Seta: Eheytystoiminta kiellettävä laissa (juttukommentit)

  • 1 / 9
  • puppeliassi
  • 27.2.2013 13:50
toivonmukaan kielto saadaan pian voimaan eikä kenenkään tarvitsisi kärsiä ahneiden seköpäiden takia!
  • 2 / 9
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 27.2.2013 15:27
Minua hytkyttää kun kuvittelen miten media ja ajattelevat ihmiset syynäävät kristillisteokraattien "vasta-argumentteja" jos asia viedään hallitukseen.
  • 3 / 9
  • decoctor Sokal
  • 27.2.2013 21:43
Kaliforniassa lienee jo kriminalisoitu tai kielletty alaikäisiin kohdennetut "eheytykset". Suomessa tarvitaan lainsäädäntöä, millä haavoittuvat ryhmät suojellaan villeiltä puoskareilta ja terapialahkoilta, harhaanjohtava "terapeutti"-sepitelmien käyttö sanktioidaan ja puoskaroitujen oikeusturvaa parannetaan.

Koska uskomushoidoissa, terapialahkoissa ja eheyttelyissä touhuaa myös joukko hoitohenkilöstöä - jopa laillistettuja ammattinimikkeitä käyttäen - pitäisi Valvira saada liikkeelle.

Moraalista ryhtiä kaivataan myös Sairaanhoitajaliitolta, Tehyltä, Psykiatriyhdistykseltä, Lääkäriliitolta jne. Niin pitkät "perinteet" on terveydenhuollon professioillakin ollut hlbti-väestön stigmatisoinnissa ja puoskaroinneissa.

Ajankohtainen eksorsisti Jalovaara toimii uskonnonharjoituksen viitekehyksessä, mutta villit paranemislupaukset ja puuttuminen terveydenhuoltoon ja kohteiden sairaanhoitotarpeisiin, tekee siitä puhdasta puoskarointia. Eksorsisti-parantaja Jalovaaran suhteesta hlbti-ihmisiin on myös löydetty dokumentaatiota:

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/10669-kotimaa24-kaevi-ylessae-kuuntelemassa-kiistellyn-aeaeniraidan

"....Katso Jalovaraan demoniopetusta TV7:n ohjelmassa Paha henki, demoni vai riivaaja? – Ohjelmassa muun muassa ”sidotaan ja käsketään pois homouden” ja ”skitsofrenian henki” (kohdassa n. 73 minuuttia)"
Kaliforniassa kiellettiin, mutta oikeus jäädytti kiellon ennen sen voimaantuloa.
  • 5 / 9
  • decoctor Sokal
  • 28.2.2013 9:01
Puoskarimarkkinat ja -alakulttuurit ovat niin moniaalle lonkeroituneet, että lainsäädäntö ja tehokkaat viranomaiskäytännöt ovat tarpeen.

Suomalainen "eheytys"-skene asemoituu eri tahoille: "(RE-, EH-, MU-)sielunhoitoterapeuttien" vastaanotoille, koulutusyhteisöihin, Aslaniin, maallikkoparantajien tilaisuuksiin. Mutta myös New Age-vaihtoehtoiluista löytyy hlbti-identiteettiä eksorsismilla tai energiakenttien puhdistuksilla "parantavia" valonlähettiläitä.

>"Minua hytkyttää kun kuvittelen miten media ja ajattelevat ihmiset syynäävät kristillisteokraattien "vasta-argumentteja" jos asia viedään hallitukseen."

Terveyssosiologi Myllykangas onkin kirjoittanut ironisesti, että eduskunanssa vaikuttaa lähes kaikki ryhmittyvät kattava "puoskaripuolue". Erimuotoisella huuhaalääkinnällä ja myös "eheyttelyillä" on tukijansa parlamentaarikoissamme. Vaikutuksensa on myös terveysalan ammattijärjestöjen ja valvontaviranomainen Valvitan lepsulla linjalla puoskarihoitoihin liittyneitä ammattihenkilöitä kohtaan.

Toivotaan, että Seta ja Mielenterveyspooli jatkavat työtä.
  • 6 / 9
  • Tasa-arvoa erimeiltä oleville
  • 8.3.2013 0:17
Syyä kuitenkin pitää mielessä, että on olemassa myös "homoja", joilla on oltava oikeus ja vapaus osallistua vapaaehtoisesti turvalliseen, koulutettujen sieluhoitajien tms. "eheytykseen" vakaumuksensa mukaisesti. Setan olisi tasa-arvon nimessä tunnustettava myös heidän oikeutensa olla eri mieltä Setan kanssa!! Eikö?? Kohtako kielletään rukouskin sellaisen puolesta, joka haluaa muuttua!? Missä vähemmistön vähemistön oikeudet on?? On kestämätöntä puhua seksuaalivähemmistöjen oikeuksista, jos Seta itse polkee "homovähemmistön" oikeuksia. Älkääkä kysykö missä he on, koska itse olette "pelotelleet" heidät "jääkaappiin"!
Ongelma vain on siinä, että turvallisuudesta ei ole mitään takeita ja mahdolliset ongelmat jäävät tämän henkilökohtaista oikeuttaan käyttäneen kannettavaksi ja/tai yhteiskunnan hoidettavaksi.

Tällainen "eheytymis"-prosessi myös muistuttaa mekanismeiltaan vähän liiaksi mm. sotavankeihin käytettyjä aivopesutekniikoita, vaikka lieneekin käytännöiltään hienovaraisempi.

Koulutettu sielunhoitaja? Kuulostaa melko hurjalta. Psykologian ja vakaumuksen sotkeminen keskenään on kaikkiaan erittäin arveluttavaa.
  • 8 / 9
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 8.3.2013 15:56
On aivan eri asia hyväksyä "eri mieltä oleminen" ja valehdella itselleen ja muille, että eheytyspuoskaroinnissa olisi muka kyse jostain muusta kuin uskonnon tuhoisasta vaikutuksesta väärinkäytettynä. Se olisi Setalta edesvastuutonta toimintaa.

Henkilökohtaisesti en näe järkeä siinäkään, että eheytyspuoskareiden annettaisiin sörkkiä vapaaehtoisten aivopestyjen minuutta tuhoisin seurauksin vain uskonnoksi kutsutun sairaan mielikuvitusleikin vuoksi sen sijaan että puututtaisiin itse ongelmaan eli uskonnolliseen homofobiaan.
  • 9 / 9
  • Anonyymi
  • 7.4.2013 14:30
Haluaisin vastata tähän ketjuun kokemusasiantuntijana, olenhan itse Setan periaateohjelmatyöryhmän 1974-76 vetäjä, Kallion seurakuntaneuvoston jäsen 2010-2014 sekä Mielenterveysyhdistys Helmin puheenjohtaja vuodesta 2011 sekä siinä ominaisuudessa myös Mielenterveyspoolin jäsen (yhdessä mm. Suomen Mielenterveysseuran, Suomen psykiatriyhdistyksen, Suomen psykologiliiton sekä useiden mielenterveysyhdistysten kanssa).

Olen se henkilö, joka nosti maallikkosaarnaaja Pirkko Jalovaaran toiminnan julkisen kritiikin kohteeksi heti saatuani tietää siitä. Jalovaara ei ole erityisemmin kalliolainen demonienjahtaaja, vaan hän on useiden vuosien aikana kiertänyt useissa kymmenissä seurakunnissa pitämässä Sanan ja rukouksen iltoja, joissa on viime vuosina ryhdytty harjoittamaan skitsofreniaa, masennusta ja homoutta aiheuttavien demonien ulosajamista ja tehokasta rahankeräystä.

Aikaisemmin kukaan ei ollut uskaltanut, kehdannut tai viitsinyt puuttua Jalovaaran demonienjahtaamiseen, vaikka se oli ollut tuhansien tiedossa. Heti kun itse sain kuulla toiminnasta, menin parin Kallion seurakuntaneuvoston jäsenen kanssa tutustumaan siihen, mitä Jalovaaran illoissa tapahtuu.

Otin asian esille myös Mielenterveyspoolissa, joka välittömästi totesi demonien ulosajamisen mielenterveyshoitona olevan epätieteellistä ja vaarallista.

Kirjoitin asiasta lausunnon Kallion seurakuntaneuvostolle ja Kallion uudelle kirkkoherralle Teemu Laajasalolle, joka oli pyytänyt lausuntoja kaikilta neuvoston jäseniltä. Omassa lausunnossani toin esille kolme näkökohtaa: 1) tieteellistä mielenterveystyötä edustava Mielenterveyspooli pitää demonien ajamista epätioeteellisenä ja kohteensa vaarantavana toimintana, 2) muistutin evankelis-luterilaisen kirkon hyväksymistä sielunhoidon eettisistä suuntaviivoista, joissa kirkko on irtisanoutunut sananmukaisesta demoniuskosta jota pidetään vanhentuneena ja taikauskona, 3) muistutin luterilaisen kirkon eronneen katolisesta kirkosta koska uskonpuhdistaja Luther vastusti teeseissään henkilökohtaisen pelastumisen lupaamista rahalahjoituksia eli anekauppaa vastaan.

Liitin myös lääketieteen historiaa käsitteleväni väitöskirjan, jossa kuvasin miten kaksi militanttia katolisen kirkon munkkia olivat kirjoittaneet demonioppia käsitelleen perusteoksen Malleus Maleficarum, joka käynnisti noitavainot ja juutalaisvainot 1487 (http://en.wikipedia.org/wiki/Malleus_Maleficarum) sekä homoihin kohdistuvan laajamittaisen tuhoamisen.

Malleus Maleficarumista tuli vuosisadoiksi katolisen kirkon opillinen käsikirja, jonka mukaan miehen kylkiluusta muotoiltu nainen oli lihallisen heikkoutensa vuoksi myös hengellisesti heikompi ja siksi altis synteihin ja kelpaamaton katolisen kirkon opettajaksi.

Katsoin Lutherin irtisanoutuneen uskonpuhdistuksellaan Malleus Maleficarumin demoniopeista.

Tämän perusteella ehdotin demonien ulosajamisen kieltämistä evankeli-luterilaisen kirkon tilaisuuksissa.

Samalla kuitenkin huomautin siitä, että Jalovaaran tilaisuudet selvästi vetoavat suureen yleisöjoukkoon, joka kokee olevansa syrjäytetty ja syrjitty. Täynnä oleva (900 henkeä) Kallion kirkko oli täynnä apua hakevia ja stigmatisoituja ihmisiä, joihin karismaattiset herätysliikkeet ovat perinteisesti kohdistaneet sanomansa, mm. erilsisia etnisiä vähemistöjä.

Huomautin, että pelkkä kieltäminen jättäisi nämä ihmiset pulaan. Ehdotin, että näiden ihmisten sielunhoidollisiin tarpeisiin kehitettäisiin Agricola-messun tyyppistä toimintaa, joka tarjoaa aktiivista toimintaa, kuitenkin ilman epätieteellistä ja mielenterveyttä vaarantavaa uskomushoitoa. Teemu Laajasalolla on kokemusta juuri Agricola-messujen järjestämisessä oltuaan Agricolan kirkon kirkkoherra ennen Kalliota.

Teemu Laajasalo teki itsenäisesti päätöksen kieltää Pirkko Jalovaaran demonien ajamisen, minkä Kallion seurakuntaneuvosto hyväksyi 12.3.2013.