mihinkään katoa. Hyvin yksinkertaista.

Ilmiönä se on eurooppalainen ja tässä ajassa kiinni toisin kuin vanhat puolueet. Sen sijaan ihmettelen Keskustan kannatusta; entinen agraaripuolue puksuttaa menemään tuulipukujen keskuudessa, vaikka Nokia-Suomen BKT:stä vain 5% koostuu maataloudesta, puhumattakaan siitä kuinka nolosti puolueen matka hallituksen pääpuolueena päättyi vain neljä vuotta sitten. Mitään vastaavaa ei löydy muualta Euroopasta.

Tokihan ToF on tunnettu, aivan kuten on tunnettu myös intialainen Kamasutra. Huolimatta Kamasutran kuuluisuudesta en jaksa uskoa, että Intiassa - tai sen puoleen muuallakaan - tulisi mieleen pystyttää patsasta asian tiimoilta julkisen rakennuksen eteen tai vaikkapa parlamentin edustalle hehkuttamaan teoksen erinomaisuutta. Helsinki on tietysti eri asia, kaikkihan on siellä suhteellista...
Halliksella on varmasti henk. koht. substanssia kannattajiensa joukossa. Samoin erinäisillä muilla. Mutta... kokoava voima Soinin jälkeiselle ajalle puuttuu. Äänimagneetti on eri asia kuin johtohahmo.

Kyllä tuo puolue aikansa kituuttaa Soinin jälkeen, ennen hiipumistaan.
Tuonne alueella voisi tehdä oikein ToF-teemaisen patsaspuiston.

Norjassakinhan on sen yhden niitten kuvataiteilijan laaja patsaspuisto, joka on täynnä alastomia patsaita. Se tosin on aika heteromainen, mutta on siellä tämmöisiäkin patsaita

Stadissa sopisi hyvin ToF:n töistä
- postitalon luokse tämä
http://www.worldoftomoffinland.com/tomsblog/wp-content/uploads/2012/12/84-63.jpg

- juna-raiteiden lähelle, ottamaan pohjalaisia vieraita vastaan, liki jussi-pairassa tämä
http://2.bp.blogspot.com/-isGjpbO062U/Uf10sCgMXII/AAAAAAAAE3Y/e4-RYBgtpg0/s1600/RF+-+ToF++002.gif

- urheilumaineestamme iloitsemaan tämä
http://tomoffinlandfoundation.org/Newsletters/Issue_165/eNews_161_Tom_76_21.jpg

- antamaan joulupukista sitä pukki-kuvaa selvemmin tämä
http://tomoffinlandfoundation.org/foundation/Events/images_2012/ev_2012_12_16_ToFF_HolidayPotluck.jpg
tai jopa tämä
http://24.media.tumblr.com/tumblr_ldzpr6PqQc1qadi3so1_500.jpg

- ja ehkä muistuttamaan Nokian "palavasta uppoavasta lautasta" tämä
http://40.media.tumblr.com/3aab4bfc0964aa11459f5cc6feae4fb2/tumblr_mxembmLah51qfgtfho1_1280.jpg

- sekä varsinkin, kirjaston lähelle lukemi-seksi tämä
http://www.out.com/sites/out.com/files/TomFinland_633.jpg
nuorpersujen juttu ”Uskon, että Tom of Finland -patsas herättäisi muslimeissa paheksuntaa ja vähentäisi tarpeetonta hengailua keskustakirjaston ympäristössä.”

kolahtaa täysillä heidän omiin kinttuihinsa, sillä esim. jokunen vuosi sitten Helsinki Priden kulkuetta vastaan tehdyn kaasuiskun takanahan olivat persuja lähellä olevat tahot. Erityisesti persujen Mika Niikon kristillistä suuntautumista lähellä olevat poppoot. persuissa on helluntailaisia yms ihan pirusti.

Suomen muslimit eivät ole iskeneet Prideä vastaan, eivätkä ole olleet suinapäinä mediassa nytkään ToF-patsaita ruotimassa. Mutta persut ovat laukoneet innolla "saatanallisia säkeitään" taaskin.

Mikäli ToF-patsas tuonne Keskustakirjaston puistoon pystytetään joskus, on ilkivaltauhan osalta kaikkein todennäköisintä että siihen töherretään jotain pirullisen kristillistä tai natsijuttuja, eli persuja lähellä olevan kansallispopulistisumpikristillisen natsi-aatteen henkisiä juttuja.

Persunuorissakin näkyy sitä, mitä heidän biseksuaaliksi tunnustautunut puheenjohtajansa edustaa, että suhde miehisyyteen ei ole heillä ihan terveellä ja vastuullisella pohjalla. persunuoretkin haluavat itselleen asioita, joita he ovat kieltämässä muilta. Ja persunuoretkin syyttelevät muita kaikesta sellaisesta, mihin he itse syyllistyvät.

Kuten jenkeissä ja muuallakin, homoja ovat olleet haukkumassa, syyttämässä ja vastustamassa juurikin avioliitossa eläneet biseksuaalit, jotka sitten itse ennen pitkää ovat paljastuneet nuorten poikien vikittelyistä ja kaksoiselämästään.

Persut voisivat pystyttää itseään kuvaavan historiallisen kuvaavan patsaan: vaikkapa Teuvo Hakkaraisen varastamassa kirkkohopeita. (hänhän tuollaiseen syyllistyi)
Tai Hakkarainen nahka-motoristi-fetisisti-klubilla.
Tai Hakkarainen lojumassa umpipäissään Keskustakirjaston nurmikolla, housut kintuissa ja nuorisopersujen biseksuaali puheenjohtaja vetämässä häntä "salaa" persuksiin :D

Persut voisivat myös pystyttää itselleen sivari-patsaan, sillä kansanedustajistahan sivareita tai asevelvollisuudesta vapautettuja on eniten persujen nyxä/exä-kansanedustajissa, mm. Mika Niikko, Teuvo Hakkarainen, Jussi Halla-aho, James Hirvisaari, Olli Immonen, Ari Jalonen, Pietari Jääskeläinen, Pentti Kettunen, Kimmo Kivelä, Kaj Turunen, Pertti Virtanen, ...

Kommenttia muokattu: 29.04.2015 klo 11:22
Yours truly arvioi persut nössöiksi.

Koulukisattujen ja päihteiden väärinkäyttäjen puolue jaksaa sinnitellä. Miksihän tämä?

Totuushan on se, että näiltä kaikkein kovimmin Suomen puolustamista vaativilta kiihkoilijoilta löytyy kovin vähän edes reservin upseereja riveistään.

Mikä se on siinä, että nämä Mika Niikko, Teuvo Hakkarainen, Jussi Halla-aho, James Hirvisaari, Olli Immonen, Ari Jalonen, Pietari Jääskeläinen, Pentti Kettunen, Kimmo Kivelä, Kaj Turunen, Pertti Virtanen jne. vaan jaksavat esittää puolustusvoimia ja rajavalvontaa koskevia esityksiä? Eikö ole omaa elämää?

Tuleeko seuraavaksi yli 18-vuotiaille pakollinen skinitukka, maiharit ja pilottitakki Suomikoruilla?

Pete, sotilaspoliisimajuri evp ja YK:n turvallisuuspalvelun pitkäaikainen työntekijä.
Jee! Sampo Terhosta kulttuuriministeri! Saadaanko Tom Of Finland ratsastajapatsas sittenkin!?