Ruotsissa turistiesitteiden sensuuri ärsyttää (juttukommentit)

  • 1 / 7
  • SaintJudy
  • 31.7.2013 16:20
Venäjän sensuurilakihan koski juuri tätä, koska yritys toimii myös Venäjällä, infon poistaminen lienee ihan loogista (vaikka logiikalla ei ole kiellon kanssa juuri mitään tekemistä).
  • 2 / 7
  • Krister
  • 31.7.2013 18:21
Siinä ei ole mitään logiikkaa: juridisesti on kyse toisaalta palvelimen sijainnista ja toisaalta tietojen toimittajasta, jotka kumpikaan tuskin ovat Venäjällä. Pelkkä poliittinen päätös, tai sitten peltään että hlbti -asoista puhuminen karkottaa "tavallisia" turisteja.

Sama juttu sateenkaariliputtamisessa Ruotsin Moskovan lähetystössä. Lähetystön alueella vallitsevat Ruotsin lain ja diplomaattinen koskemattomuus. Vallitsevaan tapaan vetoaminen on myös turhaa: esimerkiksi Iso-Britannian lähetystö on monesti liputtanut sateenkaaren väreissä. Poliittinen päätös, halutaan mielistellä Putinia.
  • 3 / 7
  • Jukka
  • 31.7.2013 19:05
Krister kirjoitti:
> "Pelkkä poliittinen päätös, tai sitten peltään että hlbti -asoista puhuminen karkottaa "tavallisia" turisteja. (...)
> Sama juttu sateenkaariliputtamisessa Ruotsin Moskovan lähetystössä. Lähetystön alueella vallitsevat Ruotsin lain ja diplomaattinen koskemattomuus."

Tuosta ajatusketjusta puuttuu varsin merkittävä yksityiskohta: Matkailutoimistolla ei ole suurlähetystön juridista asemaa ja turvaa.

Homo-infoa jakavien turistitoimistojen sulkeminen Venäjällä on ihan todellinen uhakakuva.

Olisi ihan eri asia, jos homo-infoa jaettaisiin suurlähetystön sivuilla venäjäksi.

Kommenttia muokattu: 31.07.2013 klo 19:07
  • 4 / 7
  • human
  • 31.7.2013 21:39
QX tarttui tuohon asiaan nyt, kun laitoin heille viestiä reilu viikko sitten, että sekä Visit Stockholm - että täällä meilläkin Visit Helsinki -sivustoilla uupuu venäjänkielisestä näkymästä kaikki HLBT-informaatio, mikä on noissa kummassakin sivustossa kaikilla muilla kielillä näkyvissä.
Aiemmin Ruotsissa ei tuota oltu kait huomattu eikä asiasta puhuttu.

Sama vaikeneminen HLBT-asioista on myös Visit Helsinki -sivustolla ja kysyessäni asiaa Visit Helsingin toimitusjohtajalta (sama henkilö, joka oli heinäkuulla kirjoittanut HBL:ään Helsingin HLBT-myönteisyydestä), sain vastaukseksi.

"Hei,
venäjänkielinen sivustomme ei valitettavasti ole yhtä laaja kuin suomi-ruotsi-englanti versiot. Emme pysty ylläpitämään yhtä laajaa muilla kielillä vaan niissä keskitytään pääteemoihin.
Kesäterveisin
toimitusjohtaja
Helsingin Matkailu Oy"

Kommenttia muokattu: 31.07.2013 klo 21:45
  • 5 / 7
  • human
  • 31.7.2013 22:08
Meneillään olevan Stockholm Priden tiimoilta ruotsalainen partybändi
Dildorado on lämmittänyt ABBAn SOS-kappaleen uuteen tyyliin näin

http://www.youtube.com/watch?v=rnIdUQH3oaQ

Mukana videolla on ABBAn alkuperäinen kitaristi Janne Schaffer.

Dildoradohan teki jo taannoin tämmöisen Venäjä-parodiankin

Put it in Putin http://www.youtube.com/watch?v=TzdZbiMy7ns

He ovat muistaneet myös rapakon takaisiakin

http://www.youtube.com/watch?v=Qyc4ejhsToM

Ihan taivaisiinkin ovat kurkottaneet, hiekkarannalla

http://www.youtube.com/watch?v=fyPsatUneEU

Ja ... Dildorado pitäisi saada kyllä heittämään livekeikka Stadiinkin!

Kommenttia muokattu: 31.07.2013 klo 22:12
  • 6 / 7
  • human
  • 31.7.2013 23:29
Laitan tämän tännekin kommenttina.

Mahtaisikohan esim. DTM Mannerheimintiellä voida laittaa ikkunoihinsa, päiväsaikaan käytettävät rullaverhot, joissa olisi kissan kokoisin kirjaimin suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, espanjaksi, arabiaksi "Tervetuloa gay-ystävälliseen Helsinkiin ja Suomeen"
Toki tuollaisia t-paitojakin voisi painattaa ja panna päälle, turistien iloksi.

DTM:hän on liki Stockmannia vastapäätä, tässä kuvassa
http://media.ranneliike.net/artikkelikuvat/teema/hN20hre0S5d_th2.jpg
keskellä olevan rakennuksen koko toisen kerroksen kaari-ikkunarivi.

Kuluvalla viikolla on osunut useampaankin otteeseen kaupungilla silmiin venäläisiä nojailemassa jossain ja lukemassa puoliääneen pikku raamattua.

Kommenttia muokattu: 31.07.2013 klo 23:34
  • 7 / 7
  • human
  • 23.8.2013 22:04
VisitHelsinki viestitteli että sivustolla http://www.visithelsinki.fi/ru
itseasiassa onkin, sivun alalaidassa linkki: "Gay Friendly Helsinki в Facebook »"
eli linkki vie tänne: http://www.facebook.com/#%21/GayFriendlyHelsinki

(tuo asia siis tuli heinäkuulla esille, kun sivuston venäjänkielisessä näkymässä ei ole näkyvissä samaa HLBT-Friendly -infoa oikean sivun yläosan My Helsinki -kohdassa, kuin on muilla kielillä, esim. http://www.visithelsinki.fi/en
Ruotsissa nousi kohu, kun heidän vastaavan sivustonsa venäjänkielisestä näkymästä on tietoisesti poistettu kaikki hlbt-osuus )

VisitHelsinki viestitti nyt:

"Keskustelimme asiasta kaupungin sisällä sekä venäläisen viestintäkonsulttimme kanssa. Tällä hetkellä katsomme, että nykyisellä venäjänkielisellä sivustollamme alalaidassa oleva suora linkki Gay Friendly Helsinki -FB-sivuun varmistaa sisällön löydettävyyden myös Venäjällä. FB-sivulta on suora linkki Gay Friendly Helsinki -verkoston pääsivuun.

Tarkoituksenamme on jatkossa painottaa verkkosisältöjä entistä enemmän kohdemaan ja valittujen kohderyhmien mukaan. Resurssisyistä tavoitteenamme on jatkossa aktivoida ja laajentaa englanninkielisen Gay Friendly Helsinki -osion sisältöä, ja linkittää muista kieliversioista suoraan tähän entistä laajempaan osioon.

Kehitämme verkkosisältöjämme jatkuvasti ja mielellämme kuulemme sisältö- ja muita vinkkejä asiaan liittyen. Parhaillaan olemme toteuttamassa Gay Friendly Helsinki -sisällön tueksi uusia markkinointikuvia."

Vaikuttaisi siis sittenkin siltä että VisitHelsinki on Gay-ystävällisempi,
kuin VisitStockholm, jossa ei ole yhtään mitään venäläisille hlbt-turisteille näkyvissä.

Ja kannattaa siis viestittää VisitHelsinki :iin mahdollisia vinkkejä Gay Friendly Helsinki -sisältöön liittyen. Miten olisi esim. suomalainen hlbt-historia, Touko Laaksonen ja muut kulttuuri-tms-merkkihenkilöt, sekä ehkä maininta että nyky-DTM toimii rakennuksessa, joka alunperin rakennettiin venäläiseksi poikakouluksi, Aleksanterin kimnaasiksi ; )

Kommenttia muokattu: 23.08.2013 klo 22:22