Lukiolaisten #kutsumua kampanjoi kiusaamista vastaan (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • Miritza
  • 3.9.2014 20:00
Minusta Antti Tuisku teki omalla tavallaan upean työn. Tunnusti, että häntä on haukuttu vitun homoksi, mutta tänään on ihan Antti vaan. Se riittää ilmeisesti hänelle, sen pitäisi riittää meille kaikille. Upeaahan olisi tavallaan nähdä Antti Tuiskun - tai hänenlaisensa - julkinen ulostulo, mutta hänelläkin on oikeus omaan itseensä ja omaan elämäänsä.

Tänään uutisoitiin myös presidentti Tarja Halosen lesbo-huhuista. Kuinka julmasti on häntäkin media ja muut kohdelleet.

Piispa Irja Askolan kannanotto on upea.

Mieleeni tulee joitakin henkilöitä, joilta olisi hienoa saada kannanotto ko. aiheeseen, ettehän pistä pahaksenne, kun ajattelen, että kaikki SETA:n aktiivit Olli Stålströmistä Arja Saloon lähtien...Uimari Ari-Pekka Liukkonen, ei tokikaan siis SETA:n aktiivi, mutta voisi olla halutessaan yksi esikuva.

Ja paljon, paljon muita aktiiveja, kansanedustajia, julkkiksia - seksuaaliseen identiteettiin katsomatta.

Kommenttia muokattu: 03.09.2014 klo 20:01
Antti Tuiskun seksuaalisuus on puhuttanut jo siitä asti kun kyseinen mies on julkisuuteen tullut ja kieltämättä hänen kohdallansa tutka värätää aika vimmatusti. Ottaen huomioon sen homottelun määrän, mitä hän on saanut osakseen julkisuudessa ja ties millä netin keskustelupalstoilla, ei ole mielestäni lainkaa yllättävää, että hän on saanut siitä kärsiä myös kouluaikoinaan.

Omasta mielestäni jokaisen ihmisen seksuaalisuus on toki yksityisasia, mutta toisin kuin muilla tavallisilla tallaajilla, julkisuuden henkilöillä on oiva tilaisuus toimia roolimalleina. Suomessa ei edelleenkään ole kovin montaa kaapista ulkona olevaa hlbt-julkkista verrattuna vaikka esim. muihin pohjoismaihin.
En siis sano, että kenekään on mikään velvollisuus on tulla kaapista ulos, mutta miksi asiaa ei sitten voi ihan suoriltaan ilmaista?

Tällaiset "puolittaiset" kaapistatulot ovat aika erikoisia. Bjurströmin Marcokin aikoinaan saapui linnanjuhliin miesseuralaisen kanssa ja osallistui jopa Kaikki muuttuu paremmaksi -kampanjaan, muttei kai ainakaan tietääkseni vieläkään ole "virallisesti" tullut kaapista.

Ideaalimaailmassahan seksuaalisella suuntautumisella ei olisi ympäristölle mitään merkitystä, eikä edes tarvittaisi mitään ihmisten lokeroimista. Sehän olisi loistavaa jos kenenkään ei varsinaisesti tarvitsisi tulla ulos kaapista.
Nyt ei kuitenkaan eletä ideaalimaailmassa, vaan eräänlaisessa murrosvaiheessa, jossa hlbt-ihmiset ovat vasta viime vuosina päätyneet suomalaisessa viihteessä ihmisten laajaan tietoisuuteen muinakin kuin jonain karikatyyrihahmoina. Se, että jätetään sana "homo"(tai "bi" tai ylipäätään miehiinpäin oleminen) mainitsematta ainakin mielestäni tuo sellaisen sävyn, että asian myöntämisessä on edelleen jotain häpeällistä.

Nyt kun Antinkin esiteini-ikäiset fanit ovat kasvaneet jo aikuisiksi, en näe edes mitään ammatillista syytä olla tulematta kaapista. Heistä kenenkään sydän tuskin särkyy jos antti tulee kaapista ja unelmat hänen kanssaan naimisiin menosta eivät toteudukaan.

Jos kerran ollaan julkisuuteen hakeuduttu niin eiköhän siellä voitaisiin sitten olla ihan rehellisesti omana itsenään.

Kommenttia muokattu: 03.09.2014 klo 21:58
Aina on se mahdollisuus, että henkilö ei edes pysty määrittelemään omaa seksuaalista suuntautuneisuuttaan niin, että voisi sen muille ilmaista. Tietynlaisen habituksen ja tietyn seksuaalisen suuntautuneisuuden välille ei voi vetää yhtäläisyysmerkkejä. Keskustelussa "PS: Antti Tuisku ja kämppiksensä Viljo" ( http://ranneliike.net/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=10&thrdid=14362 ) käsiteltiin tätä aihepiiriä. Seksuaalinen suuntautuneisuus ei näy päälle.

Lainaan itseäni: On lopultakin aika turhaa tehdä arvioita jonkun suuntautumisesta ulkoisen olemuksen perusteella. Henkilö itse tietää tai ei tiedä asiaa - mutta tietää kuitenkin parhaiten. Me muut voimme uteliaisuuttamme vain arvella, jos asia tuntuu meistä merkitykselliseltä. Voimme osua oikeaan tai voimme kalauttaa kirveemme kiveen. Näissä jutuissa on niin, että voi olla tai voi yhtä hyvin olla olemattakin.

Mutta... tokihan on niin, että kaapin ulkopuolella on lopulta raikkaampi hengittää kuin suljetussa kaapissa.
  • 4 / 6
  • Miritza
  • 4.9.2014 8:44
smo on ihan oikeassa. Ja voihan olla, että se homottelu ja kiusaaminen on jättänyt niin syvät arvet, ettei Antti Tuiskulla ole itsestään ja seksuaalisesta identiteetistän tietoa tai sille sanoja, tai ei ole halua tai uskallusta tuoda niitä julki. Ehkä hän haluaa pitää sen osan salaisena, kun asiasta on revitelty ihan tarpeeksi nuoruudessa ja kiusattu.

Ilman muuta näkisin ihanteellisena ja tervetulleena asiana sen, että nuoret saisivat myönteisiä ja aitoja malleja seksuaalisesta monimuotoisuudesta. Oma poikani on kysynyt lukemattomia kertoja, että miksi se uimari tuli kaapista ulos, mutta Tuisku ei.

Jaa-a, ei äiti tiedä.
  • 5 / 6
  • Public eye
  • 4.9.2014 10:50
Vaikka ihminen olisikin julkisuuden henkilö työnsä tai muun toimintansa, vaikkapa urheilemisen vuoksi, ei hänelle silti voida ulkopuolelta sälyttää minkäänlaista velvollisuutta luokitella itseään julkisesti johonkin tiettyyn seksuaalisuuden kategoriaan. Toki se on mahdollista jos siltä tuntuu, mutta kyse on täysin omasta valinnasta. Yksityisellä on aina lupa pysyä yksityisenä.
  • 6 / 6
  • human
  • 5.9.2014 22:01
Antti Tuiskukin tosiaan facebookissa kantoi kortensa kekoon

https://www.facebook.com/anttituiskuofficial/photos/a.220537259880.127157.76209824880/10153034695429881/?type=1&theater

Toivottavasti abrahamiset uskomuksetkin joskus kykenevät pitämään ihmisiä yhdenvertaisina, alkaen siitä että naiset ovat ihan täysin yhtä "jumalallisia" kuin miehetkin ja heteroseksuaalinen suuntautuminen on yhtä luonnollista, kuin homorakkauskin.

Kommenttia muokattu: 05.09.2014 klo 22:05