Helsinki Pride 2013 -tapahtuman lehti julkaistiin (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • human
  • 16.6.2013 12:35
Hieno Pride-lehti jälleen, suurkiitos mainiosta talkootyöstä.


Osaako joku sanoa, miksei Helsinki Priden nettisivuilla näy (vai näkyykö, jos käyttää ruotsinkielistä tai muuta ei-suomenkielistä käyttöliittymää) tapahtuman ohjelmatiedot myös ruotsiksi ja englanniksi, kuten ne ovat tuon uutisoidun lehden lopussa. Itse en ainakaan näe Helsinki Priden nettisivustolla mitään kielivalintalinkkiä tai ohjelmaa muulla, kuin suomen kielellä.

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 12:36
  • 2 / 2
  • human
  • 16.6.2013 12:47
"Arkkipiispa Kari Mäkisen Helsinki Pride -lehteen kirjoittama Nähdyksi tulemisen tärkeys -kolumni on jo ehtinyt aiheuttaa pienimuotoista kohinaa konservatiivikristittyjen piirissä. Esimerkisi Patmos-lähetyssäätiön verkkosivuilla paheksutaan kirjoitusta ja päätellään Suomen luterilaisen kirkon johtajilla pallon olevan hukassa."


Niin, se profeetta jeesushan ei missään meitä sanallakaan tuomitse, mutta kylläkin kehoittaa olemaan tuomitsematta, jotteivät tuomitsemiset osu tuomitsijoiden omaan nilkkaan.
Patmos voisikin miettiä, ovatko he sen profeetta jeesuksen opetuslapsia ja lähettiläitä, vaiko ovatko hypänneet enempi sen saatanan kelkkaan, jos siis tuon uskomuksen kontekstissa vain asioista puhutaan.

Pietari taas oli profeetta jeesuksen nykykuvien suhteen aika kovasanaisa, kun sanoi pitkien hiusten olevan miehelle häpeäksi.

Siellä raamatussan on muuten monessakin mielessä mielenkiintoinen profeetta jeesuksen opetus, aikansa toisuskoisesta, halveksitusta laupiaasta samarialaisesta, joka ei jättänyt pyyteetöntä lähimmäisen auttamista tekemättä, kuten aikans usikset jättivät, eikä myöskään profeetta jeesus anna kuvaa, että toisuskoinen laupias samarialaisen olisi luopunut omasta, eri uskonnostaan. profeetta jesse vain kertoi sen esimerkkinä todellisesta lähimmäisenrakkaudesta, tehdä pyyteettä todella hyvää, ilman mitään ristinpakkoa sen vuoksi.

Kommenttia muokattu: 16.06.2013 klo 12:52