Uskonto tuo oikeudenmukaisuuden hakemista politiikkaan - Sipilä (juttukommentit)

uskonnothan tuovat elämän ja politiikankin lokeroimista luonnolliseen ja luonnottomaan (aka yliluonnolliseen), sekä asioiden perustelemista vailla tunne- ja järkiperusteita, eli perustelemista "koska jumala sanoo, tahtoo, määrää niin" -tyylillä. uskovaistahoiltahan kaiken pohjanoteeraus ovat puheet perusteluilla "koska se ja se on luonnotonta" (eli koska se ja se ei ole uskonnonmukaista, eli yliluonnollista, eli luonnotonta) :P

Katsoin tuossa, mitä Juha Sipilä oli vastannut Yle:n vaalikoneen kysymykseen 4 "Rekisteröityneille homopareille pitää kuulua kaikki samat oikeudet kuin avioliiton solmineille heteropareille.", ennen Eduskuntavaaleja 2011 >> http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emp=l-1.d-14.lt-1.rt-1.ri-2684.s-5.q-1.ps-1

Oulun vaalipiirissä, mistä Sipiläkin on, kaikki 2011 Eduskuntavaalien ehdokkaat vastasivat kysymyksen 4 Täysin samaa mieltä -vastaukseen suhteessa näin >> http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emjump=&emskipgi=0&ems=1&emp=l-1.d-14.s-3.q-4.ps-0&emea%5B130%5D%5B%5D=0&emea%5B130%5D%5B%5D=0&ema=1

- - -

Yle:n Eduskuntavaalikone2011 -ja Eduskuntavaali2011palvelu-nettisivustont on toteutettu vajavaisesti, sillä itse en ainakaan löydä sieltä suoraa, "helppoa" keinoa katsoa, miten Eduskuntaan valitut kansanedustajat ovat vastanneet tiettyyn tai tiettyihin kysymyksiin, eli yhdistää näiden tiedot :
http://yle.fi/vaalit/tulospalvelu/2011/uusi_eduskunta.html ja http://yle.fi/vaalikone11/index.php?emp=l-1.d-14.lt-1.rt-1.s-1.q-1.ps-0

Eli esim. tietoa, miten kansanedustajat ovat vastanneet kysymykseen 4 eli vastaukset vain Eduskuntaan valituista ja vaikkapa erittelyt puolueittainkin tai vaalipiiristä. Tuollainen olisi varmasti tarpeellinen toiminto, vaalilupaustenkin seuraamiseksi nytkin vielä.

Jos joku hoksaa, saako tuollaisen tiedon tuolta suoraan, eikä katsomatta yksitellen vaaliehdokkaittain, niin kommenttiohje sitten vaan : )

Kommenttia muokattu: 09.05.2013 klo 11:06
  • 2 / 11
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 9.5.2013 11:11
Sipilän asenteella ei ole mitään tekemistä toisen kannalta katsomisen kanssa: hän vastustaa jotain, mikä ei häntä koske eikä vie häneltä eikä keneltäkään muulta pois yhtikäs mitään ja ennen kaikkea hän sivuuttaa kokonaan sen miltä asianomaisista tuntuu. Selkokielellä sitä kutsutaan itsekkyydeksi, umpimielisyydeksi ja mielivaltaisuudeksi. Kuvaavaa on myös perustelujen täydellinen puute.

Kommenttia muokattu: 09.05.2013 klo 11:15
Sipilän lausuntoa voi myös pitää esimerkkinä taitavasta esiintymissuunnittelusta, jossa kaksi eri asiaa kytketään toisiinsa ilman syysuhdetta. Joku voi ymmärtää väärin, ja niin on varmaan tarkoituskin.
  • 4 / 11
  • puppeliassi
  • 9.5.2013 12:51
ihan sama ketä 4 suuren puheenjohtaja pääministerinä(paitsi ehkä urpilainen) niin ei tasa arvoinen avioliittolakia kannata..
Yle:n Eduskuntavaalikone 2011:n data on hyödynnettävissä avoimena datana esim. vertailugraafien ja aineistolaskentojen käyttöön osoitteesta https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0As57fWmFoiWhdENxclR6YmFBYmlhQTJjSS1kdmJlNFE&hl=en#gid=0
Tuon voi ladata esim. excel-laskentataulukkodatana. Taulukossa 2 kerrotaan tietosarakkeiden merkitys.
Taulukossa ovat mukana liki kaikki Eduskuntavaalien 2011 ehdokkaat, joten kun haluaa nähdä, mitä mieltä asioista Eduskuntaan valitut liki kaikki kansanedustajat heistä ovat, kannattaa aineistosta heti aluksi poistaa ehdokkaat, joita ei valittu Eduskuntaan (sarake I: 1 = valittiin, 0 = ei valittu). Aineistossa on mukana 195 nyky-Eduskunnan kansanedustajaa.

Itse dataa ei saa julkaista sellaisenaan, mutta sen pohjalta voi tehdä analyysejä laskentataulukkograafeina esim. Excelillä ja julkaista niiden tuloksia, vaikkapa tyyliin miten kansanedustajissa oli kannatusta vaalikoneen kysymyksen 4 (samat oikeudet rekisteröidyssä parisuhteessa, kuin avioliitossakin) eri vastausvaihtoehdoille, koko Eduskunnan osalta tai puolueittainkin eriteltynä. Lisäksi tietysti tuo lähdeaineisto pitää mainita. Ks. tarkemmin http://blogit.yle.fi/kehitys-kehittyy/vuoden-2011-vaalikonetiedot-nyt-avoimena-datana

Tuolla voi tarkastella kysymykseen 4 (sarake AI) vastauksia esim suhteissa näihin tietoihin kansanedustajista
- vaalipiiri
- puolue
- ikä(ryhmä)
- sukupuoli
- onko lapsia
- koulutus
- ammattiasema
- uskonnollisuus
- vuositulot

Jos joku haluaa tehdä tänne analyysigraafeja noista, voi graafit esim tallettaa kuvana jonnekin kuvapalveluun (esim. http://www.picsit.fi/ ) ja linkittää sieltä kommenttiin täällä. Muista laittaa kuvaan tietona aineistolähde.

Kommenttia muokattu: 09.05.2013 klo 14:07
  • 6 / 11
  • aikansakutakin
  • 9.5.2013 13:21
Aihepiirin pitäminen hengissä Suomen julkisessa keskustelussa voi osoittautua jopa vaikeaksi. Toistaiseksi ainakin HS:ssä ja YLE:ssä on toimittajia, joille aihe on tärkeä, mutta ainakin Ylen suunnalla yhteiskunnalliset valtasuhteet vaikuttavat rekrytointiin, joten katsotaan. Sipilältä asiaa nyt kysyttiin, Kataiselta ei ole (saatu) kysyä pitkään aikaan.
  • 7 / 11
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 9.5.2013 14:01
"hän vastustaa jotain, mikä ei häntä koske eikä vie häneltä eikä keneltäkään muulta pois yhtikäs mitään"

Homoadoptio vie esim. lapselta oikeuden isään ja äitiin, joten on aika törkeää väittää, että "ei ole keneltäkään mullta pois yhtikäs mitään". Tosin kyllähän tämä Homopalleron viesti kertoo homoporukan asenteista: homojen (etu)oikeudet ennen lasten oikeuksia.
  • 8 / 11
  • ERKKI - VAASA
  • 9.5.2013 15:05
Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä on ilmoittanut valintansa yhteydessä ettei kuulu Vanhoillislestadiolaisten tukilinnakkeeseen eli Rauhanyhdistykseen vaan muka “liberaalimpaan” Rauhan Sanaan.
Kyseinen “uskonsuuntaus” suhtautuu hyvin kielteisesti HLBT - väkeen ja Keskustan puheenjohtajan ajatukset heijastelevat tietysti tuon “aivopesuliikkeen” ajatusmaailmaa oikein hyvin.
Ikävä tosiasia on että mainitun “rauhan sanan” piirissä paljastui Pietarsaaren Skutnäsissä pari vuotta sitten lasten hyväksikäyttötapaus, jossa kyseisen liikkeen nyt jo manan majoille mennyt maallikkosaarnaaja oli käyttänyt sukulaispoikiaan hyväkseen useita vuosia. Johtuen tuon liikkeen “demokraattisuudesta” ei kyseisestä asiasta tietenkään puhuttu mitään. Asiasta on seikkaperäisesti kirjoittanut ruotsinkielinen sanomalehti “Vasabladet”.
Vaikka Keskustan uudella puheenjohtajalla tuon asian kanssa tuskin on mitään tekemistä on syytä huomioida millaista väkeä kyseisen uskonhumputuksen piiriin kuuluu!
Taantumus kumpuaa juuri siitä kun uskonto ja politiikka nivotaan yhteen. Näin meillä ja muuallakin.
"Homoadoptio vie esim. lapselta oikeuden isään ja äitiin, joten on aika törkeää väittää, että "ei ole keneltäkään mullta pois yhtikäs mitään". Tosin kyllähän tämä Homopalleron viesti kertoo homoporukan asenteista: homojen (etu)oikeudet ennen lasten oikeuksia."

Minkä ihmeen oikeuden isään ja äitiin??? Ei kannata sekoittaa omia harhaluuloja todellisuuteen. Lasten oikeuksien sopimuksessa ei mainita yhtikäs mitään vanhempien sukupuolista. Mahtaakohan se johtua siitä, että sellaiseen rajaukseen ole olemassa perustetta? Ei_avioliittoja_homoille voi toki väitellä asiasta asiantuntijoiden kanssa, joiden tutkimusten ja lausuntojen pohjalta lasten oikeuksien sopimus on kirjoitettu.

Tekopyhää, ja aika lailla kymmenettä kuukautta toistettuna kulunutta on sen sijaan kutsua etuoikeudeksi sitä, että homoseksuaali voi tehdä avioliitto-oikeudella samaa minkä itse haluaisi varata heteroille (etu)oikeudeksi. Tietysti, EAH:n trollaamisessa kuvastuu homofobiroskajoukon asenteet mitä puhdasverisimmin: avioliiton ja perheen tarkoitus on ylentää heteroja suhteessa homoihin. Lasten ja ei-heterojen oikeuksista ei piitata tippaakaan. Minä, minä, minä!

Luultavasti tuon peniskateuden takana onkin se, ettei EAH luultavasti koskaan itse saa puolisoa tai lapsia ja haluaa siksi kieltää sen homoilta.

Kommenttia muokattu: 09.05.2013 klo 22:30