Tasa-arvoisen avioliittolain kannatus 58 prosenttia (juttukommentit)

  • 1 / 14
  • Havainnoija
  • 19.9.2013 11:39
Uutisessa mainitun kyselyn tulosten mukaan tasa-arvoista avioliittolakia kannatettiin nuorten ja vanhojen keskuudessa seuraavasti:

25-34 -vuotiaat 77 %
---
50-64 -vuotiaat 50 %
64+ -vuotiaat 42 %

Kannatus suurissa kaupungeissa:

Turku 71 %
Tampere 71 %
Helsinki 66 % (kaupunkiseutu)

Muissa yli 50 000 asukkaan kaupungeissa kannatus oli keskimäärin 59 %.
Pienemmissä kaupungeissa ja kunnissa kannattajat muodostivat enemmistön 51 prosentilla.

Ammattiryhmistä eniten kannatusta tasa-arvoinen laki sai ylempien toimihenkilöiden joukossa ja vastustusta maanviljelijöiden keskuudessa.
Peräti 90 prosenttia kotiäideistä ja -isistä ilmoitti kannattavansa lakia.

Kommenttia muokattu: 19.09.2013 klo 12:28
  • 2 / 14
  • ERKKI - VAASA
  • 19.9.2013 19:14
Nyt on tietysti paljon kiinni kansanedustajien asenteista miten he tähän lakiesitykseen suhtautuvat. Kuten aiemminkin olen todennut ei eduskunnan kokoonpano ole muuttunut entisestä vaan on täsmälleen sama kuin keväällä!
Tietysti voisi tuntua uskomattomalta että kansanedustajat eivät ottaisi huomioon sitä että tasa-arvoista avioliittolakia kannattaa 58% suomalaisista. Edelleenkin kyse on myös Suomen julkikuvasta. Suomi haluaa samaistua Oikeisiin Pohjoismaihin ja niissäpä tämä laki jo on voimassa! Kuinka meillä, olemmeko ihmisoikeuskysymyksissä osa Venäjää eräänlaisena ”Länsi-Venäjänä” vai haluammeko todella kuulua ”Pohjoismaiseen Perheeseen”? Aikapa näyttää!
Verkkouutisissa ( http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/Kristillisdemokraatit%20kyseenalaistaa%20mielipidemittauksen%20homoliitoista-8689 ) kerrotaan, että Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä on sitä mieltä, että mielipidetutkimuksen antama kuva puolueen kannattajien avioliittokäsityksistä on virheellinen. Kyselyssä 39 prosenttia KD:n kannattajiksi ilmoittautuneista sanoi olevansa tasa-arvoisen avioliittolain kannalla. Tutkimuksessa kuitenkin selvästi todetaan, että sekä KD:n että Vasemmistoliiton lukujen kohdalla otos jäi liian pieneksi.

Maanselän mukaan puolueen omassa viime vuonna tehdyssä jäsenkyselyssä 2 prosenttia on eri mieltä puolueen nykyisen perinteisen avioliittokäsityksen kanssa vain 2 prosenttia on eri mieltä puolueen nykyisen perinteisen avioliittokäsityksen kanssa. Kysely lähetettiin noin 11 000 puolueen jäsenelle ja siihen vastasi vajaa 900 jäsentä.

Maanselkä myös maalailee salaliittoteorioita: hän epäilee, että Tahdeon2013-kampanja Taloustutkimuksella teettämä kysely oli tarkoituksella tehty väärin johdattelevaksi ja selitteleväksi. Maanselkä viittaa kysymyksen sanamuotoihin, joissa nimenomaan todettiin, että lakiuudistus ei vaikuttaisi kirkon ratkaisuihin. Maanselän mielestä kirkot joutuisivat kuitenkin paineen alle homoparien vihkimis-asiassa, mikäli eduskunta hyväksyy sukupuolineutraalin (maallisen) avioliittolainsäädännön.
  • 5 / 14
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 19.9.2013 21:44
Miksei yhdestäkään avioliittogallupista ole julkaistu raakadataa? Epäilyttävää, sanoisin.

Itse luulen, että aloite ei tule etenemään salin äänestykseen ainakaan sellaisenaan. Aloite saattaa kaatua lakivaliokuntaan, sillä kokoonpano on sama kuin viimeksi. Jotkut varmaan sanovat nyt, että yksi persujen lakivaliokunnan edustaja on luvannut äänestää puolesta, mutta minäpä sanon, että asia ei tule menemään niin. Sattuu olemaan vähän sisäpiirin tietoa.

Eräs vaihtoehto, joka ei oikeastaan ole edes ollut esillä, on se, että aloitteesta lähdetään muotoilemaan jonkinlaista kompromissia. Esimerkiksi sellaista, että homoparien ulkoinen adoptio-oikeus hyväksyttäisiin, mutta avioliitto pysyisi edelleen miehen ja naisen välisenä.

Mikäli aloite sattuisikin eduskunnan salin äänestettävksi sellaisenaan, niin aloite tuskin tulisi menemään läpi. Asetelmat ovat tällä hetkellä noin 105-95 vastustajien hyväksi - ja tietenkin muistetaan vielä se, että puhemies ei äänestä. Lisäksi muistetaan sekin, että suurin osa ministereistä kannattaa lakialoitetta, mutta ministereillä on paljon virkamatkoja yms., joten olisi jopa todennäköistä, että joku aloitetta kannattava ministeri olisi pois äänestyksestä.
  • 6 / 14
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 19.9.2013 21:52
Lisäys vielä äskeiseen.

Gallupissa on käytetty selkeästi johdattelevaa kysymystä, kun on käytetty termiä "tasa-arvoinen avioliittolaki". Eli pelkästään jo tämä tekee gallupista epäammattimaisen ja johdattelevan. Eihän esim. jossain maahanmuuttoon liittyvässä gallupissa voida kysyä, että "kannatatko järkiperäistä maahanmuuttolakia?". Kysymyksen asettelu olisi selkeästi johdatteleva.
  • 7 / 14
  • seurakuntapastori
  • 19.9.2013 22:38
Ikäihmisten muita ryhmiä vähäisemmän kannatuksen selittää yksinkertaisesti se, etteivät ne vanhuuttaan ymmärtäneet enää sitä, mitä kysyttiin.
  • 8 / 14
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 19.9.2013 22:48
Ei_avioliittoja_homoille yrittää nettiin kirjoittamalla määrätä, miten eduskunta äänestää. Aika epätoivoista. Tasa-arvoinen avioliitto on jo terminä sisäistetty, kuten esim. yleinen asevelvollisuus.

Et kai oikeasti luule, että kansanedustajat vannovat sinulle uskollisuutta vaikka oletkin lähetellyt sähköpostia ja käynyt epätoivoisesti läpi kaikki vaalikoneet?

Mitä jos hankkisit elämän ja lakkaisit murehtimasta sitä, että homot menevät Suomessa joskus naimisiin keskenään. Ketään ei oikeasti kiinnosta, että homosivustolla trollaavalle ilmiselvälle itseään häpeävälle kaappihomolle tulee valinnan paikka eteen, jos homosuhde on lain edessä tasavertainen heterosuhteen kanssa.
  • 9 / 14
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 19.9.2013 23:49
"Ei_avioliittoja_homoille yrittää nettiin kirjoittamalla määrätä, miten eduskunta äänestää. Aika epätoivoista. Tasa-arvoinen avioliitto on jo terminä sisäistetty, kuten esim. yleinen asevelvollisuus."

Miten niin "yritän määrätä"? Enhän minä mitään määrää, vaan olen vain perusteellisesti selvittänyt, mitä mieltä eri kansanedustajat ovat asiasta. Selvityksessäni olen käyttänyt sähköpostin lisäksi mm. puhelinta ja suullisia keskusteluja. Ja käsitettä "tasa-arvoinen avioliitto" -käsitettä ei todellakaan ole mitenkään sisäistetty, vaan se on selvästi johdatteleva käsite, joka keksittiin, kun "sukupuolineutraali avioliittolaki" oli liian neutraali nimitys. Naurettavaa verrata asiaa yleisen asevelvollisuuden käsitteeseen.

"Et kai oikeasti luule, että kansanedustajat vannovat sinulle uskollisuutta vaikka oletkin lähetellyt sähköpostia ja käynyt epätoivoisesti läpi kaikki vaalikoneet?"

Ja sama edelleen: olen vain katsastanut kansanedustajien kannat tähän asiaan, en mitenkään tuputtanut "homofobiaani" toisin kuin te tuputatte homoaatettanne kaikille.
"Gallupissa on käytetty selkeästi johdattelevaa kysymystä, kun on käytetty termiä "tasa-arvoinen avioliittolaki". Eli pelkästään jo tämä tekee gallupista epäammattimaisen ja johdattelevan.
Ei_avioliittoja_homoille (ei rekisteröitynyt) • 21:52"

Jos halutaan tietää, onko tasa-arvoisella avioliittolailla kannatusta, silloin voi kysyä suoraan sitä.
Tietysti tasa-arvoinen avioliitto ei käsitteenä ole irvokas kuten "yleinen" asevelvollisuus. Olennainen ero on myös perustuslain hengen tosiasiallinen noudattaminen. Katsos, EAH, Suomen laki ei huomioi sinun homoviha-aatettasi. Homoparien oikeus tasa-arvoiseen kohteluun myös avioliittolaissa menee sinun heteroseksistisen avioliittokäsityksesi edelle. Ja ei, tasa-arvoa ei ole se, että homo menee naimisiin niin kuin hetero. Homot ovat erilaisia kuin heterot. Tämän ymmärtää ja tähän yhtyy suomalaisten selvä enemmistö, eikä suhteellisuuden tajuun tarvita enää nykyään erityistä johdattelua. Tietysti voit EAH itkeä viime kädessä sitä kuinka tiede ja ihmisoikeusajattelu ovat lopulta homoseksuaalisuuden hyväksymisen takana. Ja toistan edelleen, että oma kaappihomoutesi ei tee oikeista heteroista alttiita "homoaatteen tuputtamiselle".
  • 13 / 14
  • heimurSjonna
  • 27.9.2013 16:19
Tosiseikka jokatapauksessa on se että, vaikka 2homoa asuu autiolla saarella kuinkapitkään tahansa.
Ei sinne tule lapsia.
Tällä "lailla" homot aikoo korjata tuon bioloogisen "virheen".
Mithän seuraavana eläimetkö?
"Loistavaa" "argumentointia" järjen jättiläiseltä.

Niin kauan kuin avioliiton voi solmia steriilinä tai ilman että aikoo hankkia lapsia ei avioliittolain muuttamista voi mitenkään verrata siihen että kaksi homoa ei keskenään saa lapsia autiolla saarella.

Tietysti heimurSjonna voi yrittää solmia eläimen kanssa avioliittoa ja harrastaa seksiä pyytämällä tämän suostumusta siihen. Siis jos et todellakaan osaa erottaa eläintä aikuisesta ihmisestä.