Seta vaatii sateenkaarinuorten tueksi aikuisia ja tietoa (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Normaali-Eikka
  • 30.4.2014 19:46
Ymmärränkö oikein Smon artikkelin perusvireen: on yhteiskunnan syytä, jos joku poikkeavaa seksuaalisuutta harrastava hauduttelee päässään itsetuhosuunnitelmia ja jokunen jopa toteuttaakin suunnitelmansa?

Eikö yksilöllä ole vastuuta itsestään?

Millaisten GLBT-propagandaokulaarien läpi tätä maailmaa täytyy katsoa, jotta pystyy näkemään eurooppalaisen tai pohjois-amerikkalaisen yhteiskunnan ja kulttuurin "hetero- ja sukupuolinormit monelle nuorelle liian ahtaina ja pakottavina"? Homous, lesbous ja transsuus löllyvät tämän nykyisen presidentin aikana koko Yhdysvaltoihin ja täyttävät yhteiskunnan jokaisen kolon ja sopukan; Ruotsissa myydään sensuroituja Raamattuja, enkä tiedä, mahtaako siellä enää oikeaa laitosta saada myydäkään; Suomessa on lähimenneisyydessä ollut presidentti, joka on poliittisen ja yhteiskunnallisen uransa alussa toiminut homo- ja lesbojärjestön lakihenkilönä, ja joka vielä presidentin virassaankin osoitti, ettei häntä juuri minkään muun kansanosan hyvinvointi ja edut kiinnostakaan kuin seksuaalivähemmistöjen; Islannissa on muistaakseni ihan lähimenneisyydessä ollut, ja mahtaakohan olla vieläkin lesbopääministeri; Saksan pääkaupungin Berliinin pormestari on julkisesti homo ja omassa motossaan hän sanoo "asian olevan hyvä niin", ja Wikipedia kertoo lisäksi Berliinin pormestarin toimen olevan liittovaltion pääministerin "tasoinen" (siis kaiketi vaikutusvaltansa ja näkyvyytensä puolesta Berliinin pormestarinvirka vertautuu Saksan pääministerin virkaan) jne, loputtomiin. Suomalaisten lehtien yleisöpalstoilla ei julkaista pienimpiäkään GLBT-vastaisia mielipidekirjoituksia, ja myös Internet-palstoilta sellaiset useimmiten sensuroidaan; lapsia aivopestään jo ala-asteiässä homouteen ja lesbouteen. Ym, Ym, Ym...

Kuka voi väittää, että seksuaalivähemmistöt ovat jotenkin sorrettu vähemmistö Euroopan tai Pohjois-Amerikan maissa? Ei kukaan.
  • 3 / 10
  • ystävän muisto elää
  • 2.5.2014 6:25
Nuorten auttaminen on tärkeää, ehdottomasti. Samaa problematiikkaa on myös aikuisten itsemurhien takana, joten valotyötä tarvitaan kokonaisuudessaan.
Normaali-Eikka: Ymmärsit luonnollisesti "perusvireen" ihan väärin. Mutta ymmärrän sinua.

On todella yhteiskunnan vika, jos yhteiskunta ei anna tilaa jollekulle elää synnynnäisen ominaisuutensa mukaan, vaan pyrkii erilaisten "Normaali-Eikkojen" suulla vaatimaan olemaan jotain muuta kuin on. Niin kauan kun on tällaisia vastuuttomia Moskovan Tiltun kaltaisia "Normaali-Eikkoja", on tarpeen myös ylläpitää riittävää vastapropagandakoneistoa.
  • 5 / 10
  • puppeliassi
  • 2.5.2014 12:27
Minusta on ihan selvää että jos ihminen syntyy homona yhteiskuntaan jossa häntä syrjitään niin on selvää että yhteiskunnan vika se itsetuhoisuus koska ei homoutta valita kuten ei sitä millaiseen yhteiskuntaan syntyy.
"Vain 2-3? Uskon, että määrä on kyllä suurempi."

Poikkeaviin seksuaalisiin suuntautumisiin liittyy niin paljon vaikenemista, salailua, piilottelua ja häpeää että automaattisesti aina kaikissa aiheeseen liittyvissä tutkimuksissa ovat lukumäärät alakanttiin.
  • 7 / 10
  • Normaali-Eikka
  • 6.5.2014 19:54
Ensinnäkään homoksi tai heteroksi ei synnytä. Ihminen ei vastasyntyneenä ole minkään sortin seksuaali. Seksuaalisuus, kuten koko muukin persoonallisuus, vasta alkaa kehittyä heti syntymän jälkeen. Ja siihen voi vaikuttaa, antaako seksuaalisuuden kehittyä tavallista tietä pitkin vai salliiko sen lähteä poikkeaville urille ja vieläpä oikein varjelee sitä poikkeavaa linjaa. Se on tahdon asia.

Yhteiskuntahan antaa tilaa ihan riittävästi - ja liikaakin - elää homoseksuaalisuuden mukaan. Tuossa ylläolevassa viestissänihän listasin vain muutamia esimerkkejä Euroopan ja Pohjois-Amerikan maista. Nythän niitä seksuaalisesti poikkeavia teutaroi jo valtionpäämiehinäkin. Mitä muuta vielä pitäisi saada? Käsittääkseni korkeampia virkoja ei juuri ole olemassa, ellei sitten jokin YK:n pääsihteerin tai WTO:n ylikansallinen toimi mene vielä presidenttien ja pääministerienkin yläpuolelle. Mutta älkää olko huolissanne, homoillaan sitä ennenpitkää vielä niissäkin viroissa, ihan varmasti.

Ja Teidän propagandamarssienne esteettömän toteuttamisen vuoksi kymmenien suurtenkin kaupunkien keskustat suljetaan muulta liikenteeltä ympäri maailmaa vuosittain, niin että näiden marssireittien kadutkin on tavallaan muutettu Teidän "yksityistiloiksenne" näiden marssien ajaksi. Minkä muun ryhmän kerhotoiminnalle osoitetaan kokonaisia miljoonakaupukien keskustoja ja kalleimpia paraatipaikkoja samalla tavalla kuin GLBT:lle? Uskoville? No ei varmasti.

Homoille, lesboille ja transsuille ei mikään riitä.

Voi olla, että Venäjällä ja muutamissa muslimimaissa kuten esim. Saudi-Arabiassa, Iranissa ja Pakistanissa, sekä vielä muutamissa Afrikan maissa, kuten ainakin Malawissa ja Ugandassa, homoja varsinaisesti vainotaan ja murhataan. Mutta Pohjois-Amerikan ja Euroopan maissa sekä Uudessa-Seelannissa ja Australiassa GLBT-väki on valtioiden erityislellikin asemassa.

Menisitte takaisin kaappiin.
Seksuaalisen suuntautuneisuuden myötäsyntyisyydestä on varsin vahva tieteellinen yhteisymmärrys. Taustalla ovat perintötekijät ja jossain määrin sikiöajan tekijät. Kemia.

Syntymän jälkeisen ajan vaikutus kohdistuu siihen, miten synnynnäinen ominaisuus pääsee esiin. Osa itseä voi jäädä tukahtuneena jonnekin - ja kenties aukeaa vasta myöhemmällä iällä, jos koskaan. Pahimmassa tapauksessa tukahdutettu ominaisuus johtaa epätoivottuun oirehtimiseen.

Ehkä Normaali-Eikan ilmiselvän ahdistuksen taustalla on pelko oman tukahdutetun maailman pääsystä valloilleen?
"Ihminen ei vastasyntyneenä ole minkään sortin seksuaali. "

"Se on tahdon asia."

Kehotan sinua havainnoimaan ympäristöäsi tarkemmin. Esim. seuraamalla lapsia aikuisikään asti, voi jokainen varmistua siitä, ettei seksuaalisessa suuntautumisessa tai transsukupuolisuudessa ole kyse opitusta, vaan myötäsyntyisestä.

"Homoille, lesboille ja transsuille ei mikään riitä."

Riittää se, että kyseiseen synnynnäiseen ominaisuuteen suhtaudutaan, kuten kaikkiin muihin synnynnäisiin ominaisuuksiin.
"Minkä muun ryhmän kerhotoiminnalle osoitetaan kokonaisia miljoonakaupukien keskustoja ja kalleimpia paraatipaikkoja samalla tavalla kuin GLBT:lle? Uskoville?"

St. Patrick’s Day Parade, Venäjän Voitonpäivän paraati, Rion sambakarnevaalit, New Orleansin Mardi Gras...

Nyt näin nopeasti. Eikö sulle Normaali-Eikka tule muuta mieleen kuin homoparaatit?