Yhdenvertaisen avioliittolain vastustajien kansalaisaloitteen nimenkeruu käynnistyi (juttukommentit)

Seuraava
Hei, onko kellään juridista tietoa tästä? jos kuvitellaan tilanne, että aito avioliitto kansalaisaloite menisi läpi. se astuisi voimaan vasta 2018, eli vuoden verran ihmiset saisi mennä naimisiin tasa-puolisesti. Niitä avioliittoja ei voitaisi kumota jälkikäteen, koska avioliiton voi purkaa vain oikeuden päätöksellä eikä oikeus voisi tuomita avioeroon toisen lain kanssa. Onko tää tilanne mahdollinen? Eihän kansalaisaloitteen tarkoitus ole kumota toisia aloiteita.
Eduskuntahan voi määrätä hyväksymänsä lain voimaantulevaksi haluamallaan aikataululla.
"jos kuvitellaan tilanne, että aito avioliitto kansalaisaloite menisi läpi. se astuisi voimaan vasta 2018..."

Ei ole syytä huoleen. Epätasa-arvoista avioliittolakia ajavien fundisten kansalaisaloite perustuu uskontopohjaiseen homovihaan ja valheisiin, joten se joutuu eduskunnan ö-mappiin.
Ajatellaanpa nyt tätä vakavaa tilannetta, jossa Eurooppa on ja Suomi siinä mukana. Lisämausteena ovat Venäjän uhittelut, jotka aiheuttavat huolta myös Suomessa. Päättäjillä on oikeasti aivan muuta mietittävää, kuin muutaman pienen ääriryhmän vaatimukset avioliittolain muuttamiseksi takaisin entiseen.

Juuri nyt ja vielä pitkän aikaa tämän hetken jälleenkin on mittavasti tärkeämpiä asioita huolehdittavaksi, kuin lähteä avaamaan valmis paketti (tasa-arvoinen avioliittolaki) ja käymään koko rumba uudelleen läpi. Puolueet ovat varmasti jo tajunneet, että voimassa olevan lain kannatus on merkittävästi suurempi kuin ääriuskonnollisten ryhmien esittämät ehdotukset. Timo Soinikin on saanut kiihkeästi toivomansa ministeripestin, ja hän on joutunut pistämään sordinon suuhunsa. Rennoille letkauksille ei ole tuossa tehtävässä enää tilaa. Ne voidaan ymmärtää maailmalla väärin ja vahingoittaen Suomea.

Juna menee nyt aivan eri suuntaan, mihin uskonnolliset ja muutkin ääriryhmät sen haluaisivat kulkevan. He ovat hävinneet selkeästi tämän kädenväännön, mutta eivät vain halua hyväksyä lopputulosta. Kansalaisaloite on nyt lähinnä vain uskonnollisten piirien harrastuksena. Antaa heidän askarrella ikioman kansalaisaloitteensa parissa. Sen kannatus tulee jäämään merkittävästi pienemmiäsi, kuin aiempi aloite, jonka pohjalta laki syntyi. Vaikka se ylittäisi tuon 50 000 allekirjoituksen rajapyykin, jatkoa sille ei tule. Tarvittaisiin puolueiden laaja tuki. Sellainen ei tule heille tapahtumaan.
Lisävastuksen avoinna olevan kansalaisaloitteen kululle eteenpäin aiheuttaa Venäjän jyrkän kielteinen suhtautuminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, erityisesti homoihin. Mikään puolue Suomessa tuskin haluaa itselleen leimaa Venäjän arvomaailmaan leimautumisesta. Jos koskaan tästä asiasta syntyy vielä poliittista keskustelua, mitä luultavimmin myös Venäjä-kortti lyödään peliin mukaan.

USA:n tasa-arvoinen avioliittolaki on kovan luokan malli myös Pikku-Amerikalle (Suomi).
Kriisitilanne lamaa. Ihmisen psyyke muuttuu, syntyy taistele tai pakene -tilanne. Lamaantunut ihminen kääntyy sisäänpäin ja käyttää vanhoja, usein turvalliseksi koettuja toimintatapoja, joilla yrittää selvitä vaikeasta tilanteesta. Mikään visionääri ei hänestä ei tule tässä tilanteessa.

Viime päivien havainnot tukeva näkemystä, että Timo Soinissa ei ole aineista kriisitilanteiden johtamiseen. Hän ei ole visionääri.

Tämä johtaa siihen, että hän käyttää edelleen selviytymiskeinoinaan populismia - pyrkien vain huomion ja suosion kalastamiseen: "Mitä minä sanoin" Myös monet Suomen selviytymisen kannalta epäolennaiset sisäpoliittiset näpertelyt ovat siinä tapauksessa tärkeämpiä kysymyksiä, juuri oman selviytymisen kannalta. Siis ei samassa veneessä -ajattelua.

Kun puhutaan visioista, tärkeätä olisi löytää a) vaihtoehtoja ja b) valita niistä se parhaiten toimiva ja c) ottaa lusikka/lapio kauniiseen käteen.

Epäilen vahvasti, että muut tämän hallituksen keskeiset ministerit eivät uskalla myöskään lapioon tarttua, sillä sen avulla ei kalastella suosiota. On paljon helpompaa alkaa puhua lillukanvarsista vaikka sitten pienestikin. Järjestää vaikka kansanäänestys, kuten Kreikka teki - ja jättää velvollisuudet ja vastuut hoitamatta.
Kuten Päivi Räsänen on todennut, avioliittolaki on täysin mahdollista muuttaa.

Ensinnäkin, kansalaisaloite saa täsmälleen saman käsittelyn kuin aiempikin, eikä sitä lempata mihinkään "mappi ö:hön" kuten jotkut tuntuvat rukoilevan.

Tämä käsittely tarkoittaa lakivaliokuntaa, eduskuntaa kaksi kertaa sekä suurta valiokuntaa, joissa kaikissa kuullaan todennäköisesti toistoja asiantuntijalausunnoista, joita edellisessä käsittelyssä kuultiin.

Nyt erona on tietysti se, että vastapuoli on ehtinyt sekä organisoitua että koota lisää tietoa, joiden perusteella vasta-argumenttien esittäminen on tehokkaampaa. Ensimmäisen kerran kohdalla tilanne oli lähinnä se, että täysin suunnitelulla , vuosia harjoitellulla ja hiotulla agendalla usealla eri rintamalla, sekä kansalaismielipide että "faktat" taivuteltiin agendan taakse niin nopeasti, ettei vastapuoli ehdi reagoida.

Myös USA Korkeimman oikeuden päätös palvelee lain kumoamista oikein hyvin. 5-4 äänestystulos on suosiostaan huolimatta täysi triviaali kolikonheitto perusarvoista. Päätöksen juridisesti loogiset seuraukset muita asioita koskien ovat epäselviä, kuten moni- ja sisarusavioliittojen kohdalla, joista on jo nyt näyttöä samlta maaperältä. Olisi hauska erityisesti nähdä, kuinka Jani Toivola selittää kansalle, miksi miehellä ei saa olla kahta vaimoa.

Nyt tätä aihetta pitää vain lomien jälkeen alkaa rullata kovalla kädellä. Vaikka muutos jäisikin voimaan, kansa sentään sivistyy sen verran että oppii kiinnittämään muutamiin epäkohtiin huomiota. Tämä helpottaa sitten 10-20 vuoden kuluttua sellaisten johtopäätösten tekemistä, joilla jotain olisi mahdollista oikeasti korjata. Sikäli kun nyt suuressa viisaudessaan parikymppiset tytönhupakot kasvavat siihen mennessä aikuisiksi, osahan ei niin tee.
Nimimerkki "tjas": pitäisikö kahden vaimon mielestäsi siis olla elatusvelvollisia myös toisiaan kohtaan, jos heillä on sama mies, mutta ei keskinäistä lähempää yhteyttä? Minä ainakin näen avioliiton yhdenvertaisten osapuolten liittona.

Mikäs se sinä "tjas" muuten olet alentamaan parikymppisiä naisia?
Lakivaliokunnan uusi pj. Kari Tolvanen vaikuttaa aika nihkeältä tjasin viha-aloitteelle, mikä on ihan hauskaa ottaen huomioon, että hän äänesti itse avioliittolain muutosta vastaan.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/toinen%20kansalaisaloite%20avioliitto-38334

Vai ei homovihaajilla ole muka ollut aikaa organisoitua ja kerätä lisää "tietoa"? Mitä muuta kyseinen poppoo on muka tehnyt viimeiset neljä vuosikymmentä?! Toisaalta onhan se vaikeaa saada aikaan mitään tyhjästä...
Amerikkalaisen homovihajärjestön jäljet vievät eduskuntaan saakka?

Vesa-Matti Louekoski kirjoittaa puheenvuorossaan MassResistance-homovihajärjestöstä, joka on Suomessa toimivien epätasa-arvoista avioliittolakia ajavien fundisten kanssa ”samassa rintamassa”. MassResistance-homovihajärjestö lietsoo homovihaa maailmanlaajuisesti ( http://www.massresistance.org/docs/gen2/14b/HongKong-Finland-VA-marriage/index.html ), tässä kiihkoilijoiden juttu Suomesta ( http://www.massresistance.org/docs/gen2/14d/Finland-Parliament-vote-1128/index.html ).

”Vievätkö viharyhmän jäljet eduskuntaan saakka?”
http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198058-massresistance-%E2%80%93-vievatko-viharyhman-jaljet-eduskuntaan-saakka
Tahdon2013, Setan yms. kannattaisi lopettaa jääräpäinen "avioliittolaki on hyväksytty, ja piste", "laki tulee voimaan 2017, ja piste"-jankutus. Voepi tulla, vuan voepi olla tulemataki, sanoo savolaenen. Niin vaan amerikkalaisen uskonnollisen äärioikeiston suomalainen etäispääte Aito Avioliitto-yhdistys (vrt, True Marriage, amer.) on saamassa uuden mahdollisuuden Suomen eduskunnassa. Jos huuhaa puree osaan kansaa, voi se purra myös osaan kansanedustajia. Kyseisen yhdistyksen eforttia katseltiin naureskellen tyyliin "kärpäsen surinaa korvissa", mutta nyt on tosi kyseessä. Kaiken hulinan keskellä tulee vain miettineeksi, miten on mahdollista että Suomi on ainoa Pohjoismaa, jossa tälläista voi tapahtua? Jos avioliitolaki kumutotaan on se maailmanlaajuisestikin melkoinen tapaus.
Tässä maassa lienee noin puolitoista miljoonaa homo-ongelmaista, joihin tällainen "Aito Avioliitto" -poppoon huuhaa puree. Se on jo valmiiksi altista. Muihin tuon poppoon yhdenvertaisuuden vastainen propageeraus ei pure.
Epätasa-arvoista avioliittolakia ajavien fundisten aloite perustuu valheisiin (”kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena”) ja ( http://eliasrantanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198183-sukupuolineutraali-avioliittolaki-riistaa-lapselta-oikeuden-isaan-tai-aitiin ), joihin fundikset turvautuvat sairaalloisessa uskontopohjaisessa homovihassaan. Suomen avioliittolakia ( https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1929/19290234 ) ei missään tapauksessa muuteta fanaatikkojen valheiden perusteella. Asia on taputeltu ja sillä siisti.

Kaupunginvaltuutettu ja Pohjois-Karjalan perussuomalaisnuorten puheenjohtaja on tätä mieltä:
http://sannaantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/198184-mita-siitakin-tulisi-jokaisesta-eduskunnan-aanestyksesta-vasta-aloite
45.000 ääntä pian rikki.

Henkilöt ja järjestöt voivat siis alkaa muotoilemaan asiantuntijalausuntojaan asiasta lakivaliokunnalle.

Loppujen lopuksi, viimeaikaiset tapahtumat Irlannissa, USA:saa, Italiassa ym. yhdessä agendaa tukeneiden toiminta ja sen seuraukset ovat nyt astetta jalostuneempia päätöksentekoa varten.

Fasismi on silmiinpistävää (useeissa teemoissa, mm. koulujen opetussuunnitelmat) ja tarjoaa vielä todellisia lyömäkirveitä joita asenteidensa julkituojat eivät todennäköisesti koskaan ymmärtäneet tarjonneensa.

Loogisia virheitä ja kummallisia seurannaisvaikutuksia on pilvin pimein, vaikka kokonaisvaikutusten vakuuteltiin olevan vähäisiä. Mitä nyt mielipiteen-, sanan-, uskonnon- ja kokoontumisvapudet ovat vaarantuneet, ja tehneet niin muuallakin joissa laki on hyväksytty.

Lopussa seisovat tietysti uudelleen muotoiltavat argumentit lasten oikeuksista. Tähän tulee liittää perhemalli ja sen merkitys yhteiskunnalliselta kannalta. Tehdyt virheet on voitava tunnustaa, että niitä voidaan korjata. Perhe on rikki, ja tämä laki ei sitä korjaa. Ja se on tärkeämpi asia kuin homojen oikeudet, joiden edistämiseksi on muitakin keinoja kuin persraiskata yksi arvostetuimmista traditioistamme.
Tarkoittanet "tjas" kannatusilmoituksia? Ei ääniä.

Valistunut arvaukseni on, ettei asian käsittelyn yhteydessä kuulla mitään erityistä “uutta”. Olen myös vakuuttunut siitä, että järjestöissä ollaan tilanteen tasalla.

Väitteet “fasismista” tässä yhteydessä kielivät lausujansa irrallisesta suhteesta todellisuuteen. Ymmärrän kyllä voivan tuntua pahalta, jos sopivaksi päähän potkittavaksi ryhmäksi pitkään alistetun ihmisryhmän polkemisen hyväksyttävyys on aikojen muuttuessa joutunut yhteiskunnassa laajasti kyseenalaistetuksi. Tämä kaikki toki suoranaisesti avioliittolain uudistuksesta riippumatta, vaikkakin siihenkin liittyvän keskustelun myötä.

Foliohattuilun myötävaikutuksella noilla asioilla voi kenties nähdä olevan syystä ja seurauksesta koostuviakin yhteyksiä.

Lasten oikeuksiinkaan avioliittolain uudistus ei tuo heikennyksiä.
Tuo viimeinen lause lasten oikeuksista on varmaan yksi tulevan keskustelun kulmakivistä.

Biologisen vanhemmuuden korvaaminen juridisella on suoraan loukkaus lapsen ihmisoikeuksia vastaan. Tämä tulee kyllä varmasti hyvin esille, samoin kuin se mille tuo vastakkainen väite perustuu.

Asian voi muotoilla hyvin esimerkiksi niin, että biologiset vanhemmat ovat aina ensisijaisia kattavasti ja vahvasti läpi lainsäädännön. Mutta jostain syystä, biologisten vanhempien muodostama perhe ei sitä ole.

Perustelujen muodoissa ja yksilöistä perheisiin verraten, lapsia elää hyvin moninaisissa suhteissa kasvattajiinsa nähden, muttei tämä millään muotoa ole kyseenalaistanut biologisten vanhempien ensisijaisuutta. Mutta jos kyse on perheistä, joita on "moninaisia", se jollain taikatempulla tekeekin niin. Jälleen siis yksi epäloogisuus agendan argumentaatiossa.
Avioliittolain uudistus ei korvaa biologista vanhemmuutta juridisella vanhemmuudella.
Jani Toivolan perhe on siitä aivan erinomainen esimerkki joka kiteytyy siihen, kun hän löytää itselleen puolison, joka adoptoi lapsen ja puolisosta tulee juridinen vanhempi lapselle.

Avioliittolain muutos tekee tästä normin. Hassua, miten joku voi olla niin sokea sille mitä ympärillään tapahtuu :) Tämähän on täsmälleen se, mihin tällä normittamisella on kaiken aikaa tähdätty, liittyen homoparien lastenhankintaan. Biologinen äiti siirretään tietoisella toiminnalla etävanhemmksi, samalla tehden ei-biologisesta kumppanista juridinen vanhempi.

Lyhyemmin, biologinen vanhemmuus on korvattu juridisella vanhemmuudella ja tämä ideologia juurrutetaan kaikkeen perhelainsöädäntöön sosiaalietuuksista lähtien.

Aika hirveää kun sitä rupeaa ajattelemaan. Ehkä tästä menettelystä syntyy niitä kuuluisia "vähemmän mutta harkitumpia lapsia".
Ja esittämäsi malli “tjas” on täysin mahdollinen juuri tuossa muodossaan jo nyt. Avioliittolain uudistus ei tuo tähän muutosta, eikä mitenkään “normita” asiaa.

Avioliittolain uudistuksen myötä samaa sukupuolta oleva aviopari voi hakea yhdessä ulkoista adoptiota, ja nykyisenkaltainen rekisteröityä parisuhdetta koskeva vain toisen osapuolen mahdollisuus ulkoiseen adoptioon päättyy.
Lakihan "korvaa" biologisen vanhemman juridisella jo nyt: avioliitossa mies on aina automaattisesti vaimonsa lapsen juridinen isä, vaikkei hän sitä biologisesti olisikaan.
Seuraava