Arvot esiin ja aivot narikkaan - yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön vastustamisen syvin olemus (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Avioliitto rauhaan!!!
  • 6.11.2014 11:43
Ettekö te tajua että NYKYINEN avioliittolaki on TASA-ARVOINEN!!!! Kaikki miehet voivat mennä naimisiin naisen kanssa ja naiset miehen kanssa. Laki on sama kaikille, vaikka on hetero, homo tai lesbo!!!! Mikä tässä on niin vaikea tajuta????
Tuollaiseen johtopäätökseen voi tietysti tulla yksilötasolla, jos lukee lakikirjaa kuin "piru Raamattua". Samaa sukupuolta olevan pariskunnan kohdalla ei voi nähdä yhdenvertaisuuden toteutuvan.
  • 3 / 10
  • Public eye
  • 6.11.2014 13:51
On aivan totta, että laki kuin laki on kaikille sama. Joihinkin sen tarkoitus kuitenkin vaikuttaa eri tavalla kuin muihin. Tätä kansalaisten enemmistönkin tunnustamaa epäsuhtaa nyt pyritään korjaamaan.

Joskus on todettu, että kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Toiset vain ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.
  • 4 / 10
  • Anonyymi
  • 6.11.2014 20:01
Miksi te haluatte pilata joillekkin ihmisille tärkeän avioliiton?
  • 5 / 10
  • Public eye
  • 6.11.2014 21:38
Saa nähdä, tuleeko tähän viimeiseen kysymykseen vastausta eduskunnan änkyräsiiveltä, joka sitä monille ihmisille tärkeää tasa-arvoista avioliittolakia on pilaamassa.
Päätöksentekoon liittyy aina päättäjän oma arvomaailma ja siihen pohjautuvat arvokäsitykset

Haluaisin tarkentaa, että virkamiestasolla tehdään suurin osa päätöksistä, jotka vaikuttavat suoraan kansalaisten elämään. Siellä ei ole sijaa päättäjän omalle arvomaailmalle.

Muuten hyvä kirjoitus.
Tässä oli kantavana aiheena nimenomaan poliittinen päätöksenteko lainsäädäntötyössä, vaikka sitä ei joka kohdassa erikseen alleviivattukaan.

On kyllä aivan totta, että virkamiehet eivät voi toimia kuin annettujen lakien ja asetusten ohjaamina. Toki heillä on rajattu harkintavalta, mutta on myös elimiä, jonne virheellisestä harkinnasta voi valittaa.
Ja vielä:
Miksei Suomessa katsota, miten asia on vaikuttanut yhteiskuntaan maissa, joissa asia on ratkaistu jo vuosia sitten?
Lisäksi suomalaiset ovat luoneet yksityisyyden kannalta kiusallisen ja loukkaavan tilanteen, missä parisuhteessa olevat homot joutuvat julkistamaan asiansa päivittäisissä tilanteissa, kuten vakuutusyhtiössä jne.
Tilanne on häpeällinen ja niinpä itselleni jäi vain yksi vaihtoehto: muuttaa Vapaaseen Maailmaan.
Tulkaa veljet perässä: oli nimittäin elämäni paras valinta!
Täältä on hauska seurata, kun metsäkansa näivettyy ja pyörii ympyrää.
Kyllä täällä Suomessa tarkastellaan uudistusten vaikutuksia muissa maissa ja taivutellaan sen mukaan rautalankaa. Tuosta kahden parisuhdeinstituution - ja samalla kahden siviilisäädyn - aiheuttamasta pakko-outtaamisesta pitäisi kyllä pitää isompaa meteliä. Syystä tai toisesta se on jäänyt pahasti adoptiokysymykset ja sukunimiasian varjoon.

***

En ole ajatellut tulla perässä täältä pois minnekään. Minusta tämän avioliittokysymyksen vuoksi muualle lähteminen olisi aikamoista velliperseilyä. Kanssaihmisiä ja tulevia polvia hyödyttävää muutosta suomalaiseen elämänmenoon voi menestyksekkäästi olla tekemässä vain täällä.