Kokoomuksen puheenjohtajaehdokas Risikko: ei adoptio-oikeutta samaa sukupuolta oleville pareille (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 18.5.2014 14:56
Muiden maiden asenteiden taakse piiloutuminen onkin paras tapa kääntää huomio pois siitä, ettei Paula Risikko itse tekopyhästi olisi antamassa samaa sukupuolta oleville edes sitä onkea (mahdollisuutta hakea adoptiota) lainatakseni hänen itsensä markkinoimaa kielikuvaa politiikastaan.

Ilmeisesti Risikko jättäisi myös sen perheen ulkopuoliseen adoptioon viranomaisten kelpuuttamaa samaa sukupuolta olevaa paria symboloivan, omin voimin happea haukkaamaan pyristelevän delfiinin avutta - tai pikemminkin hukuttaisi sen.

Kommenttia muokattu: 18.05.2014 klo 14:58
  • 2 / 6
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 18.5.2014 17:51
Risikolla itsellään on kokemusta siitä, kuinka heteroparienkin on vaikea adoptoida lapsia ulkomailta. Jos ulkoinen homoadoptio sallitaan, niin se luonnollisesti vaikeuttaa heteroparienkin adoptiomahdollisuuksia entisestään. En ymmärrä, miksi homotahot eivät jaksa hyväksyä tätä. Ei siis voida sanoa, ettei homoliittolaki ole keltään pois, sillä se on pois esimerkiksi adoptiota hakevalta heteroparilta. Näin niinkun yhtenä esimerkkinä, haittavaikutuksia on tietysti useita muitakin.
  • 3 / 6
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 18.5.2014 20:14
Heteroparien edellytykset adoptiolle eivät ole samaa sukupuolta olevien parien adoptioiden edellytyksiä tärkeämpiä. Ottaen huomioon adoptiota hakevien homo- ja lesboparien määrän suhteessa heteropareihin sekä toteutuneiden adoptiohakemusten määrän yleisesti, ovat vaikutukset varsin olemattomat. Sitä paitsi adoptioiden kohdemaiden ei yksinkertaisesti ole pakko hyväksyä samaa sukupuolta olevien parien adoptiohakemuksia.

Trolli "Ei_avioliittoja_homoille" taitaakin vihata vain sitä, että viranomaiset tiukan ja asiantuntevan seulan jälkeen päättävät myöntää adoption samaa sukupuolta olevalle parille. Se minkä tämä heterofanaatikko jättää huomiotta on tietenkin se, että adoptioiden parissa toimivat viranomaiset ovat asiantuntijoita - toisin kuin hän itse, jolla ei esittämiensä väitteiden perusteella ole mitään hajua koko aihepiiristä. Lapsia ei siis anneta ensimmäiselle homo- tai lesboparille, joka tulee luukulle ihan vain siksi, koska he eivät ole heteropari.

Tosiasia on, että ellei Suomen adoptiolainsäädäntö rajaisi perheen ulkopuolista adoptio-oikeutta aviopareja suosivaksi sillä perustelulla että vanhemmat pysyvät yhdessä todennäköisemmin ja avioliitto-oikeutta puolestaan perustuslain hengen vastaisesti heteropareille, olisivat homo- ja lesboparit yhdenvertaisessa asemassa jo ihan puhtaasti sillä perusteella, ettei heidän mahdollisuuksiaan toimia vanhempina ole mitään syytä rajoittaa. Jos olisi, Suomen laki kieltäisi kyseiset adoptiot suoralta kädeltä, eikä välikäsien kautta erilaisten, muunnellakseni EAH:n omaa nikkarointia, heterotahojen epärehellisellä kikkailulla.

Kommenttia muokattu: 18.05.2014 klo 20:38
  • 4 / 6
  • Public eye
  • 18.5.2014 23:09
Ilmeisesti Risikko on keksinyt tästä tavan erottautuma muista puheenjohtajaehdokkaista ja saada aikaan edes jonkinlaista linjaeroa vetoamalla nimenomaan Kokoomuksen änkyräsiipeen. Nähtäväksi jää, kuinka valmis se on asettumaan naisehdokkaan kannalle, vaikka tarjolla on kaksi miestäkin.

Kun demarit siirtyivät oman puheenjohtajavaalinsa myötä useita piiruja vasemmalle (tai ainakin heille uskoteltiin näin tapahtuvan), Risikko haluaa viedä Kokoomusta konservatiivisempaan suuntaan. Sinänsä tämä onkin hänelle helppoa, sillä mitään takinkääntöä nämä selkeät kannanotot tasa-arvoa vastaan eivät ole häneltä edes edellyttäneet.
  • 5 / 6
  • Kyllästynyt
  • 19.5.2014 9:30
Sori vaan mutta multa ei löydy solidaarisuutta tätä argumenttia kohtaan, että jos ulkopuolinen adoptio sallitaan, se olisi sitten heteroilta pois. Nythän se on päin vastoin - ilman perusteita. Jos joku Kiina käyttää tätä argumenttia kiristysvälineenä länttä vastaan,. lienee selvää, ettei asia muutu jos kiristykseen suostutaan. Ja aika itsekästä on vastustaa jotain toisille tärkeää, minkä on itse saanut vain sillä perusteella, että parisuhde on nk. oikea. Jos tälle linjalle mennään, haluan minä lapsettomana lesbona melkoiset veroalennukset siitä hyvästä että saa samaa mahdollisuutta liittyä perheellisten joukkoon kuin heterot. En tosiaankaan halua ylläpitää heteroperheiden etuuksia jos sitä mahdollisuutta ei itselleni sallita.
  • 6 / 6
  • human
  • 20.5.2014 7:46
Kokoomuksessahan tuntuu olevan isompikin joukko noita iäkkäämmän puoleisia naisihmisiä, joilta heidän mainostamansa "luonnollinen, heteroseksuaalisesti suuntautunut lisääntyminen" ei onnistu ja jotka ovat siten adoptiojonoissa.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288336713274.html

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288336399276.html

Heitä yhdistää myös se että he ovat kovastikin kristinuskovaisia ja adoptioasiassa siten kristinuskomuksensa mukaan he haluavat tehdä muille ihan päinvastoin, kuin haluavat itselleen tehtävän - eli adoptio-oikeus heidän mielestään muilta pois, mutta adoptio-oikeus heille itselleen.

Noh, tuo ei toki ole mitään uutta kristinuskovaisilta.

Toki kokoomuksen laitapuolen kulkijanaistenkin olisi hyvä lausua ääneen se keskeinen syy, miksi joistakin maista uhataan evätä adoptiot naisparien ja miesparien rakkauden yhdenvertaisen arvostuksen vuoksi - sehän syy on lähinnä kristinuskomus ja yleisemminkin abrahaminen uskomus, jossa ei uskoa rakkauteen tunnu riittävän.

Kommenttia muokattu: 20.05.2014 klo 07:49