Puhemiesneuvosto: Holmlundin toiminnassa ei huomautettavaa (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 19.2.2013 16:26
No nyt on Holmlundiin kohdistunut olematon majesteettirikos hyvitetty, paitsi ettei Holmlundia syytetty mistään sääntöjen rikkomisesta, vaan siitä ettei hän ole ottanut tasa-arvoista avioliittolakia käsittelyyn.

Sata allekirjoittajaa tekee lakialoitteesta vain kiireellisen. Se ei edelleekään ole mikään kynnys käsittelylle. Hallituspuolueet eivät sopineet luopuvansa tasa-arvoisen avioliittolain edistämisestä jos lakialoite ei saisi sataa allekirjoittajaa. Siitä myös pääministeri aikoo huomauttaa Holmlundia.

Suomalaisten enemmistö ja lainsäädäntö edellyttävät tasa-arvoisen avioliittolain säätämistä. Myös kansanedustajien joukossa on huomattavasti enemmän kannattajia kuin ne 76 allekirjoittajaa, mikä varmaan motivoikin homovastaiseksi profiloitunutta Holmlundia vaikenemisessa tähän saakka.

Kommenttia muokattu: 19.02.2013 klo 16:33
Holmlundin näkökulmasta tämä on nyt myös arvovaltakysymys, joten oletettavasti hän koki saaneensa puhemiesneuvoston odotetusta ja muotoseikkojen kannalta oikeamielisestä ratkaisusta kaipaamansa hyvityksen.

Noh, kansalaisaloite on polkuna jatkossa, eli tuskin tässä aika tulee pitkäksi. Sääli sinänsä, kun tämän avioliittoasian hoitamiseen käytetyn energian voisi käyttää muihinkin asioihin.

Ihme pikkusieluista touhua sellaiseenkin yhteiskunnalliseen asemaan hankkiutuneelta henkilöltä.
  • 3 / 3
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 19.2.2013 17:08
Lakivaliokunta ei ole kuitenkaan vielä tehnyt päätöstä lakialoitteen käsitteyynotosta. Siinä on kyse tahdosta, ei mistään muotoseikoista.

EDIT: Nyt Holmlund toteaa Ylellä ettei henkilökohtaisesti aio nostaa aloitetta lakivaliokunnan pöydälle, sillä hän piiloutuu muotoseikkojen taakse vastustuksensa kanssa. Joku muu saa tehdä sen ja jos enemmistö puoltaa, otetaan aloite käsittelyyn. Tai sitten kerätään Holmlundille ne puuttuvat 24 nimeä tai tehdään kansalaisaloite.

Kommenttia muokattu: 19.02.2013 klo 18:10