Viro: Parisuhdelain vastustajien vetoomukseen yli 35 000 nimeä (juttukommentit)

  • 1 / 10
  • Havainnoija
  • 7.5.2013 0:07
Tämän homovastaisen perhe- ja perinneyhdistyksen johtomiehiin kuuluu Varro Vooglaid, joka on työskennellyt mm. Helsingin yliopistossa
http://www.helsinki.fi/globalgovernance/research/vooglaid.html

Vooglaid on vuosien varrella levittänyt homovihaa Viroon kirjoittamalla suuren määrän homoja solvaavia harhakäsityksiään muun muassa Postimees-lehteen, Õhtulehteen ja Delfiin.

Vooglaid kirjoittaa esimerkiksi, että homot turmelevat moraalin, homoseksuaalisuus on vain kiusaus, jota ei tule hyväksyä eikä toteuttaa, sillä homouden hyväksyminen johtaa siihen, että silloin tulisi hyväksyä myös kannibalismi, nekrofilia jne.
Yksi kirjoitus:
http://arvamus.postimees.ee/472364/varro-vooglaid-kas-homoseksuaalsus-on-moraalikusimus/

Varro Vooglaidin ajatukset ovat niin sairaita, että niiden lukeminen alkaa oksettaa. Hänen veljensä Toomas on laatinut kyseessä olevan homojen oikeuksia halveksivan vetoomuksen ja isä Ülo kuuluu samaan sakkiin törkeine homoja solvaavine kirjoitelmineen.

Vooglaidien potema sairaalloinen homofobia, joka on pahentunut hysteriaksi, johtuu käsittääkseni siitä, että he ovat kiihkokatolisia eli ovat valinneet ihmisvihamielisen uskonnon.
Toomas Vooglaid kirjoittaa ahkerasti kiihkofundissivustolle:
http://www.decivitate.ee/?news_id=1290

Kommenttia muokattu: 07.05.2013 klo 00:21
Lõpetuseks nendime, et erinevalt homoaktivistlike huvigruppide vastupidistest väidetest ei kohusta ükski rahvusvaheline inimõigusleping Eestit samast soost isikute liitusid nende institutsionaliseerimise teel õiguslikult tunnustama. Sellist seisukohta on väljendanud ka Euroopa Inimõiguste Kohus, mis sedastas oma otsuses Schalk ja Kopf vs Austria (2010), et antud küsimuses peab jätma rahvastele õiguse lähtuda oma kultuurilistest traditsioonidest. Seetõttu oleks mõistlik — kantuna põhiseaduses sätestatud loomuõiguslikust põhimõttest, et perekond on ühiskonna püsimise ja kasvamise alus, ning püüdes seda printsiipi mitte hägustada, vaid taaskinnitada ja rõhutada — määratleda meie Balti naabrite ja poolakate eeskujul juba põhiseaduses ühe mehe ja ühe naise vahelise liiduna.

Tämä loppukaneetti kyllä veti niin pohjat.
  • 3 / 10
  • Public eye
  • 7.5.2013 12:45
Jonkinlainen käännös - vaikka konekäännöksen avustamana - sitaatista olisi ollut lukijaystävällisempi, kaikki ranneliikkeen lukijat kun eivät ole niin sivistyneitä, että viron sisäluku onnistuisi tuosta vaan.
  • 4 / 10
  • Havainnoija
  • 7.5.2013 12:48
Vooglaidit ovat vainonneet homoja jo yli 10 vuotta.
Ülo Vooglaid esittelee fanatismiaan:

http://www.virumaa.ee/2003/02/ve-vooglaid-ulo-professor/

Vooglaidien fanatismia onneksi myös vastustetaan voimakkaasti:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/ulo-vooglaid-kas-kutsute-homosid-tapma.d?id=8366474

Varro Vooglaid on mm. joutunut sulkemaan Facebook-tilinsä vihaisen palautteen vuoksi:

http://www.ekspress.ee/news/paevauudised/elu/eesti-homode-vihaseim-vastane.d?id=65885696
Alla jonkinlainen pikakäännös sitaatista. Toivottavasti siihen ei jäänyt hirmuisia käännöskukkasia.

"Lopuksi toteamme, että toisin kuin homoaktiivien eturyhmät väittävät, ei yksikään kansainvälinen ihmisoikeussopimus vaadi Viroa tunnustamaan instituutiona samaa sukupuolta olevien henkilöiden liittoja. Tämä näkemys on ilmaistu myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa, jonka antamassaan päätöksessä tapauksessa Schalk ja Kopf vs Austria (2010) on todennut, että asiassa kansoille pitää jättää oikeus pitää lähtökohtana omia kulttuuriperinteitä. Siksi on järkevää - johdettuna perustuslaissa säädetystä luonnonlakiin liittyvästä periaatteesta, että perhe on yhteiskunnan pysyvyyden ja kasvamisen pohja. Sen sijaan, että sitä periaatetta yritetään hämmentää, pitäisi sitä vahvistaa ja korostaa - määritellä Baltian naapureidemme ja puolalaisten esmierkin mukaan perustuslaissakin yhden miehen ja yhden naisen väliseksi liitoksi."
Juu, sorry, minulta jäi homma puolitiehen, kun tuli muuta akuuttia tilalle. Smo:n käännös loistava.
  • 7 / 10
  • Riquman1990
  • 7.5.2013 22:56
Tottahan toi on. Ei mikään "ihmisoikeussopimus" vaadi Viroo (tai mitään muutakaan maata) hyväksyyn arvojensa vastasii perhejärjestelmii. Jos virolaisten arvoihin kuuluu se, et perhe on miehen ja naisen välinen (niin ku se onkin), muilla ei oo siihen mitään sanomista! Avioliittokysymys on samoin Viron sisänen asia.

Kuunnelkaa nyt totakin alla olevaa perhevastasta selittämistä!

Kommenttia muokattu: 08.05.2013 klo 00:21
  • 8 / 10
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 7.5.2013 23:44
Ihmisoikeudet ovat keskeinen osa kansainvälistä oikeudenkäyttöä, eivätkä suinkaan minkään valtion sisäinen asia.

Yleismaailmallisten ihmisoikeuksien julistus ja lasten oikeuksien sopimus ovat täydellisessä sopusoinnussa homoavioliittojen ja sateenkaariperheiden kanssa. Kulttuurirelativismin nimissä ja tutkimustiedon pohjalta (lasten oikeuksien sopimuksessa) avioliittoa ja perhettä ei kuitenkaan määritellä niissä aikuisten sukupuolien mukaan, mikä on toisaalta asiallista, mutta myös ammottava porsaanreikä syrjiä sukupuolisen suuntauksen perusteella. Aivan yhtä hyvin mikään sopimus ei vaadi mitään maata hyväksymään heteroavioliittoja tai heterovanhempien perheitä.

Lailla on kuitenkin sekä henki että kirjain, vaikka hengen toteutumista on muotoilujen epämääräisyyden vuoksi ihmisoikeustuomioistuinta myöten vaikea valvoa.

Perhe on täysin keinotekoinen ihmisten keksimä käsite, jonka tarkoitus on muuttunut ajan kuluessa ja eri kulttuureissa. Perhe ei rakennu naisen ja miehen välille yksinkertaisesti siitä syystä että niin ei kertakaikkiaan aina ole, eikä se heterosovinismilla miksikään muutu.

Kommenttia muokattu: 07.05.2013 klo 23:48
  • 9 / 10
  • Havainnoija
  • 7.5.2013 23:55
Kyseessähän on äärikristillisten adressi, jota Viron parlamentin eli riigikogun ei edes tarvitse ottaa vastaan niin päättäessään.

Vooglaidit haluavat siis Viron, Latvian ja Liettuan perustuslakeihin homovastaisia säädöksiä. Se ei tietenkään onnistu, sillä onneksi meillä on EU.

Vooglaidit käyvät myös jatkuvaa taistelua EU-direktiiveissä olevia ihmisoikeussäädöksiä vastaan. Niitä ei tietenkään muuteta pimeän keskiajan uskonkäsitysten mukaisiksi. Päämääränä on päinvastoin taata kaikki oikeudet hlbti-kansalaisille kaikissa jäsenmaissa.
---
Presidentti Toomas Ilves ei lainkaan hyväksy homovihamielisiä fb-ryhmiä ja vihakirjoittelua:
http://www.ohtuleht.ee/491954

Kommenttia muokattu: 08.05.2013 klo 00:13